Τρόικα + Παπαδήμος ζητούν την υπογραφή Σαμαρά....


Ο Έλληνας Πρωθυπουργός στη συνέντευξη τύπου μετά τη συνάντηση του με τον Ζ.Μπαρόζο μέτρησε πάρα πολύ τις λέξεις του προσπαθώντας και να ικανοποιήσει τις Βρυξέλλες αλλά και να μην έρθει αντιμέτωπος με τον Α.Σαμαρά για την καυτή πατάτα, όπως έχει εξελιχθεί το θέμα των υπογραφών.


Ενώ λοιπόν είπε....
πως θεωρεί απαραίτητη την επιστολή από τους ηγέτες των ελληνικών κομμάτων, αμέσως πρόσθεσε πως ''εκείνοι θα αποφασίσουν πως θα γίνει η βεβαίωση των δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει''.






''Λάδι στη φωτιά'' επιχείρησε να ρίξει γερμανός δημοσιογράφος με τις επίμονες ερωτήσεις του για το ίδιο θέμα, παρά το ότι ο Λ.Παπαδήμος τόνισε πως η κυβέρνηση του θα παράσχει τις γραπτές δεσμεύσεις.


Ο Έλληνας Πρωθυπουργός δήλωσε πως είναι πολύ ενθαρρυντικό ότι η κοινή γνώμη στηρίζει το σχηματισμό της κυβέρνησης συνεργασίας.






Συνεχώς επαναλάμβανε με νόημα τις λέξεις ''δέσμευση'' και ''συναίνεση'' ο Μπαρόζο


Ο Πρόεδρος της Κομισιόν μπορεί να μην απαίτησε ευθέως τις υπογραφές των Ελλήνων πολιτικών αρχηγών, αλλά οι δηλώσεις του αυτό το νόημα είχαν.


Ο Ζ.Μπαρόζο χαρακτήρισε ως '' πιο σοβαρή τώρα από οποιαδήποτε άλλη στιγμή τους προηγούμενους 18 μήνες την κατάσταση στην Ελλάδα'', τόνισε πως χρειάζεται εθνική συναίνεση στη χώρα μας, και επανέλαβε την πρόθεση της Ε.Ε να μας βοηθήσει.


"Είναι σημαντικό τώρα η Ελλάδα να παραμείνει εντός τροχιάς όσον αφορά το χρέος.Ήρθε η ώρα για λιγότερη πολιτική, και περισσότερη δέσμευση.Πρέπει να δούμε την Ελλάδα ενωμένη πίσω από τους στόχους" δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν που πρόσθεσε με έμφαση ''Ξέρω ότι οι καιροί είναι δύσκολοι για τους Έλληνες, αλλά έρχονται στιγμές που πρέπει να λάβεις ορισμένες αποφάσεις".


''Λογική η ύπαρξη ευρωομολόγων'' ήταν η λακωνική αλλά σαφής απάντηση του Μπαρόζο στη σχετική ερώτηση από δημοσιογράφους.


Μετά τον Ζ.Μπαρόζο ο Λουκάς Παπαδήμος θα συναντηθεί και με τον Χέρμαν Βαν Ρομπέι.
newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια