Τελος στην Ελλαδα που ξεραμε... Μας βαζουν σε ''γυψο''- κηδεμονια καθως αποκλειομαστε για τουλαχιστον μια δεκαετια απο τις αγορες


Η Ελλάδα σε κηδεμονία

Μπορεί να μην έχει ξεκαθαρίσει και να μην ανακοινωθεί καν σήμερα το ύψος του κουρέματος αλλά πλέον μικρή σημασία θα έχει εαν θα είναι 50% ή 60%.
Γιατί γίνεται πλέον ολοκάθαρο πως από σήμερα η Ελλάδα αλλάζει σελίδα αποκτώντας και με τη βούλα κηδεμόνες-επιτρόπους, παραμένοντας....

αδύναμη-διασωληνωμένη για δεκαετίες στην ευρωζώνη χωρίς τη δυνατότητα να βγει στις αγορές.


Η Μέρκελ είπε χωρίς περιστροφές στη γερμανική Βουλή πως επιθυμεί μόνιμη επιτροπεία στη χώρα μας.
Το ύψος του κουρέματος μας θα το βρουν έστω και μετά από εξαντλητικές διαπραγματεύσεις.
Ταυτόχρονα θα συναποφασίσουν και το ύψος του νέου δανείου που θα μας δώσουν, για να μας κρατήσουν εν ζωή, αφού κουρελιάστηκαν οι ελπίδες μας να βγούμε στις αγορές πριν το 2021.

''Εμείς αναλαμβάνουμε το χρέος - Εσείς αναλαμβάνετε το έλλειμμα''

Το ευρωπαικό μήνυμα προς την Ελλάδα είναι κατηγορηματικό ''Καθαρίζουμε εμείς για το χρέος σας, μαθαίνετε πλέον να ζείτε χωρίς ελλείμματα από ΤΩΡΑ δημιουργώντας πια πρωτογενή πλεονάσματα''.

Πως θα το κάνουμε αυτό; Με μαρτυρική λιτότητα διαρκείας μας απαντούν.

Τι σημαίνει αυτό;
Πως μας προστάζουν στην ουσία να περικόψουμε το βιοτικό μας επίπεδο και να τα βγάζουμε πέρα μόνοι μας.Αυτή τη φορά χωρίς δικαιολογίες, χωρίς αστερίσκους και υπεκφυγές, θα παίρνουμε τις σωτήριες τακτικές μας δόσεις μόνο εαν έχουμε ισοσκελισμένους προυπολογισμούς.Παγερά αδιάφοροι θα είναι στο εαν θα υπάρχουν χρήματα για τα σχολεία, τα νοσοκομεία και την ασφάλεια της χώρας μας.Ελπίδα διαφυγής καμία, η μόνιμη παρουσιά των τροικανών θα το εγγυηθεί αυτό.

''Κάθεται'' στο 50% το κούρεμα; 


Για αυτό και έρχεται σε δεύτερη μοίρα το τελικό υψος του κουρέματος για το οποίο ακόμα διαπραγματεύονται η Μέρκελ με τον Σαρκοζί, το ΔΝΤ και τους τραπεζίτες.Σύμφωνα πάντως με τις τελευταίες πληροφορίες το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο απαίτησε κούρεμα εως και 65%, ενώ από το CNBC διέρρευσε πως κλειδώνει το 50%.
Το παζάρι ''χόντρυνε'' γιατί όλοι θέλουν να διασφαλίσουν τα συμφέροντα τους εμφανίζοντας την Ελλάδα ως την αιτία κάθε κακού.
Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα από τη Γαλλία δεν υπάρχει, όπου ο Σαρκοζί θέλει να πάρει χρήματα από το ευρωπαικό ταμείο για να διασώσει τις γαλλικές τράπεζες με πρόσχημα την μόλυνση τους από ελληνικά ομόλογα.

newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.