''Δυστυχώς επτωχεύσαμεν'' Ζήτω το ΠΑΣΟΚ


Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες για την κατάρτιση ενός τελικού σχεδίου για την διαχείριση της κρίσης χρέους στην Ευρώπη, με επίκεντρο την Ελλάδα, αλλά ουσιαστικά με τις μεγάλες οικονομίες της Ευρωζώνης στο κάδρο και με στόχο την περαιτέρω θωράκισή τους!

Με γνωστούς....

τους βασικούς πυλώνες του σχεδίου που επεξεργάζονται οι Ευρωπαίοι ιθύνοντες, η Ελλάδα και η οικονομία της βγαίνει κερδισμένη, στο βαθμό που οι προβλεπόμενες “λύσεις” ενέχουν την παράμετρο της βαθμολόγησης της οικονομίας μας σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας, πλην όμως “συντεταγμένα διαχειρίσιμης”, κάτι που επιχειρείται να διασφαλιστεί με τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των κυρίων Άκερμαν και Τρισέ με εκπροσώπους των τριών οίκων αξιολόγησης.

Στόχος των διαπραγματεύσεων, σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν από τις Βρυξέλλες, είναι ο καθορισμός της χρονικής διάρκειας που θα παραμείνει η ελληνική οικονομία σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας.

Οι Ευρωπαίοι ιθύνοντες ζητούν αυτή η “βαθμολόγηση” να διαρκέσει όσο διάστημα θα διαρκέσει και η διαπραγμάτευση με τους ιδιώτες ομολογιούχους για τους όρους της μετακύλισης των ομολόγων!

Κάτι που με βάση παλαιότερα παραδείγματα (Ουρουγουάη) μπορεί να περιορισθεί σε λίγες ημέρες ή έστω εβδομάδες ...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια