Ανακοίνωση-καταγγελία της Αυτόνομης Παρέμβασης ....


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
 
21/9/2011
Αντί για την κήρυξη άμεσης απεργίας, η πλειοψηφία αποφάσισε να τη μεταφέρει 1 μήνα μετά
Η πρόταση της Αυτόνομης Παρέμβασης στη σημερινή κοινή συνεδρίαση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Η εγκληματική και ατελέσφορή πολιτική του Μνημονίου σαρώνει τα πάντα.
Για να διασώσουν την κερδοφορία των τραπεζών βυθίζουν χωρίς δισταγμό και με τον πιο ξεδιάντροπο τρόπο την κοινωνία στην απόγνωση.
Είναι απ' τις λίγες φορές που οι εφαρμοζόμενες πολιτικές επηρεάζουν σε τέτοια έκταση και προς το χειρότερο τη ζωή των ανθρώπων.
Η οικονομία και η κοινωνία... έχουν αφεθεί στα «αποτελέσματα» της τηλεδιάσκεψης της ελληνικής κυβέρνησης μεταξύ των εκπροσώπων των αγορών και των εγχώριων διεθνών οικονομικών και πολιτικών λόμπι.
Οι εργαζόμενοι είναι στο μάτι του κυκλώνα έχουν αναγορευθεί ως ο βασικός τους αντίπαλος. Μισθοί, συντάξεις, απολύσεις, νέοι φόροι (χαράτσια), Δημόσια αγαθά αποτελούν το βασικό πυρήνα και μόνο των αποφάσεων τους.
Η κυβέρνηση δεν έχει εδώ και πολύ καιρό καμία νομιμοποίηση να καταστρέψει την κοινωνία και τους εργαζόμενους, γιατί η πολιτική της βρίσκεται σε προφανή και κατάφωρη αναντιστοιχία προς το λαϊκό αίσθημα.
Για τα συνδικάτα αλλά και την κοινωνία αποκτά το χαρακτήρα του «κατεπείγοντος» η ανάγκη να ανακτήσουν την ικανότητα παρέμβασης, αντίστασης και ανατροπής αυτών των πολιτικών.
Ενόψει όλων αυτών:
Στη σημερινή κοινή συνεδρίαση της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ η Αυτόνομη Παρέμβαση υποστήριξε ότι πρέπει να αποφασιστεί άμεσα Γενική Απεργία στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα το αργότερο στις 5-6 Οκτώβρη, προκειμένου να εκφραστεί με τον πιο μαζικό και γενικευμένο τρόπο η αντίδραση των εργαζομένων και της κοινωνίας στα χαράτσια και τα αντιλαϊκά μέτρα.
Υποστήριξε την ανάγκη συγκρότησης ενός ενιαίου κέντρου ανάμεσα σε όλες τις ΔΕΚΟ και τους 151 φορείς, που έχουν υπαχθεί στο καθεστώς των υποχρεωτικών απολύσεων, έτσι ώστε να οργανωθεί η πιο συντονισμένη και μαζική αντίδραση τους απέναντι στον πολιτικό «παχυδερμισμό» εκείνων που μετρούν τις απολύσεις ως έσοδα και έξοδα ή ως ένα οικονομικό μέγεθος.
Ακόμα προτείναμε την κλιμάκωση της δράσης μας με νέα Γενική Απεργία κατά τη συζήτηση και ψήφιση του προϋπολογισμού, μέσα στον Οκτώβρη.
 
Η θέση μας αυτή τελικά μειοψήφησε απ' όλες τις άλλες δυνάμεις ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ- ΠΑΜΕ, οι οποίες με έναν αξιοθαύμαστο συγχρονισμό διαφώνησαν στην ανάγκη η Απεργία στις 5 Οκτώβρη να πάρει γενικά χαρακτηριστικά και τελικά αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία να μεταφερθεί για τις 19 Οκτώβρη.
Ανεξάρτητα από τη διαφωνία μας αυτή και τα εύλογα ερωτηματικά που προκύπτουν, στο να μεταφερθεί η Γενικά Απεργία στις 19 Οκτώβρη, ένα μήνα δηλαδή μετά απ' την καταστροφική ανακοίνωση των μέτρων και την επιβολή των διαδοχικών φόρων (χαράτσια), η Αυτόνομη Παρέμβαση θα κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επιτυχία των κινητοποιήσεων.
ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια