Ο ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ, ΜΕ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ''ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ'' ΤΩΝ ΤΑΞΙ!


ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ Η ΚΑΡΤΕΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΑΞΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΕΤΑΙΡΙΕΣ!
Με τις ευλογίες του Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, προχωρά ο Υπουργός Μεταφορών Ραγκούσης, ότι άφησε "στη μέση" το καλοκαίρι, σχετικά με την"απελευθέρωση" των ταξί.
Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, ο....
 Υπουργός Μεταφορώνείχε σήμερα Πέμπτη (25.8) συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, ο οποίος ενημερώθηκε από τον Υπουργό για τις λεπτομέρειες του σχεδιασμού.
Εν συνεχεία, ο Γ. Παπανδρέου έδωσε στο Γ. Ραγκούση το "πράσινο φως" για να προχωρήσει ηαντιμεταρρύθμιση που θα απαλλοτριώσει τις περιουσίες δεκάδων χιλιάδων μικροιδιοκτητών ταξί δίνοντας τη δυνατότητα σε μια χούφτα εταιρείες να ελέγξουν τον κλάδο, τουλάχιστον, σε Αθήνα καιΘεσσαλονίκη.
Όπως άλλωστε είχε αποκαλυφθεί, χωρίς να διαψευστεί από τον Περιφερειάρχη Γ. Σγουρό, μόνο ένας ιδιώτης έχει καταθέσει στην Περιφέρεια Αττικής αίτημα για χορήγηση 2.000 αδειών! Όλοι και όλες, λοιπόν, μπορούμε να φανταστούμε τι θα σημάνει η "απελευθέρωση" για τους καταναλωτές (ύψος κομίστρου, ποιότητα υπηρεσίας, ασφάλεια κλπ).
Προκειμένου να κρατηθούν τα προσχήματα, τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει το γνωστό "θέατρο" του δημοσίου διαλόγου και της διαβούλευσης, επί των προοωθούμενων διατάξεων.
Παρόλα αυτά, ο Γ. Ραγκούσης σε μιλώντας πριν λίγες ημέρες (21.8) στην εφημερίδα "Καθημερινή της Κυριακής" ξεκαθάρισε, εμμέσως πλην σαφώς, πως δεν θα κάνει πίσω από τις θέσεις του για πλήρη και άμεση "απελευθέρωση".
Συγκεκριμένα, υποστήριξε  πως η κυβέρνηση θ"α κινδυνεύσει, αν ολιγωρήσει ή συμβιβαστεί με συμφέροντα και ομάδες πίεσης και όχι αν συγκρουστεί με συντεχνιακά προνόμια" και πως η "απελευθέρωση θα πραγματοποιηθεί, καθώς οι άδειες είναι δημόσια περιουσία".
Από τη μεριά τους οι ιδιοκτήτες των ταξί, παραμένουν στις αγωνιστικές επάλξεις έχουντας αναστείλει,προσωρινά, τις κινητοποιήσεις τους μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου, οπότε και το Υπουργείο έχει ανακοινώσει πως θα δημοσιοποιήσει τις "προτάσεις" του.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια