3 - 0 Έτσι απλά η ΑΕΚ τον ΑΡΗ....


Ο Νίκος Λυμπερόπουλος πήρε απ’ το χέρι την «Ένωση», την οδήγησε σ’ ένα επιβλητικό 3-0 επί του Άρη και την έστειλε σαν πραγματική διεκδικήτρια της κορυφής στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. 


Τραγικοί οι Θεσσαλονικείς, υπενθύμισαν....
με δυο δοκάρια την παρουσία τους στο ΟΑΚΑ (άλλα τόσα είχαν και οι γηπεδούχοι) κι εκτός απ' την πρώτη νίκη, δεν αποκλείεται να ψάχνουν πλέον και προπονητή. 


Πώς έπαιξε 


Μια έκπληξη που θύμισε… Χιμένεθ επεφύλαξε στην ενδεκάδα ο Νίκος Κωστένογλου. Ο τεχνικός της ΑΕΚ δεν ξεκίνησε τελικά τον Σιαλμά -όπως φαινόταν να προτίθεται στις τελευταίες προπονήσεις- προτιμώντας να τοποθετήσει δεξί χαφ τον Μπέλεκ.


Έτσι, το σχήμα της «Ένωσης» (που δεν περιείχε, όπως αναμενόταν, τον Μανωλά) διαμορφώθηκε ως εξής: Κάτω απ’ τα δοκάρια ο Αραμπατζής και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Καράμπελας, Κάλα, Μανωλάς, Δέλλας και Κοντοές. Στα χαφ οι Μάκος (σε ρόλο «σκούπας»), Βάργκας, Καφές και στην τριάδα της επίθεσης οι Λεονάρντο (αριστερά), Μπέλεκ (δεξιά) και Λυμπερόπουλος (κορυφή). 


Lympe-ration… 


Το αντίδοτο στη δική της κρίση (και όχι εκείνη τα αποτελέσματα της οποίας ήταν ξανά εμφανή σε πανό και συνθήματα) έψαξε απ’ το πρώτο λεπτό η ΑΕΚ. Και δεν χρειάστηκε να περιμένει για να το βρει. Αρκούσε να βρει η μπάλα το κεφάλι του Λαζαρίδη -σε μια σέντρα του Λεονάρντο με γλύκα αντιστρόφως ανάλογη όσων ακούγονταν απ’ τις εξέδρες για τους πολιτικούς. Και όλα έγιναν ευκολότερα… 


Έστω κι αν χρειάστηκε να μεσολαβήσει ένα πινγκ-πονγκ συγκινήσεων. Αφού, λοιπόν, ο Αραμπατζής μιμήθηκε τον Βελλίδη στο κοντινό σουτ του Λεονάρντο (αποκρούοντας ο ίδιος το διαγώνιο του Ούμπιντες), το δοκάρι του μιμήθηκε επίσης εκείνο του Θεσσαλονικιού… ομολόγου του (αποκρούοντας τον κεραυνό του Καζναφέρη, όπως είχε γίνει αμέσως πριν μ’ εκείνον του Κάλα). 


Κι αφού ο Λυμπερόπουλος εξαργύρωσε… σαν Λυμπερόπουλος τον συνδυασμό των MVP της ΑΕΚ (επέλαση Κάλα, μπάσιμο Μπέλεκ, κάθετη Καφέ), το δοκάρι -ξανά- δεν επέτρεψε στον Παπαστεριανό να εξαργυρώσει την «γκέλα» του Αραμπατζή και να δώσει οξυγόνο στον Άρη. 


ΠΑΟ, ακούς; 


Με την επιστροφή απ’ τα αποδυτήρια οι προπονητές άλλαξαν παίκτες (Γκέντσογλου αντί Βάργκας, Καπετάνος αντί Τόχα), αλλά όχι και εικόνα στο ματς. Μπορεί, λοιπόν, ο Δέλλας να… ισοφάρισε άμεσα τα δοκάρια (με κοντινή κεφαλιά), αλλά ο Άρης δεν έδειξε ποτέ ικανός -όχι να ισοφαρίσει, αλλά ούτε να το διανοηθεί. Και πώς να το κάνει, όταν τα μέτρα που κέρδισε (ή μάλλον του άφησε η ΑΕΚ) δεν του επέτρεψαν να κερδίσει τίποτα παραπάνω από φλύαρη κατοχή. 


Ε, όταν διαπίστωσε η ομάδα του Κωστένογλου ότι… τσάμπα ανησυχεί απέναντι σ’ αυτό τον αντίπαλο, αποφάσισε να μην κάνει μια απλή νίκη απέναντί του. Αλλά με τον Κάλα να μην επιτρέπει να πάει τσάμπα η υπέροχη εμφάνισή του (σκοράροντας κιόλας στο 78’) να προειδοποιήσει τον Παναθηναϊκό πώς έρχεται με απαιτήσεις και βλέψεις για την κορυφή στην κοινή τους έδρα. 
ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Αραμπατζής, Καράμπελας, Κάλα, Δέλλας (80' Μανωλάς), Κοντοές, Μάκος, Βάργκας (46' Γκέντσογλου), Καφές, Λεονάρντο (70' Λαγός), Λυμπερόπουλος, Μπέλεκ 


Στον πάγκο: Μοσχονάς, Γκερέιρο, Κάρλος, Σιαλμάς 


ΑΡΗΣ (Σάκης Τσιώλης): Βελλίδης, Μίσελ, Σανκαρέ, Λαζαρίδης, Παπαστεριανός (69' Φατί), Πρίττας, Τόχα, Ακόστα (54' Νέτο), Ούμπιντες, Καζναφέρης (46' Καπετάνος), Ιάκομπ 


Στον πάγκο: Γιακούποβιτς, Παπαζαχαρίας, Ντίκο, Τριανταφυλλάκος 


ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάκος (Κέρκυρας) 
ΒΟΗΘΟΙ: Ακρίβος (Αθηνών), Γούκος (Ηπείρου) 


ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια