Πρωτοχρονιά με χιόνια λέει η Ε.Μ.Υ.


Χαλάει πάλι ο καιρός, θα κάνουμε χιονισμένη πρωτοχρονιάΚαθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας θα συνεχιστούν οι χαμηλές θερμοκρασίες καθώς από τη Δευτέρα το απόγευμα έρχεται η νέα επιδείνωση του καιρού που θα διαρκέσει μέχρι τη Τετάρτη, όπου αναμένεται μικρή βελτίωση μέχρι και την παραμονή της πρωτοχρονιάς όπου θα φορέσει και πάλι τα χειμωνιάτικα του για να υποδεχθεί το νέο έτος.
Σήμερα Τρίτη.... αναμένονται χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα ενώ θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά. Σε πολλές περιοχές χρειάζεται προσοχή καθώς οι δυνατοί άνεμοι αλλά και ο παγετός δημιουργούν προβλήματα στις μετακινήσεις.
Την Τετάρτη ο καιρός θα βελτιωθεί ελαφρώς με τη θερμοκρασία να σημειώνει άνοδο ως προς τη μέγιστη τιμή της. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν ελαφρώς και θα έχουν ένταση 4 με 5 μποφόρ, ενώ υπάρχει ενδεχόμενο πρόσκαιρων βροχών σε Εύβοια και Κυκλάδες. Τις πρωινές ώρες στα βόρεια θα σημειωθεί τοπικά παγετός.
Τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται την Πέμπτη με τη θερμοκρασία να μη σημειώνει αξιόλογη μεταβολή με την προηγούμενη ημέρα. Οι άνεμοι θα φθάσουν μέχρι και τα 6 μποφόρ στο Ιόνιο, ενώ αναμένονται νεφώσεις σε όλες τις περιοχές της χώρας που βαθμιαία θα αυξηθούν προς το απόγευμα.
Την Παρασκευή αναμένονται στα βόρεια λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, ενώ ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα θα είναι άστατος με σποραδικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.
Την τελευταία μέρα του χρόνου αλλά και την πρωτοχρονιά (Σάββατο και Κυριακή) ο καιρός θα φορέσει και πάλι το χειμωνιάτικο κοστούμι του για να υποδεχθεί το νέο έτος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και αναμένονται εκ νέου χιόνια στα ορεινά και βαθμιαία στα βόρεια πεδινά αλλά και καταιγίδες στα θαλάσσια ή παραθαλάσσια. Οι άνεμοι θα γίνουν τοπικά θυελλώδεις.
ΠΗΓΗ: star.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια