Η χώρα και σήμερα στις φλόγες- Μεγάλες πυρκαγιές σε Αχαϊα και Έβρο!


Περισσότερα από 25.000 στρέμματα δρύες, πεύκα και γεωργικές εκτάσεις έχει αποτεφρώσει η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι και μέχρι αυτή την ώρα μαίνεται στην περιοχή Λευκίμης Έβρου.

Ισχυρές επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής με 47 οχήματα από ολόκληρη την περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης και τη συνδρομή.... τεσσάρων αεροπλάνων καναντέρ και δυο ελικοπτέρων, δίνουν με αμείωτη ένταση μάχη για την κατάσβεσή της. Στις προσπάθειές τους συνδράμουν μηχανήματα της περιφέρειας, πεζοπόρα τμήματα του στρατού, οι δήμοι, το δασαρχείο και κάτοικοι της περιοχής.

Το μέτωπο της φωτιάς αυτή την ώρα δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές. Χθες εκκενώθηκαν προληπτικά οι οικισμοί Κοίλα και Μελία, ένα ίδρυμα που φιλοξενεί παιδιά από το εξωτερικό και τα ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας στην περιοχή Λουτρά. 
 
Εκτός ελέγχου η δασική πυρκαγιά στην Αχαϊα
Η φωτιά εκδηλώθηκε χθες τη νύχτα σε δύσβατη δασική περιοχή του Ομπλού Αχαΐας και συνεχίζει ανεξέλεγκτη. Παρά την ολονύχτια προσπάθεια των πυροσβεστών να την θέσουν υπό έλεγχο, οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή δεν βοήθησαν, με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να επεκταθεί. Στο πλευρό των πυροσβεστών συνδράμουν και οι κάτοικοι της περιοχής Ομπλού Κρήνης, προκειμένου το πύρινο μέτωπο να μην πλησιάσει τις κατοικίες.

Από το πρωί στην προσπάθεια της κατάσβεσης συμμετέχουν 20 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρων με 15 άτομα και ένα ελικόπτερο. 

Σε εξέλιξη φωτιές σε Αμφιλοχία, Αιτωλοακαρνανία και Γιάννενα



Μαίνεται και η πυρκαγιά στην περιοχή Νεγράδες Ιωαννίνων. Επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο και 1 ελικόπτερο.

Μαίνονται και τα πύρινα μέτωπα στις Φυτείες Αιτωλοακαρνανίας, στην Αμφιλοχία στη θέση Στάνο.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Έξω Ποταμοί Λασιθίου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια