Είχε σηκώσει ψηλά τη μύτη και έφαγε τρελό χαστούκι στην Τρίπολη...

Το διπλό... δώρο του Μπάλας Μέγερι έδωσε το «τρίποντο» στον Αστέρα (2-0) και έστειλε τον τραγικό Ολυμπιακό στο -5 από τον Παναθηναϊκό και στο -4 από την ΑΕΚ!...






Μόλις μια αλλαγή ο Βαλβέρδε

Μόλις με μια αλλαγή σε σχέση με την αναμέτρηση του Βελοντρόμ παρέταξε τον Ολυμπιακό στην Τρίπολη ο Ερνέστο Βαλβέρδε, περνώντας τον Μόνχε στην ενδεκάδα. Κάτω από τα δοκάρια παρέμεινε ο Μέγερι, ενώ την αμυντική τετράδα συνέθεσαν οι Τοροσίδης,  Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ και Μαρκάνο. Οι  Μανιάτης, Μοντέστο, αποτελούσαν το δίδυμο των ανασταλτικών μέσων, με τον Φουστέρ σε πιο ελεύθερο και δημιουργικό ρόλο. Μιραλάς στα δεξιά,  Μόνχε στα αριστερά που πήρε τη θέση του Χολέμπας και Τζιμπούρ στην γραμμή κρούσης

Σοκ με Μέλμπεργκ

Δεν τελειώνουν τα προβλήματα για τον Ερνέστο Βαλβέρδε, Μακούν, Φέισα, Ιμπαγάσα, Γέστε,  Ορμπάιθ και τώρα... Μέλμπεργκ! Ο Βάσκος πήγε στην Τρίπολη χωρίς κέντρο και έπαθε νέο... σοκ, όταν είδε τον Σουηδό να κάνει νόημα για αλλαγή. Ο Μέλμπεργκ με 17 επίσημα φετινά παιχνίδια αποχώρησε με πρόβλημα στον προσαγωγό και τις επόμενες ώρες θα διαπιστωθεί η σοβαρότητα της κατάστασής του.

Ήταν... εκτός γηπέδου!

Η εικόνα στο γήπεδο της Τρίπολης θύμιζε... Καραϊσκάκη με 4000 οπαδούς του Ολυμπιακού να δημιουργούν ζεστή ατμόσφαιρα! Ωστόσο, οι παίκτες του Βαλβέρδε δεν μπήκαν ποτέ στο ματς δίνοντας με το... καλημέρα την ευκαιρία στον Αστέρα να πάρει τον έλεγχο και να κάνει παιχνίδι χωρίς πρόβλημα. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ασύνδετοι, χωρίς αρχή και τέλος και δεν μπορούσαν να αλλάξουν πάσα... Το απειλητικό μήνυμα ήρθε μόλις στο 7', ο Μπρέσκα γύρισε πολύ ωραία, λάθος υπολογισμός του Μέγερι, όπως ο Παπαδόπουλος με τη βοήθεια και του δοκαριού έσωσε την ομάδα του. Μπορεί οι «ερυθρόλευκοι» να είχαν την κατοχή, όμως δεν είχαν καθόλου αυτοματισμούς, δεν μπορούσαν να κυκλοφορούσαν τη μπάλα και το ένα λάθος διαδεχόταν το άλλο...

Ο άξονας δεν βοηθούσε καθόλου και τα άκρα «πόναγαν» με τους Μόνχε – Μιραλάς στην επίθεση να μην απειλούν και τον Τοροσίδη να μην είναι σε θέση να... αναχαιτίσει τις επιθέσεις του Αστέρα και τις επελάσεις του Χούλι. Χωρίς ρυθμό οι «ερυθρόλευκοι» και με με 22 λάθη σε 35 λεπτά, έδιναν την ευκαιρία στους Αρκάδες να βγαίνουν κατά κύματα, ενώ και οι στόπερ έπαιρναν θέση στην εστία του Μέγερι. Ο Ούγγρος έδιωξε το σουτ του Χούλι στο 26', πρόλαβε στο 31' τον Μπρέσκα, όπως και τον Περόνε στο 34, ωστόσο έμελλε να είναι ο μοιραίος παίκτης για την ομάδα του. Στο μακρινό σουτ του Τσαμπούρη στο 40', ο Μέγερι είχε πολύ κακή αντίδραση, ακόμα χειρότερη στη συνέχεια όταν ανέτρεψε τον Ροτζέριο. Ο Βραζιλιάνος από την άσπρη βούλα σκόραρε... δυο φορές (σφύριξε επανάληψη λόγω... προσποίησης) παγώνοντας ακόμα περισσότερο τους «ερυθρόλευκους»...

Το... δώρο του Μέγερι!

Ο Βαλβέρδε έβαλε Πάντελιτς στη θέση του Μόνχε, ο Τζιμπούρ πήγε στα δεξιά και ο Ολυμπιακός άρχισε να παίρνει τα πάνω του. Προσπάθησε να πιέσει τον Αστέρα, πήρε τον έλεγχο και έβγαινε πιο εύκολα στην επίθεση. Βέβαια, τα λάθη συνεχίστηκαν και τα 37 σε 55 λεπτά ήταν το τεράστιο εμπόδιο για την εστία του Χακόμπο! Έπρεπε να φτάσουμε στο 60', ώστε οι Πειραιώτες να κάνουν φάση και μάλιστα διπλή, ωστόσο ο Ισπανός πορτιέρο έβγαλε δυο μεγάλες κεφαλιές, πρώτα του Τζιμπούρ και μετά του Παπαδόπουλου. Ο Φετδατζίδης πήρε και αυτός θέση στην ενδεκάδα, στη θέση του Μοντέστο, ωστόσο το... νέο χτύπημα ήρθε από τον άξονα. Ο Αλβάρες μπήκε στο 68' και στο 70' έδωσε... σύνθημα για γκολ. Μακρινή μπαλιά, ο Περόνε βγήκε στην πλάτη, όμως είχε την τύχη να κάνει την χειρότερη έξοδο της καριέρας του ο Μέγερι. Ο Αργεντίνος ήταν ψύχραιμος και με το μακρινό πλασέ «κλείδωσε» το ματς. Στο τελευταίο 20λεπτο ο Ολυμπιακός δεν είχε κουράγιο να σπρώξει ούτε τη μπάλα στα δίχτυα, κάτι που φάνηκε από τις δυο μεγάλες ευκαιρίες του Τζιμπούρ σε 78' και 86'..


MAN OF THE MATCH: Ο Ροτζέριο ήταν στους καλύτερους παίκτες του Αστέρα και στους κορυφαίους του ματς. Ο Βραζιλιάνος κέρδισε το πέναλτι, ευστόχησε και... άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη της ομάδας του. Ήταν μαχητικός, έτρεξε πολύ και προκάλεσε πολλά προβλήματα στους αμυντικούς των Πειραιωτών.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Εξαιρετικός ο Περόνε, πολλά προβλήματα δημιούργησε ο Χούλι, σταθερός ο Χακόμπο δεν άφησε την εστία του να παραβιαστεί. Ο Αργεντίνος ήταν σε όλες τις φάσεις, πολύ γρήγορος, κέρδισε μάχες και όταν του δόθηκε η μεγάλη ευκαιρία δεν αστόχησε και «καθάρισε» το ματς. Ο Χούλι προκάλεσε πολλά προβλήματα στον Τοροσίδη και στο α' μέρος ήταν ο παίκτης που έδινε ώθηση στον Αστέρα, ενώ ο Χακόμπο «καθάρισε» με ευκολία όλα τα στημένα, αλλά και δυο μεγάλες ευκαιρίες από Τζιμπούρ και Παπαδόπουλο.
 
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Όλη ομάδα του Ολυμπιακού. Ασύνδετος, χωρίς φρεσκάδα με πολλά, πάρα πολλά ατομικά λάθη δεν θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο στην Τρίπολη. Ο Μπάλαζ Μέγερι έκανε σοβαρά λάθη και ουσιαστικά έκανε δώρο στον αντίπαλο τα δυο τέρματα. Τέρμα, άμυνα, κέντρο και επίθεση ήταν... εκτός γηπέδου στην πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα!
 
Η ΓΚΑΦΑ: Το δεύτερο τέρμα του Αστέρα... Ο Μέγερι έκανε τη χειρότερη επιλογή που θα μπορούσε να κάνει, έκανε... ακατανόητη έξοδο δίνοντας την ευκαιρία στον Περόνε να πλασάρει εύστοχα και να σκοράρει. Στα σοβαρά λάθη και το πρώτο τέρμα, αφού δεν συγκράτησε τη μπάλα και στη συνέχεια ανέτρεψε τον Ροτζέριο.
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Πολλές κάρτες από τον Κύρκο, 10 στον αριθμό, προσπαθώντας έτσι να ελέγξει το σκληρό παιχνίδι. Δεν έγιναν πολλές δύσκολες φάσεις, με τους Αρκάδες να... φωνάζουν πως έπρεπε να αποβληθεί ο Μέγερι στην φάση της ανατροπής. O Oλυμπιακός πάντως διαμαρτύρεται για αποφάσεις που έδιναν μπάλα στον Αστέρα.
 Και ξαφνικά στο.... -5! Ο Ολυμπιακός έμεινε πίσω στη βαθμολογία στο χειρότερό του ματς στο πρωτάθλημα. Ασύνδετος, κουρασμένος, με πολλά ατομικά λάθη, αλλά και... κίνηση ματ του Τσιώλη. Οι Αρκάδες εκμεταλλεύτηκαν την κόπωση των Πειραιωτών, πίεσαν σωστά και εκμεταλλεύθηκαν με το παραπάνω τα δώρα που τους έγιναν. Με μόλις πέντε σουτ στην εστία, αλλά και περισσότερα από 40 λάθη ο Ολυμπιακός ηττήθηκε για πρώτη φορά φέτος, ενώ έσπασε και το σερί των 10 διαδοχικών νικών στην Περιφέρεια.
Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Χακόμπο, Τσαμπούρης, Πουλίδο, Μπαρτολίνι, Φορμίκα, Μπρέσκα, Χουανίτο, Μάρτινς, Χούλι (63' Πιπίνης), Ράγιος (68' Άλβαρες), Περόνε (76' Ουσέρο).
Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγερι, Τοροσίδης, Μέλμπεργκ (22' Χολέμπας), Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Μοντέστο (66' Φετφατζίδης), Μανιάτης, Φουστέρ, Μόνχε (46' Πάντελιτς), Μιραλάς, Τζιμπούρ.
gazzetta.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια