θρήνος στην άμυνα – Άρσεναλ-Ολυμπιακός 2-1 (video)

Οι ερυθρόλευκοι έκαναν το καλύτερο φετινό τους ματς, στάθηκαν εξαιρετικά απέναντι στους πιτσιρικάδες του Βενγκέρ αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν το βαθμό που άξιζαν με την εικόνα τους στο Εμιρέιτς. Το μεγάλο πρόβλημα τους ήταν στην άμυνα αφού η Άρσεναλ στις δύο πρώτες της ευκαιρίες σημείωσε δύο γκολ. Πλέον ο Ολυμπιακός έχει ρεαλιστικό στόχο την τρίτη θέση μιας και έχει χάσει σημαντικό έδαφος μετά από 2 αγώνες.
!
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρέταξε τον Ολυμπιακό με πολύ επιθετικό σχήμα θέλοντας να εκμεταλλευτεί τις απουσίες της Άρσεναλ. Οι ερυθρόλευκοι πίεσαν ψηλά, δημιούργησαν την πρώτη ευκαιρία του αγώνα με τον Φουστέρ στο 4ο μόλις λεπτό.
 
Οι κανονιέρηδες όμως την πρώτη φορά που έφτασαν στην περιοχή του Κοστάντσο κατάφεραν να σκοράρουν. Ο Τσάμπερλεϊν κατέβασε τη μπάλα έξω από την περιοχή, Μαρκάνο και Μέλμπεργκ δεν μπόρεσαν να διώξουν και ο 18χρονος νίκησε τον πορτιέρο των ερυθρόλευκων.
 
Πέντε λεπτά χρειάστηκαν οι παίκτες του Βαλβέρδε να συνέλθουν από το σοκ. Συνέχισαν να πιέζουν και έχασαν στο 14' τεράστια ευκαιρία με τον Τζιμπούρ. Ο Αλγερινός βρέθηκε στη μικρή περιοχή της Άρσεναλ, πλάσαρε αλλά ο Αρτέτα πάνω στη γραμμή έδιωξε ενώ στη συνέχεια το σουτ του Τζιμπούρ από πλάγια πέρασε λίγο άουτ.
 
Ο Ολυμπιακός μπροστά πήγαινε πολύ καλά αλλά πίσω είχε τεράστια προβλήματα. Έτσι η Άρσεναλ στο 20΄ διπλασίασε τα τέρματα της με τον Σάντος να κερδίζει τις κόντρες και να νικάει τον Κοστάντσο που φέρει ευθύνη στο γκολ.
 
Ο Ολυμπιακός δεν τα παράτησε. Στο 27' ξαναμπήκε στο ματς με τον Φουστέρ να εκμεταλλεύεται την εξαιρετική σέντρα του Ιμπαγάσα και με κεφαλιά να νικάει τον Σέζνι.
 
Στο επόμενο πεντάλεπτο η πίεση των ερυθρόλευκων ήταν ασφυκτική αλλά τα σουτ των Τζιμπούρ, Μιραλάς και η σέντρα-σουτ του Τοροσίδη δεν βρήκαν στόχο.
 
Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους οι ερυθρόλευκοι έψαξαν την ισοφάριση χωρίς όμως να καταφέρουν να σκοράρουν.
 
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την Άρσεναλ να προσπαθεί να επιβάλει το ρυθμό της και να τα καταφέρνει. Στο 49' ο Κοστάντσο νίκησε στο τετ α τετ τον Τσάμπερλεϊν.
 
Μετά το 60' ο Ολυμπιακός ανέβασε και πάλι την απόδοση του αν και ο Ιμπαγάσα είχε πλέον κουραστεί. Στο 65' χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία των ερυθρόλευκων όταν το εκπληκτικό σου με το αριστερό του Τοροσίδη σταμάτησε στην εσωτερική πλευρά του οριζόντιου δοκαριού του Σέζνι,.
 
Η απάντηση της Άρσεναλ στις ευκαιρίες ήρθε 3 λεπτά αργότερα όταν ο Αρσάβιν από καλή θέση σούταρε αλλά ο Κοστάντσο αντέδρασε σωστά.
 
Από εκεί και μετά οι δύο ομάδες κουράστηκαν και ελάχιστες φορές οι τερματοφύλακες ανησύχησαν.Έτσι ο Ολυμπιακός έφυγε για 10η φορά ηττημένος από την Αγγλία και πλέον έχει ουσιαστικό στόχο την τρίτη θέση και το Europa League.
Άρσεναλ: Τσέζνι, Σονγκ, Μερτεζάκερ, Σανιά, Σάντος, Φρίμπονγκ, Αρτέτα, Ροσίτσκι, Αρσάβιν (83' Γκιμπς), Τσάμπερλεϊν (67' Ράμσεϊ), Σαμάκ (71' Φαν Πέρσι).

Ολυμπιακός: Κοστάντσο, Τοροσίδης, Χολέμπας, Μαρκάνο, Μέλμπεργκ, Φέισα, Ορμπάιθ (75' Μοντέστο), Ιμπαγάσα, Φουστέρ (80' Πάντελιτς), Τζιμπούρ, Μιραλάς (75' Αμντούν)

Στο άλλο ματς του ομίλου η Μαρσέιγ νίκησε με το επιβλητικό 3-0 την Ντορτμουντ και έφτασε τους 6 βαθμούς. Ο Αγιού σκόραρε δύο φορές και μία ο Ρεμί.

Η βαθμολογία

1. Μαρσέιγ 6
2. Άρσεναλ 4
3. Ντόρτμουντ 1
4. Ολυμπιακός 0

 


newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια