Εκβιασμός GAP στούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. "Ή ψηφίζετε ή χρεοκοπία"


Τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και ο αντιρπρόεδρος της κυβέρνησης έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου τις τελευταίες ώρες για να πείσουν τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να υπερψηφίσουν τα μέτρα.
Σε μια μάχη που «δίνουμε εδώ και δύο χρόνια με μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού και που πρέπει να κερδίσουμε» αναφέρθηκε....
ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου στις συναντήσεις που είχε στο γραφείο του στη Βουλή με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που εκλέγονται στις περιφέρειες Ιονίων Νήσων και Κρήτης.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι με τις θυσίες του ελληνικού λαού «ξεπερνάμε πολλά εμπόδια μέσα σε ένα δυσμενές διεθνές κλίμα» και υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει άλλος δρόμος, γιατί ο άλλος δρόμος είναι δρόμος χρεοκοπίας, με μεγάλες και βαριές επιπτώσεις σε κάθε νοικοκυριό, σε κάθε Έλληνα και Ελληνίδα.»

Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι θα ήταν πολύ αρνητικό να αφεθεί στη μέση η προσπάθεια και να πάνε χαμένες οι θυσίες και πρόσθεσε ότι «έχουμε μία ακόμα προσπάθεια που πρέπει να κάνουμε για να μπορέσουμε να κλειδώσουμε τις σημαντικές αποφάσεις του Ιουλίου, που μας δίνουν και ένα νέο πακέτο διάσωσης, αλλά και ελαφραίνουν το χρέος για τον ελληνικό λαό, για όλους, και επιτέλους εμείς πηγαίνουμε πια με τις δικές μας αποφάσεις σε ένα πρωτογενές πλεόνασμα, δηλαδή, δεν παράγουμε πια ελλείμματα».

«Αυτή θα είναι μια μεγάλη ανάσα, που θα δώσει μια αναπτυξιακή προοπτική στη χώρα, τώρα είναι η πιο καθοριστική μάχη, θα την κερδίσουμε και θα τα καταφέρουμε συλλογικά όλος ο ελληνικός λαός», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
Αυτή την ώρα τρείς υπουργοί, οι κ.κ. Βενιζέλος, Ρέππας και Κουτρουμάνης ενημερώνουν στο ΚΤΕ Οικονομικών πάνω από 60 βουλευτές για την αναγκαιότητα των μέτρων.



Νωρίτερα, αποφασίστηκε να αναβληθεί για την Τρίτη η ψήφιση της τροπολογίας για το χαράτσι στον λογαριασμό της ΔΕΗ, υπό τον φόβο της καταψήφισης, αφού η αντιπολίτευση είχε ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία.




newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Δείτε αναλυτικά τι ποσά δαπανά το ελληνικό δημόσιο, για το ελληνικό κοινοβούλιο..

    1. Μηνιαίος μισθός 6.100 ευρώ.
    2. Σύνταξη μετά από 4 χρόνια βουλευτικής θητείας. Ποσό σύνταξης μηνιαίως 4.880 ευρώ.
    3. Για συμμετοχή σε επιτροπές, 250 ευρώ την ώρα…
    4. Οι βουλευτές της επαρχίας παίρνουν το μήνα 1.000 ευρώ για ενοίκιο.
    5. Όλοι οι βουλευτές παίρνουν άπαξ 1.500 ευρώ για οργάνωση γραφείου και 1.000 ευρώ τις γιορτές λόγω αυξημένης επικοινωνίας με τους ψηφοφόρους τους. Το Δώρο Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας είναι ξεχωριστά.
    6. Δικαιούνται 104 αεροπορικά εισιτήρια ετησίως δωρεάν και απεριόριστες μετακινήσεις με ΟΣΕ και ΚΤΕΛ.
    7. Πολυτελές αυτοκίνητο, δωρεάν καύσιμα με επίδομα 600 ευρώ το μήνα, ένα χωροφύλακα για φρουρό, 4 κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας και ένα στο σπίτι, σταθερό, όλα δωρεάν.
    8. Απολαμβάνουν πλήρους ασυλίας για όποιο αδίκημα διαπράξουν κατά τη διάρκεια της θητείας τους ως βουλευτές.
    9. Δεν πληρώνουν φόρο για ένα μέρος του μισθού ή της συντάξεως.
    10. Δικαιούνται γραμματειακή υποστήριξη για 4 υπαλλήλους και 1 επιστημονικό συνεργάτη. Όλους αυτούς τους πληρώνει το Δημόσιο.
    11. Δικαιούνται άτοκα δάνεια ως βουλευτές και ως επαγγελματίες.
    12. Δωρεάν γυμναστήριο, σάουνα, νηπιαγωγείο για τα παιδιά τους.
    13. Τηλεφωνική ατέλεια.
    14. Δωρεάν επισκέψεις σε αρχαιολογικούς και καλλιτεχνικούς χώρους. 15. Δωρεάν διόδια.
    16. Δωρεάν εισιτήρια, ξενοδοχεία, γεύματα όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό ως μέλη επιτροπών κλπ…..

    ΟΙ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΟΥΣ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ… ΜΕΤΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!!!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.