Κατασκοπικά παιχνίδια στην Ε.Υ.Π.


Ερευνάται υπόθεση αποστολής email με "ευαίσθητο περιεχόμενο" σε βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών
Όπως αναφέρουν τα "Νέα", σύμφωνα  με τη δικογραφία που έχει συνταχθεί εις βάρος του, το υψηλόβαθμο στέλεχος φέρεται να έχει αποστείλει με ειδικό κωδικό τα ονόματα των....
προσώπων, που προσλήφθηκαν επί Ι. Κοραντή στην ΕΥΠ, αλλα και όσων είχαν υποβάλει αίτηση, αλλά δεν έγινε δεκτή.
Η δράση του αξιωματούχου, πολιτικού υπαλλήλου, αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια έρευνας που πραγματοποιήθηκε τους προηγούμενους μήνες, για άλλο στέλεχος της ΕΥΠ.
Και οι δύο ανήκαν στην ίδια Διεύθυνση της ΕΥΠ - τη Γ' Διεύθυνση Αντικατασκοπείας (εσωτερικής κατασκοπείας) - και διατηρούσαν πολύ καλή σχέση μεταξύ τους.
Στο πλαίσιο της πρώτης έρευνας και έπειτα από καταγγελία δύο υφισταμένων του πολιτικού υπαλλήλου, εξετάσθηκε ο υπολογιστής του για να διαπιστωθεί ότι τα αρχεία με τα στοιχεία των πρακτόρων της ΕΥΠ είχαν αποσταλεί κωδικοποιημένα στη Βρετανία.
Ο υπάλληλος, που είναι από τους παλαιότερους που υπηρετούν στην ΕΥΠ, βρέθηκε χθες ενώπιον του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου της υπηρεσίας του με το ερώτημα της απόλυσης.
Ο υπάλληλος αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται και υποστηρίζει ότι τα e-mails δεν είναι παρά συνήθης υπηρεσιακή αλληλογραφία. Μάλιστα, αποδίδει την όλη υπόθεση εις βάρος του σε εσωτερικό πόλεμο σκοπιμοτήτων στην ΕΥΠ.
Σημειώνεται πάντως ότι οι κατηγορίες σε βάρος του πρώτου στελέχους, που φερόταν να έχει υποκλέψει απόρρητα έγγραφα έχουν - στο μεγαλύτερο και σοβαρότερο μέρος τους - καταπέσει.


news247.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια