Στο πόδι κυβέρνηση, αντιπολίτευση και διαδηλωτές εν όψη ΔΕΘ.


Με αεροπλάνα, αυτοκίνητα και τρένα, κυβέρνηση, αντιπολίτευση και διαδηλωτές προετοιμάζονται να ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη για τη μεγάλη μάχη στα «μαρμαρένια αλώνια» της ΔΕΘ.
Μέχρι και χθες δεν είχε ξεκαθαριστεί ποιο ακριβώς θα είναι το πρόγραμμα.... της τριήμερης επίσκεψης του Γιώργου Παπανδρέου για τα εγκαίνια της ΔΕΘ, την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή. Το σίγουρο είναι ότι το πρωί του Σαββάτου θα εγκαινιάσει την 76η ΔΕΘ, το βράδυ θα μιλήσει στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» και το μεσημέρι της Κυριακής θα δώσει τη συνέντευξη Τύπου. Η συνάντηση με τους εκπροσώπους των φορέων μάλλον θα γίνει την Παρασκευή.


Σκεπτικισμός υπάρχει για την ξενάγησή του στα περίπτερα της Εκθεσης. Οι διοικήσεις της ΔΕΘ και της Helexpo, όπως και οι εκθέτες, θέλουν τον Γ. Παπανδρέου να περπατήσει στην Εκθεση. Οι επιφορτισμένοι με την ασφάλειά του, όμως, είναι επιφυλακτικοί, διότι υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να γίνει αποδέκτης διαμαρτυριών είτε από οργανωμένες ομάδες είτε από μεμονωμένους πολίτες.


Περισσότεροι από 4.500 αστυνομικοί, με τους φράχτες της πλατείας Συντάγματος και την αύρα που εκτοξεύει νερό υπό πίεση, επιστρατεύονται για την Εκθεση. Από χθες το πρωί κλούβες της Αστυνομίας έχουν πάρει θέσεις περιμετρικά της ΔΕΘ. Από αύριο συνεργεία του δήμου θα απομακρύνουν τους κάδους απορριμμάτων από κεντρικούς δρόμους, για να μην κινδυνεύσουν να τους βάλουν φωτιά, και σταδιακά θα απαγορεύεται η στάθευση αυτοκινήτων στο κέντρο της πόλης, το οποίο θα γίνει απροσπέλαστο το Σάββατο 10/9.


Ο μεγάλος όγκος των διαδηλωτών θα φτάσει το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας βάζει τρένο-εξπρές, το οποίο θα μεταφέρει δωρεάν διαδηλωτές από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη. Η αναχώρηση είναι στις 7 το πρωί του Σαββάτου από τον Σταθμό Λαρίσης και η επιστροφή στις 11 το βράδυ. Εκκληση για μεταφορά με το εν λόγω τρένο απευθύνει και το δίκτυο συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι «παρών» στο συλλαλητήριο ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου, στο άγαλμα του Βενιζέλου.


Το ΠΑΜΕ καλεί σε ξεχωριστό συλλαλητήριο στις 6.30 μ.μ. του Σαββάτου, στην πλατεία Αριστοτέλους.


Συγκέντρωση στην Καμάρα (6 μ.μ.) οργανώνουν το Σάββατο σωματεία και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.


Οι «αγανακτισμένοι» καλούν σε αποκλεισμό των δρόμων που οδηγούν στη ΔΕΘ και σε τρεις συγκεντρώσεις το μεσημέρι του Σαββάτου. Στον Λευκό Πύργο, στο πρώην 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο και στη Β. Γεωργίου, στο ύψος του κτιρίου των προσκόπων. Κάθε βράδυ πραγματοποιούν συνέλευση στον Λευκό Πύργο.


Οπαδοί της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ηρακλή προγραμματίζουν συγκέντρωση στο «Κατσάνειο», στις 6 μ.μ. του Σαββάτου, και πορεία στην πόλη.


Μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω» θα ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη και θα ανοίξουν τις μπάρες στα διόδια.


Ενστολοι αστυνομικοί προγραμματίζουν διαδήλωση την Παρασκευή, ενώ σε αγωνιστική ετοιμότητα βρίσκονται οι ιδιοκτήτες ταξί και φοιτητές υπό κατάληψη σχολών Πανεπιστημίων και ΤΕΙ.
ΠΗΓΉ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια