«Αντάρτικο» από τα ιστολόγια ξεκίνησαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ!


Στο «αντάρτικο» βγαίνουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την προχειρότητα και την αποτυχία της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης Παπανδρέου. Και το κάνουν μέσα από τα προσωπικά τους ιστολόγια, ρίχνοντας βέλη για τον ΓΑΠ, τον Βενιζέλο και τον Ραγκούση!
Ο Μίμης Ανδρουλάκης, έρχεται αρωγός στους 10 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που διαφωνούν με τον Ραγκούση για τα ταξί. Ζητά....
τα ισχύσουν τα πληθυσμιακά κριτήρια στο άνοιγμα του επαγγέλματος των ταξί κάνοντας λόγο για «ένα ”μικρό” ζήτημα με θεμελιώδεις προεκτάσεις». «Όταν σ’ έναν τομέα δημόσιου συμφέροντος λειτουργεί με ευθύνη του κράτους επί δεκαετίες μια διαμορφωμένη, αποκρυσταλλωμένη, “σκιώδης” αγορά αδειών ταξί δεν την υποκαθιστάς με τον αυθαίρετο αγορανομικό κρατισμό των υπουργών αλλά με μια ανοιχτή, ρυθμισμένη, μη προσωπική, sui-generis, δημόσια αγορά αδειών με εύλογη φορολόγηση των συναλλαγών» τονίζει.
Η Μιλένα Αποστολάκη τα βάζει με τον Βενιζέλο: «τα μέτρα ισοδύναμου αποτελέσματος που αναζητάμε κάθε φορά για να ισοσκελίζουμε τις αστοχίες και τις καθυστερήσεις μας δοκιμάζουν τις αντοχές της κοινωνίας και απειλούν τη συνοχή της. Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο. Πρέπει λοιπόν να τελειώνουμε με τα κάθε φορά καινούργια μέτρα. Και τούτο προϋποθέτει την εφαρμογή και υλοποίηση των ψηφισθέντων καθώς και την επιστροφή σε πολιτικές ανάπτυξης ως αντίδοτο στην ύφεση».
Σε άλλο σημείο καταρρίπτει τις δικαιολογίες της κυβέρνησης που επικαλείται την στάση της ΝΔ: «το γεγονός ότι μέχρι το Σεπτέμβριο του 2011 δεν προχωρήσαμε στις αναγκαίες και χρήσιμες για το δημόσιο συμφέρον αποκρατικοποιήσεις καθώς και στην αναγκαία και χρήσιμη για το τόπο αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας δεν οφείλεται στην ανυπαρξία συναίνεσης.  Οι καθυστερήσεις μας στις συγχωνεύσεις φορέων, στην επεξεργασία και υλοποίηση πολιτικών για τον περιορισμό του δημόσιου τομέα βαραίνουν αποκλειστικά εμάς. Όπως εμάς αποκλειστικά βαραίνει το γεγονός ότι δεν έχουμε εισπράξει το ΕΤΑΚ που επιβάλλαμε το 2009 καθώς και τον ΦΑΠ που επιβάλλαμε το 2010 και το 2011, ακόμα και αν τούτο οφείλεται στις καθυστερήσεις και τις γραφειοκρατικές διελκυστίνδες που ο προληπτικός έλεγχος των δημοσίων συμβάσεων επιβάλλει. Ας δώσουμε λοιπόν άμεσα αυτά τα δείγματα γραφής. Οι ώρες είναι κρίσιμες και η σωτηρία της χώρας δύο χρόνια μετά συνιστά ακόμη ζητούμενο. Δεν μπορούμε άλλο να ροκανίζουμε το χρόνο».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια