Απίστευτο!Βρετανία-ΗΠΑ εξόπλιζαν τον Καντάφι μέχρι και λίγες ημέρες πριν τον βομβαρδίσουν!

΄Ενας κολοσσός της αμυντικής βιομηχανίας της Δύσης είχε αναλάβει να αναβαθμίσει τον στρατιωτικό εξοπλισμό μιας ολόκληρης ταξιαρχίας του Καντάφι,λίγο πριν αρχίσει η εξέγερση!

Ούτε ένα μήνα πριν....

από την έναρξη της εξέγερσης, το βρετανικό κομμάτι της αμερικανικής General Dynamics αναβάθμιζε  τα συστήματα επικοινωνίας για τα άρματα μάχης, το πυροβολικό και τα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού της Ταξιαρχίας που διοικούσε ο γιος του Καντάφι Χαμίς και η οποία διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια πάταξης της εξέγερσης! Αυτά προκύπτουν από έγγραφα που βρέθηκαν σε μια βάση της ταξιαρχίας,μεταδίδει το Reuters.

H General Dynamics υποστηρίζει ότι η αναβάθμιση δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Όμως, τα έγγραφα που εξετάζονται λεπτομερώς για πρώτη φορά, αποδεικνύουν την επιχειρηματική δραστηριότητα της εταιρείας με το καθεστώς παραμονές της εξέγερσης.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που έχουν αποκαλύφθεί η εταιρεία είχε συμφωνίες ύψους 136.000.000 δολαρίων.

Σύμφωνα μ΄ ένα από τα έγγραφα που έχουν βρεθεί με ημερομηνία 25 Ιανουαρίου η εταιρεία είχε αναλάβει την αναβάθμιση των επικοινωνιων σε 40 άρματα μάχης T-72 , οκτώ μονάδες πυροβολικού Palmaria, τέσσερα τεθωρακισμένα BTR-60 θ, 10 Shilka, αντιαεροπορικά συστήματα και δύο Μ-113 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού.
Η συμφωνία επιτεύχθηκε το 2007 στην επίσκεψη του πρώην πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ στη Λιβύη.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια