Α ρε Μανόλο Α ρε Δέλλα.

Η Ένωση κατάφερε και έχασε από την κακή Στουτμ Γκρατς, παρά το γεγονός ότι νικούσε μέχρι το 87'! Με δέκα παίκτες για ένα ημίχρονο αγωνίστηκε ο “δικέφαλος” μετά την αποβολή του Δέλλα. Αποδοκιμάστηκε έντονα από τον κόσμο της ΑΕΚ -για τις αλλαγές που έκανε- ο Μανόλο Χιμένεθ.
Τι κι αν προηγήθηκε; Η ΑΕΚ έχει αποδείξει....
πως μπορεί με κάθε τρόπο να «αυτοκτονήσει»! Έτσι μέσα σε 5΄έχασε τον αγώνα από την Στουρμ Γκρατς (2-1) και τις πιθανότητες για πρόκριση! Με 10 από το 52' λόγω αποβολής του Δέλλα!




Κάποιοι την έχουν μετατρέψει σε ΑΕΚάκι. Τη μεγαλύτερη ευθύνη φέρουν ο Χιμένεθ και ο Δέλλας. Απόψε!
Με 4-2-3-1 ξεκίνησε το ματς η ΑΕΚ, έχοντας τους Λεονάρντο, Γκούντγιονσεν και Κάρλος ως τριάδα πίσω από τον Μπέλεκ, τον Γκερέιρο δίπλα στον Βάργκας ενώ στα δύο άκρα της άμυνας ήταν οι Λαγός, Κοντοές και οι Δέλλας-Κάλα το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Το ιδανικό για την Ένωση θα ήταν ένα γρήγορο γκολ για να φτιάξει και η ψυχολογία και οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ έφτασαν δύο φορές μια ανάσα από το 1-0 στα πρώτα 8 λεπτά! Οι Μπέλεκ και Γκούντγιονσεν, όμως, δεν κατάφεραν να σκοράρουν...

Με την Στουρμ Γκρατς να δείχνει από νωρίς αμυντικές διαθέσεις και τον Βάργκας να κερδίζει συνεχώς μπάλες στο κέντρο, η ΑΕΚ έβγαινε μονίμως στην επίθεση και από τα πόδια του Λεονάρντο ξεκινούσαν οι περισσότερες προσπάθειες. Αν και οι Αυστριακοί, όμως, προσφέρονταν για ευκαιρίες, οι κιτρινόμαυροι δυσκολεύονταν πολύ μετά το πρώτο 15λεπτο να τις κάνουν.

Με την πάροδο του χρόνου η Στουρμ γύρισε μαζικά πίσω, έτσι έγινε ακόμη πιο δύσκολο για την Ένωση να ανοίξει την άμυνα. Ο Λεονάρντο από αριστερά έκανε ωραίες ενέργειες αλλά στην περιοχή οι Αυστριακοί έδιωχναν, ενώ ο Γκούντγιονσεν γυρνούσε αρκετές φορές πίσω για να πάρει την μπάλα αλλά δεν έβλεπε καμία κίνηση από τους συμπαίκτες του, με συνέπεια τις περισσότερες φορές να αναγκάζεται να την κουβαλήσει και μοιραία να μη γίνεται κάτι το αξιόλογο για τους κιτρινόμαυρους, που στο πρώτο ημίχρονο δεν πηραν κάποια βοήθεια επιθετικά από τα πλάγια μπακ (Λαγός, Κοντοές).

Ξεκίνημα με γκολ και... αποβολή Δέλλα!
Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ μπήκε δυνατά, άγγιξε το γκολ αλλά δεν το πέτυχε. Στο β' μέρος μπήκε το ίδιο δυνατά αλλά αυτή τη φρά σκόραρε κιόλας. Η τρομερή ενέργεια του Λεονάρντο και το σκάψιμο του Κάρλος οδήγησαν στο 1-0 από το αυτογκόλ του Στάντφεστ και εκείνη τη στιγμή όλα έδειχναν ιδανικά για την Ένωση, καθώς η Στουρμ θα έπρεπε επιτέλους να βγει από την άμυνα της.

Επειδή, όμως, στην ΑΕΚ ανά πάσα στιγμή μπορεί να στραβώσει κάτι, στράβωσε... Ο διαιτητής δε σφύριξε φάουλ υπέρ του Δέλλα, οι Αυστριακοί πήραν την μπάλα και... δύο πήγαν να βγουν τετ α τετ και ο Κολοσσός... απέκρουσε με το χέρι, είδε την δεύτερη κίτρινη και άφησε την ομάδα με 10 παίκτες. Για δύο λεπτά γύρισε ως στόπερ ο Βάργκας αλλά στο 55' ο Χιμένεθ έριξε στο ματς τον πιτσιρικά Μπουγαΐδη στο κέντρο της άμυνας, στο επίσημο ντεμπούτο του, βγάζοντας τον αόρατο Γκερέιρο.

Οι Αυστριακοί κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο και άρχισαν να ασκούν πίεση, με την ΑΕΚ να προσπαθεί να βρει τα πατήματα τς στο γήπεδο με παίκτη λιγότερο. Η άνεση με την οποία η Ένωση ήλεγχε το ματς ως εκείνο το σημείο είχε χαθεί και ο κόσμος αποδοκίμασε τον Χιμένεθ στο 66', όταν αποφάσισε να βγάλει τον κορυφαίο Λεονάρντο για να περάσει στο γήπεδο τον Κλωναρίδη. Σωστό το να βάλει ένα χαφ ο Ανδαλουσιανός, αλλά όχι και το να βγάλει τον καλύτερο παίκτη της ομάδας στον αγώνα για να στείλει στην αριστερή πλευρά τον Γκούντγιονσεν, που αποδεδειγμένα δεν μπορεί να παίξει εκεί.

Τα δεδομένα έδειχναν να είναι υπέρ της Στουρμ, το λάθος του Κλωναρίδη στο 80' έδωσε μεγάλη ευκαιρία στον Μποντούλ που δεν την εκμεταλλεύτηκε αλλά στο 87' η Στουρμ ισοφάρισε με κοντινό πλασέ του Μπουργκστάλερ, μετά από γύρισμα από δεξιά... Η συνέχεια ήταν χειρότερη καθώς στο 92' ο Χάας έκανε το 1-2 με ωραίο σουτ από το ύψος της περιοχής και ουσιαστικά η ΑΕΚ αποχαιρετάει από τώρα το Europa League...

Man of the match: Ο Λεονάρντο, παρά το γεγονός ότι ο Χιμένεθ τον αντικατέστησε στο 66'. Στο πρώτο ημίχρονο δημιουργούσε ρήγματα στην Στουρμ από την πλευρά του, βοηθούσε τους συμπαίκτες του και με υπέροχη ενέργεια έφτιαξε το γκολ της νίκης.

Αδύναμος κρίκος: Οταν ο Γκερέιρο ξεκινάει βασικός κάνει κακά παιχνίδια. Αυτό αποδείχθηκε ξανά, καθώς ήταν αόρατος για όσο διάστημα αγωνίστηκε.

Στο ύψος του: Ο Βάργκας έκανε αρκετή δουλειά για την ΑΕΚ στο χώρο του κέντρου. Μάρκαρε συνεχώς, κάλυπτε χώρους και ειδικά όσο το ματς ήταν 11 εναντίον 11 έκλεβε πολλές μπάλες.

Η γκάφα: Γκάφα ήταν η χαμένη ευκαιρία του Μπέλεκ στο 6' από... δώρο αντιπάλου, γκάφα το αυτογκόλ του Στάντφεστ, γκάφα η δεύτερη κίτρινη του Δέλλα, γκάφα η αντικατάσταση του Λεονάρντο. Διαλέγετε όποια θέλετε...

Το στραγάλι: Στη φάση της αποβολής του Δέλλα, που ουσιαστικά είναι ηθελημένη για να μη βγουν δύο παίκτες της Στουρμ μόνοι τους με τον Αραμπατζή, ο Αγγλος ρέφερι Πρόμπερτ θα έπρεπε να σφυρίξει το φάουλ που έγινε στον Δέλλα. Δεν το έκανε και σε δευτερόλεπτα η ΑΕΚ έμεινε με 10 παίκτες...

Το ταμείο του Gazzetta: Αν δεν είχε αποβληθεί ο Δέλλας η ΑΕΚ θα κέρδιζε. Αν ο Χιμένεθ δεν είχε βγάλει τον Λεονάρντο μπορεί να έβαζε και δεύτερο γκολ σε κάποια αντεπίθεση. Με τα «αν», όμως, δε γίνεται δουλειά... Σημασία έχουν τα δεδομένα και αυτά λένε ότι η Ένωση όχι μόνο δεν κέρδισε το πιο εύκολο παιχνίδι της σε αυτόν τον όμιλο αλλά το έχασε κιόλας. Ο Χιμένεθ είπε την Τετάρτη πως αν συμβεί αυτό, θα είναι ένα βήμα πίσω. Ουσιαστικά είναι αποκλεισμός για την ΑΕΚ...
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αραμπατζής, Λαγός, Κάλα, Δέλλας, Κοντοές, Βάργκας, Γκερέιρο, Λεονάρντο (66' Κλωναρίδης), Γκούντγιονσεν, Κάρλος, Μπέλεκ (80' Λυμπερόπουλος)
ΣΤΟΥΡΜ ΓΚΡΑΤΣ (Φράνκο Φόντα): Τσάβλινα, Ποπκχάτζε, Βέμπερ, Σάμπικς, Ντούντιτς, Μπουργκστάλερ, Κάιντζ (73' Χάας), Στάντφεστ, Μπόντουλ, Στανγκλ, Βολφ (40' λ.τ. Μπούκβα)
gazzeta.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια