Στόν διαγωνισμό της Πυροσβεστικής σε πιστοποιητικό κάποιος φαίνεται να τελείωσε το Γυμνάσιο στα ''11''!


Ενώπιον της δικαιοσύνης αναμένεται να βρεθούν το προσεχές διάστημα αρκετοί Κρητικοί, που όπως φαίνεται, πλαστογράφησαν δικαιολογητικά...
προκειμένου να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό που έγινε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία για θέσεις πενταετούς διάρκειας.


Πανελλαδικά εντοπίστηκαν....
δεκάδες πλαστογραφίες σε δημόσια έγγραφα, έγιναν εκατοντάδες ενστάσεις επί της διαδικασίας ενώ υπήρξαν χιλιάδες διαμαρτυρίες για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν αλλά και σχετική ερώτηση στη βουλή, από βουλευτή της Ν.Δ ο οποίος κάνει λόγο για βιομηχανία προσλήψεων στην πυροσβεστική.

Οι αιτήσεις που κατατέθηκαν στην Κρήτη για συμμετοχή στο σχετικό διαγωνισμό πριν από μερικούς μήνες ήταν εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες. Ωστόσο η τριμελής επιτροπή διαπίστωσε ότι σε περίπου 8 περιπτώσεις οι ενδιαφερόμενοι είχαν προσκομίσει κυρίως πλαστά δικαιολογητικά, όπως τίτλοι σπουδών, ξένων γλωσσών κοκ.


Σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive.gr, η αρμόδια επιτροπή βρισκόταν και παραλάμβανε τα δικαιολογητικά στο Ηράκλειο και γι αυτό το λόγο οι ενδιαφερόμενοι ήρθαν από όλη την Κρήτη προκειμένου να συμμετάσχουν στη διαδικασία.


Αίσθηση προκαλεί η περίπτωση ενός Ρεθυμνιώτη, που εμφανίστηκε ενώπιον της επιτροπής και προσκόμισε απολυτήριο δημοτικού και γυμνασίου από το οποίο προέκυπτε ότι σε ηλικία 11 ετών είχε τελειώσει και το δημοτικό αλλά και το γυμνάσιο!


Οι πυροσβέστες σε τοπικό επίπεδο για να ελέγξουν τις καταγγελίες που έγιναν χρειάστηκε να επισκεφτούν πολλά σχολεία και να ζητήσουν από τους διευθυντές τους τα απολυτήρια των αιτούντων.


Η υπόθεση των πλαστών πιστοποιητικών έγινε γνωστή όταν αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες με τους επιτυχόντες μεταξύ των οποίων μετά από έρευνες και καταγγελίες υπήρχαν και κάποιοι οι οποίοι αφενός δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις, αφετέρου είχαν καταθέσει πλαστογραφημένα δημόσια έγγραφα.

newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια