Στέλεχος της ΕΥΠ κατηγορείται για κατασκοπεία....


Για ύποπτο χειρισμό απόρρητων εγγράφων κατηγορείται στέλεχος της ΕΥΠ. Θα δικαστεί εντός των επόμενων μηνών
Υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΥΠ παραπέμπεται σε δίκη εντός των επόμενων μηνών με την κατηγορία της κατασκοπείας και της ψευδούς βεβαίωσης κατ' εξακολούθηση.
Το στέλεχος των....
μυστικών υπηρεσιών, σύμφωνα με βούλευμα που εκδόθηκε στις 9 Νοεμβρίου 2011, φέρεται ότι παρακράτησε παρανόμως και έκανε αποκλειστική χρήση απόρρητων εγγράφων της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών που αφορούσαν την ασφάλεια του κράτους.
Ο κατηγορούμενος από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με "Το Βήμα", κάνει λόγο για σκευωρία σε βάρος του και για ενδοϋπηρεσιακές σκοπιμότητες.
Η έρευνα σε βάρος του 53χρονου πρώην υψηλόβαθμου στελέχους της Α' Διεύθυνσης Συλλογής Πληροφοριών ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2010 όταν συγκεντρώθηκαν πληροφορίες ότι χειρίζεται προσωπικά χιλιάδες απόρρητα έγγραφα της ΕΥΠ με αντικείμενο που ήταν εκτός δικής του αρμοδιότητας.
Διοικητικά στελέχη της ΕΥΠ, μετά την μετάθεσή του από τη συγκεκριμένη υπηρεσία, ζήτησαν από τον ίδιο να πληροφορηθούν το περιεχόμενο των εγγράφων που είχε στον φοριαμό του.
Εκείνος φέρεται να τους ανέφερε, όπως μνημονεύεται στα σχετικά δικαστικά έγγραφα, ότι "δεν κατείχε αρχεία της υπηρεσίας του και ό,τι βρισκόταν στις ντουλάπες και στο γραφείο του αφορούσαν προσωπικά του έγγραφα και έγγραφα της συνδικαλιστικής οργάνωσης των υπαλλήλων της ΕΥΠ".
Αφού ανοίχτηκαν τα ερμάρια του κατηγορούμενου, όπως σημειώνεται στα δικαστικά έγγραφα, διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν απόρρητα έγγραφα η πλειονότητα των οποίων ήταν ειδικού χειρισμού.
Τα έγγραφα αυτά δεν θα έπρεπε να βρίσκονται στην κατοχή του, καθώς δεν ήταν αρμόδιος ο ίδιος για τον χειρισμό τους.
Μέρος αυτών των εγγράφων ήταν της αρμοδιότητας της Α' Διεύθυνσης από όπου είχε αποχωρήσει τον Νοέμβριο του 2009 και έπρεπε να τα είχε παραδώσει στον αντικαταστάτη του και ορισμένα άλλων υπηρεσιών της ΕΥΠ.
Στη δικογραφία περιέχεται κατάλογος τουλάχιστον 2.000 απόρρητων δελτίων πληροφοριών, δελτίων "επιχειρησιακών επαφών" και "πηγών" που αφορούσαν εθνικά κυρίως θέματα.
Ο νομικός εκπρόσωπος του υπαλλήλου της ΕΥΠ, δικηγόρος Ανδρέας Πάτσης, ανέφερε ότι "οι κατηγορίες είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα", σημειώνοντας πως "το κατηγορητήριο είναι ασθενές και θα καταπέσει στην ακροαματική διαδικασία".


news247

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια