Ραγκούσης, o μεγαλύτερος γκαφατζής… ή μηπως κατι άλλο;

Οκ. Ραγκούσης δεν αναγνωρίζει όσα συμφώνησε ο προκάτοχός του με τους ιδιοκτήτες ταξί. Οι ιδιοκτήτες ταξί είναι εξαγριωμένοι που θα μειωθεί η αξία των αδειών τους. Με ποιόν να τα βάλεις, για ποιόν να γράψεις; Με τον πρώην δήμαρχο Πάρου ή με μία συντεχνία που όταν διαφωνεί ακολουθεί πρακτικές ΠΑΜΕ; Κάτι τέτοιες ώρες είναι να απορείς, γιατί ακόμη οι ξένοι δεν έχουν τραβήξει τη σκανδάλη….

Κι ας πούμε ότι ο κ. Ραγκούσης θέλησε να συγκρουστεί με την εκλεκτή αυτή συντεχνία. Δεν μπορούσε να περιμένει μερικές εβδομάδες; Έπρεπε να το κάνει τώρα, μέσα στο κατακαλόκαιρο; Δεν τον συμβούλευσαν σχετικά οι φίλοι του ξενοδόχοι από την Πάρο;
Κι έπειτα, κύριε Παπανδρέου, σας φταίνε οι κερδοσκόποι των διεθνών αγορών. Με τόσα αυτογκόλ που έχει βάλει η δική σας κυβέρνηση, θα… ήταν πρόκληση για έναν αξιοπρεπή κερδοσκόπο να μην ποντάρει κι αυτός κάτι τις στη χρεοκοπία αυτής της χώρας.
Αυτή δεν είναι κυβέρνηση. Είναι ένα reality show στο οποίο κερδίζει εκείνος που θα κάνει τις περισσότερες γκάφες.
Δεν είμαστε υπέρ των συντεχνιών. Κάθε άλλο! Από την άλλη πλευρά, όμως, δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως είναι δυνατόν μία κυβέρνηση να λέει και να ξελέει και μάλιστα μέσα σε λίγες μόλις εβδομάδες.
Αν ο κ. Ρέππας έπραξε κακώς (κάτι όχι και τόσο ασυνήθιστο για τον λαϊκιστή Αρκάδα), τότε δεν θα έπρεπε να είχε θέση στην κυβέρνηση. Αν έπραξε καλώς και συμφώνησε με τους ταξιτζήδες, τότε θα πρέπει να εγκληθεί ο κ. Ραγκούσης για το χάος που έχει δημιουργηθεί. Ή καλύτερα, για το χάος που έχει δημιουργήσει με τις αποφάσεις του. Να έχουν δίκιο και ο κ. Ρέππας και ο κ. Ραγκούσης, είναι το μόνο που θα πρέπει να αποκλείσουμε. Το μόνο; Μάλλον όχι!
Υπάρχει και κάτι ακόμη: Ότι μία κυβέρνηση που συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο μπορεί να έχει μέλλον…
γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης
από το capital
Στα όρια του παραλογισμού φαίνεται να ωθούνται τα πράγματα στη χώρα μας, εξαιτίας του χρέους. Ειδικά στην περίπτωση των ταξί το πράγμα κυριολεκτικά έχει ξεφύγει από κάθε λογική.
Κατ΄ αρχάς η κυβέρνηση: Για ποιο λόγο δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της και δεν εφαρμόζει μια λύση παρόμοια με αυτήν που εφαρμόστηκε με τα φορτηγά; Πρέπει δηλαδή πρώτα να καταφέρουμε το τεράστιο πλήγμα στον τουρισμό και μετά να κάτσουμε να συζητήσουμε; Περίπου τα ίδια έγιναν και με τα φορτηγά και αφού ταλαιπώρησαν τον κόσμο κυβέρνηση και φορτηγατζήδες, τελικά τα βρήκαν!
Το ίδιο περίπου γίνεται και τώρα.
Ας μην προ-τρέξουν να θριαμβολογήσουν οι οπαδοί της ΝΔ, γιατί ακριβώς τα ίδια έκανε και εκείνη όταν ήταν στην κυβέρνηση και είμαι απόλυτα βέβαιος ότι τα ίδια θα κάνει όταν θα επανέλθει…
Εκείνο που δεν καταλαβαίνω πάντως είναι το τι θα πετύχουμε με την λεγόμενη “απελευθέρωση” των ταξί. Μήπως θα μειωθούν τα κόμιστρα; Χλωμό το βλέπω. Μήπως θα μειωθούν οι φόροι; Δε νομίζω… Τότε γιατί τόσος ντόρος, πόλεμος και αντάρα; Για να κερδίσουμε τι; Και εντάξει να γίνει η “ απελευθέρωση”, αλλά γιατί πρέπει να γίνει “εδώ και τώρα;” Μήπως η αιτία της κατάντιας μας είναι τα ταξί και δεν το ξέραμε; Η αιτία της κατάντιας μας είναι η γιγάντωση του δημόσιου τομέα με όσα αυτό συνεπάγεται και όλα τα άλλα είναι “απλώς οδοντόκρεμες”, έτσι για να λέμε ότι κάτι κάνουμε.
Αλλά και οι ταξιτζήδες από τη μεριά τους συμπεριφέρονται σαν “γνήσιοι Έλληνες”. Καταστρέφουν τον τουρισμό, την τελευταία μας ελπίδα για κάποια ανάσα στο οικονομικό αδιέξοδο.
Τελικά ήμουν σίγουρος: Όταν άκουγα στην αρχή του καλοκαιριού ότι ο τουρισμός δείχνει πως εφέτος θα πάει καλά, κάτι μέσα μου, μου έλεγε πως θα βρούμε τρόπο να το καταστρέψουμε και αυτό. Αν δεν ήταν οι ταξιτζήδες θα ήταν το ΠΑΜΕ, θα ήταν η ΠΝΟ, κάποιος τέλος πάντων θα αναλάμβανε να φέρει σε πέρας το θεάρεστο έργο της καταστροφής του τουρισμού για εφέτος.
Τελικά δεν φταίνε ούτε οι ξένοι, ούτε το ΔΝΤ, ούτε η τρόικα, ούτε η Μέρκελ ούτε κανένας “εξωτερικός παράγων” που θέλει να μας πάρει τα “διαμάντια” και τα “μπριλάντια” της χρεοκοπημένης χώρας μας, έτσι που την καταντήσαμε.
Τελικά ναι, για όλα φταίει η κούτρα μας!!!
Σε ένα θεατρικό έργο το χειμώνα άκουσα την εξής φράση που μου έμεινε: “Έλληνας δεν γεννιέσαι, ούτε γίνεσαι. Έλληνας καταντάς”!!!
γράφει ο Μπάμπης Εγγλέζου

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια