Συνελήφθη υπάλληλος της τράπεζας για την μεγάλη ληστεία του αεροδρομίου!

Νεαρός υπάλληλος της τράπεζας συνελήφθη για την ληστεία - μαμούθ με λεία 1,4 εκ. ευρώ
Έχει συγγενική σχέση με υπεύθυνο της ασφάλειας του υποκαταστήματος, που πιθανόν όμως δεν εμπλέκεται
Φέρεται να γνώρισε τον δράστη σε μπαρ που διατηρεί ο δεύτερος
Συνολικά πέντε άτομα ανακρίνονται από την αστυνομία 
Πληροφορίες ότι το ζευγάρι....
που προσήχθη είναι συγγενείς γνωστού επιχειρηματία.
Ξετυλίγεται σιγά σιγά το κουβάρι της κινηματογραφικής ληστείας με λεία 1,43 εκ. ευρώ την περασμένη Κυριακή στο υποκατάστημα της Alpha Bank στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος", με ενδείξεις για "δουλειά από μέσα".

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό ένας από τους δύο που προσήχθησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας για την υπόθεση είναι 25χρονος υπάλληλος της τράπεζας και γιος ενός από τους υπεύθυνους ασφαλείας του υποκαταστήματος.

Το πρόσωπο αυτό φέρεται να έδωσε τις πληροφορίες στους ληστές για το χώρο και για όλες τις λεπτομέρειες που ήταν αναγκαίες για να πάρουν τα χρήματα από το χρηματοκιβώτιο.

Ο 25χρονος κρατήθηκε επίσης "όμηρος" από τον ληστή που μπήκε στην τράπεζα ως "τεχνικός". Ο ίδιος ο ληστής φέρεται να είναι "μπράβος" της νύχτας και ιδιοκτήτης μπαρ, στο οποίο γνώρισε τον νεαρό υπάλληλο της τράπεζας.

Στην κατοχή των δύο νέων προσαχθέντων βρέθηκαν 293.880 ευρώκαι ένα πιστόλι - ρέπλικα.

Συνολικά οι κρατούμενοι για την υπόθεση είναι πέντε αφού χτες συνελήφθησαν ένα ζευγάρι και ένας Αλβανός υπήκοος, ο οποίος φέρεται ότι ήταν ο αυτουργός της ληστείας.

Στο σπίτι του Αλβανού στα Εξάρχεια και των άλλων δύο που προσήχθησαν χτες, βρέθηκαν: 739.530 ευρώ8.990 λίρες Αγγλίας,31.000 δολάρια ΗΠΑ, δύο πιστόλια, ένας ηλεκτρικός εκκενωτής,802 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτωναλεξίσφαιρο γιλέκο, 50 δεσμοταινίες τράπεζας, διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές κ.α.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές αναμένεται όλες οι προσαγωγές να εξελιχτούν σε συλλήψεις και θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα. Για την πολύκροτη υπόθεση αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την ΕΛ.ΑΣ. εντός της ημέρας.

Το χρονικό της ληστείας

Η ληστεία που μοιάζει βγαλμένη από χολιγουντιανή ταινία έγινε την περασμένη Κυριακή. Οι υπάλληλοι της τράπεζας είχαν δεχτεί τηλεφώνημα δύο ημέρες πριν. Με αυτό τους ενημέρωναν ότι εταιρεία επισκευών θα έστελνε εργάτες για να κάνουν κάποια τεχνική δουλειά στην τράπεζα.

Τους έδωσαν μάλιστα και τα ονόματα και τους είπαν ότι θα φορούσαν καρτελάκι με τα στοιχεία της εταιρείας- η οποία φέρεται να είναι υπαρκτή αλλά ιδέα δεν είχε ότι χρησιμοποίησαν το όνομά της ως "παγίδα".

Έτσι όταν γύρω στις τέσσερις το μεσημέρι έφτασε ο "τεχνικός" με την μπλε στολή η φύλαξη τον άφησε να περάσει, αφού μάλιστα τα στοιχεία που είχαν συμφωνούσαν με αυτά που τους είπε.

Μόλις ο "τεχνικός" μπήκε στην τράπεζα έβγαλε σύμφωνα με πληροφορίες, ένα μέτρο και άρχισε να μετρά για τις "επισκευές", μετακινούμενος παράλληλα προς το χρηματοκιβώτιο της τράπεζας. Όταν έφτασε κοντά σε αυτό έβγαλε από την εργαλειοθήκη του ένα πιστόλι και απείλησε τους υπαλλήλους.

Αφού τους ακινητοποίησε τους ανάγκασε να δώσουν τον συνδυασμότου χρηματοκιβωτίου, από όπου άρπαξε 1,5 σχεδόν εκ. ευρώ, που αποθήκευσε σε τρεις σχολικές τσάντες. Έκλεισε τους υπαλλήλους στο γραφείο και σαν κύριος έφυγε από την είσοδο και επιβιβάστηκε σε ταξί με το οποίο διέφυγε ανενόχλητος.

Η μαρτυρία του οδηγού ταξί ήταν σύμφωνα με πληροφορίες "πολύτιμη" για την αστυνομία, καθώς οδήγησε στις προσαγωγές. Κατά την χθεσινή ανάκριση κανείς από τους προσαχθέντες δεν έχει ομολογήσειεμπλοκή στη ληστεία. 



newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια