Να μειωθούν στο μισό οι συντάξεις απαιτεί η τροικα...


Το τελεσίγραφο της τρόικας - Διαβάστε ποιά ταμεία είναι στο στόχαστρο τους
Γιατί απειλεί ανοιχτά με ελληνική τραγωδία ο γερμανός υπουργός Οικονομικών
Γιατί δεν απαντάει η κυβέρνηση
Το κούρεμα δεν έδιωξε τον εφιάλτη της δραχμής


Το τελεσίγραφο της τρόικας....



Με το που γύρισαν από τις Βρυξέλλες Παπανδρέου και Βενιζέλος πήραν στα χέρια τους τις απαιτήσεις των δανειστών μας, από τις οποίες οι πλέον επείγουσες είναι :


- Ψαλίδι στις δαπάνες των ασφαλιστικών ταμείων
- Κούρεμα εως και 40% σε συντάξεις ΟΤΕ-ΝΑΤ για συνταξιούχους κάτω των 60 ετών
- Αύξηση εισφορών για δικηγόρους, γιατρούς και μηχανικούς
- Αλλαγές στη φορολογική πολιτική και στις τράπεζες


Απειλεί ο Σόιμπλε και η κυβέρνηση.....


Λίγες μέρες μετά τη Σύνοδο Κορυφής κι ενώ έχει αποφασιστεί κούρεμα 50% ο γερμανός υπουργός οικονομικών ουσιαστικά απειλεί τις τράπεζες με ανεξέλεγκτη ελληνική χρεοκοπία, αν δεν αποδεχθούν το εθελοντικό κούρεμα.


Σε συνέντευξή του που θα δημοσιευτεί την Δευτέρα στο περιοδικό Σπίγκελ ο Σόιμπλε είπε ότι μολονότι η Ευρώπη προτιμά ένα εθελοντικό "κούρεμα" του χρέους για τις τράπεζες, "δεν αποκλείεται να ακολουθηθεί και ένας λιγότερο συναινετικός δρόμος".


Κι όλα αυτά ενώ νωρίτερα, ο διευθυντής του IIF Τσαρλς Νταλάρα σε συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα εμφανίστηκε αισιόδοξος οτι οι τράπεζες είναι έτοιμες να δεχτούν εθελοντικά την κατά 50% απώλεια των ελληνικών κρατικών ομολόγων. "Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι (ποσοστό) άνω του 90% των τραπεζών θα συμμετάσχουν", σημείωσε ο Τσάρλς Νταλάρα, ο οποίος ήταν επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας εκ μέρους του τραπεζικού τομέα και ιδιωτών κατόχων ομολόγων, στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής της ΕΕ.


Μπροστά στις γερμανικές απειλές η κυβέρνηση κάνει πως δεν ακούει και για αυτό δεν αντιδρά παρά την ευθεία ανάμειξη Σόιμπλε στα εσωτερικά μας.


Επιστρέφουν τα σενάρια για δραχμή


Η Daily Telegraph προδικάζει την αποτυχία της συμφωνίας για την Ελλάδα ερμηνεύοντας τα σημάδια από τις αγορές ομολόγων.


''Το επίκεντρο του πακέτου της προηγούμενης εβδομάδας είναι πολύ λιγότερο αποφασιστικό από ό,τι φαίνεται. Η ελπίδα ότι η Ελλάδα θα καθαρίσει τον ισολογισμό της, βασίζεται πλέον μόνο στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, το οποίο είναι ήδη απίστευτα εκτός στόχου'' διαβάζουμε στο σχετικό άρθρο.


Σοκαριστικά κυνική είναι η πρόταση της Telegraph για τη χώρα μας: ''χρειάζεται επειγόντως μια ξεκάθαρη, διαφανής ελληνική χρεοκοπία, επιτρέποντας σε αυτή την ημί-αναπτυγμένη οικονομία να εγκαταλείψει την ευρωζώνη, να καθιερώσει μια πιο αδύναμη δραχμή και να ανακτήσει τον αυτοσεβασμό της. Η Πορτογαλία πρέπει να φύγει επίσης, καθώς η συμμετοχή της στο ίδιο νομισματικό μπλοκ με αυτό της Γερμανίας είναι τόσο παράλογη, όσο και αυτή της Ελλάδας''.


Συντονισμένος στο ίδιο μήκος κύματος, ο οικονομολόγος Kenneth Rogoff θεωρεί πως τίποτε δεν τελείωσε με το κούρεμα του ελληνικού χρέους κατά 50% και συνεπώς θα υπάρξουν και άλλα κουρέματα.


Όπως είπε στο Bloomberg :''δεν έχουμε δει το τέλος του πόσα θα πρέπει να είναι τα κουρέματα, το μεγάλο ερώτημα είναι αν η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ, για πόσο, τι θα γίνει και πως θα εξελιχθεί το θέμα.Απλώς προσπαθούν να κρατήσουν την Ελλάδα στο παιχνίδι, υπάρχει πιθανότητα τουλάχιστον 80% η Ελλάδα να φύγει από την ευρωζώνη μέσα στα επόμενα 10 χρόνια''.
newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια