ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΤΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ. "Μέσον" και για τα βιβλία


Εγγραφα - φωτιά στο φως της δημοσιότητας για τη "διακίνηση" σχολικών βιβλίων από το υπουργείο Παιδείας. Ανακοινώσεις για αίτηση παραλαβής σχολικών εγχειριδίων, με μέσο. Προσπαθεί να επανορθώσει το υπουργείο
Μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε από....
τη δημοσιοποίηση του εγγράφου του Συλλόγου Υπαλλήλων του υπουργείου Παιδείας, που κυκλοφόρησε στις 31 Αυγούστου, σχετικά με την προμήθεια των σχολικών βιβλίων από τους "συναδέλφους του υπουργείου, ο Σύλλογος έσπευσε να αλλάξει τη διατύπωση του εγγράφου", σε μία προσπάθεια να ομαλοποιήσει τον κυριολεκτικό "χαρτοπόλεμο" που έχει ξεσπάσει γύρω από τις ελλείψεις της νέας σχολικής χρονιάς.

Αν και από τη μία, ο Σύλλογος παραδέχεται την γκάφα του, το ίδιο το υπουργείο σπεύδει να συμπληρώσει ότι η πολιτική διάθεσης των σχολικών βιβλίων είναι παρόμοια τουλάχιστον τα δέκα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με ακόμη ένα έγγραφο που έρχεται στη δημοσιότητα από τις 29/8/2001.

Ηχηρή διάψευση του υπουργείου
Αρνείται κατηρηματικά τις κατηγορίες περί "ενδο-υπουργικής" διακίνησης σχολικών βιβλίων και με σχετική ανακοίνωση, υποστηρίζει:
"Το  ΔΣ του Συλλόγου εργαζομένων στην ΚΥ του Υπουργείου Παιδείας εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για το γεγονός ότι η ΝΔ διακίνησε στον Τύπο ανακοίνωση του Συλλόγου – ενώ είχε, ήδη, αποσυρθεί και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα - δίνοντας την εντύπωση ότι οι υπάλληλοι του Υπουργείου Παιδείας έχουν ως μοναδικό τους ενδιαφέρον την προμήθεια των βιβλίων για τα παιδιά τους.
Στην  ανακοίνωση, από  αβλεψία του συντάκτη, δεν αναγραφόταν ότι αυτή η πάγια τακτική αφορά μόνο τους υπαλλήλους της ΚΥ του Υπουργείου, που τα παιδιά τους φοιτούν σε ιδιωτικά σχολεία ( δηλαδή 15 -25 περιπτώσεις)  και ότι η διανομή των βιβλίων γίνεται ταυτοχρόνως με τη διανομή στα δημόσια σχολεία και όχι νωρίτερα.
Η συγκεκριμένη ανακοίνωση έμεινε στον πίνακα ανακοινώσεων του Συλλόγου για  λίγο και αντικαταστάθηκε από  την ορθή, η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Συλλόγου www.sykyp.gr την Παρασκευή 02/09/2011.
Εντύπωση  προκαλεί το γεγονός ότι η ΝΔ και ο κ. Σπηλιωτόπουλος - που και επί ημερών του ακολουθείτο η συγκεκριμένη πρακτική - προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το γεγονός χρησιμοποιώντας την πρώτη – λανθασμένη – ανακοίνωση του Συλλόγου και δεν αντιλήφθηκε τη διορθωμένη ανακοίνωση, με αποτέλεσμα τέσσερις ημέρες μετά, στις 06/09/2011, να διακινήσει στον Τύπο ένα κείμενο που παραποιεί τα γεγονότα, δημιουργεί λανθασμένες εντυπώσεις και συκοφαντεί τους υπαλλήλους της ΚΥ του Υπουργείου Παιδείας", καταλήγει

Άγρια κόντρα και στη μέση οι μαθητές
Στο μεταξύ, μαίνεται η κόντρα μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, στον απόηχο των φετινών ελλείψεων σε σχολικά εγχειρίδια και στην διανομή φωτοτυπιών σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια.
Ο βουλευτής της ΝΔ, Άρης Σπηλιωτόπουλος, μιλώντας στον real fm 97.8 καταλόγισε ευθύνες στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για τις ελλείψεις στα βιβλία.
Ο τομεάρχης Παιδείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι υπήρξε καθυστέρηση στη διαδικασία ανάθεσης και εκτίμησε ότι "ούτε τα Χριστούγεννα δεν θα είναι έτοιμα τα βιβλία", παρά τις διαβεβαιώσεις της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου ότι η διαδικασία διανομής θα έχει ομαλοποιηθεί μέχρι το Νοέμβριο.
Σε ό,τι αφορά τις καταλήψεις στα Πανεπιστήμια, ο κ. Σπηλιωτόπουλος εξέφρασε την αντίθεση του, λέγοντας χαρακτηριστικά:
"Ναι" στη διαμαρτυρία, "όχι" όμως, στις καταλήψεις και την παρεμπόδιση της ομαλής λειτουργίας των Πανεπιστημίων και κυρίως, "όχι" στο νόμο της ζούγκλας, όπου ψηφίζονται νόμοι και υπάρχει αυτή η δυσκολία της εφαρμογής τους μετά.
Σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης, με τις οποίες επισπεύδονται οι διαρθρωτικές αλλαγές, σημείωσε ότι "ο χρόνος έχει εξανεμιστεί, καθώς και η υπομονή των εταίρων", ενώ τάχθηκε υπέρ των πρόωρων εκλογών, λέγοντας ότι "είναι η λιγότερο επώδυνη λύση, από την οποία θα γίνει μια νέα αρχή, με νέα διαπραγματευτική ικανότητα".
Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια