Καταγγελία σοκ: "Καταστρέφουν έγγραφα που καίνε τους υπευθύνους της τραγωδίας στην Κύπρο"!


Σε αποκάλυψη σοκ προέβη ο βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού Ευθύμιος Δίπλαρος, το πρωί στο Ράδιο Πρώτο, της Κύπρου. Ο κ. Δίπλαρος αποκάλυψε πως σύμφωνα με δικές του πληροφορίες μέχρι τις 4.30 τα χαράματα στελέχη του Υπουργείου Άμυνας συγκέντρωναν έγγραφα στο γραφείο του Υπουργού. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Sigmalive, από τη Δευτέρα το Υπουργείο Άμυνας δέσμευσε το....

μεγαλύτερο μηχάνημα καταστροφής εγγράφων από το Υπουργείο Οικονομικών.

Οι δύο πληροφορίες κάνουν ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη για επίσπευση των διαδικασιών για την ποινική έρευνα αφού όπως από την πρώτη στιγμή είχαν επισημάνει ακόμη και τα μέλη της Επιτροπής Άμυνας, ελλοχεύει ο κίνδυνος καταστροφής πολύτιμων στοιχείων. Εξάλλου, κατά την... διάρκεια της χθεσινοβραδυνής εκπομπής 60 λεπτά στην τηλεόραση του Sigma, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας, Γιώργος Βαρνάβα κατήγγειλε ότι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της Εθνικής Φρουράς που ενδεχομένως να εμπλέκονται στην όλη ιστορία με τα εμπορευματοκιβώτια, δεν έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, με αποτέλεσμα να έχουν πρόσβαση στα αρχεία – μαρτυρικό υλικό. Δεν αποκλείεται, επομένως να επιχειρήσουν καταστροφή κάποιων επιστολών/εγγράφων που ενδεχομένως να τους «καίνε».

Άφαντες οι επιστολές του διοικητή
«Φτερά» έκαναν από το ΓΕΕΦ και από το Υπουργείο Άμυνας οι επιστολές που έστελνε ο αείμνηστος διοικητής της Διοίκησης Ναυτικού, πλοίαρχος Αντρέας Ιωαννίδης. Η έκταση, η έμφαση και το βάρος που δόθηκε από όλους αναφορικά με τις προειδοποιητικές επιστολές του Αντρέα Ιωαννίδη προς την ηγεσία του ΓΕΕΦ προφανώς ενόχλησαν κάποιους σε τέτοιο βαθμό που την Τρίτη, μια ημέρα μετά το μακελειό, οι επιστολές ήταν άφαντες.

Μάλιστα, ενώ τη Δευτέρα διάφορες πηγές επιβεβαίωναν την αποστολή των επιστολών από τον πλοίαρχο προς το ΓΕΕΦ, χθες Τρίτη η επιβεβαίωση ύπαρξης της αναφοράς γινόταν με το στανιό, ενώ με την πάροδο του χρόνου «άλλαξαν τα δεδομένα». Πλέον οι ισχυρισμοί που δίνονται από το ΓΕΕΦ είναι ότι ουδέποτε υπήρξε γραπτή αναφορά του διοικητή Ναυτικού για τα εμπορευματοκιβώτια και ότι η όποια ενημέρωση έγινε προφορικά.

Σύμφωνα με την κυπριακή εφημερίδα “Φιλελεύθερος”, ο πλοίαρχος Αντρέας Ιωαννίδης ενημέρωσε την ηγεσία του ΓΕΕΦ τουλάχιστον με δύο επιστολές ότι εγκυμονούν σοβαροί κίνδυνοι από την αποθήκευση των 98 εμπορευματοκιβωτίων στη ναυτική βάση. Μάλιστα, η μία από τις δύο επιστολές στάληκε την περασμένη βδομάδα και αποτέλεσε την αφορμή για να επισκεφθεί εκ νέου τη μονάδα η επιτροπή του ΓΕΕΦ που συστάθηκε για το θέμα. Οι συγκεκριμένες επιστολές, εφόσον εμφανιστούν, αναμένεται να αποτελέσουν δυνατό χαρτί στα χέρια των ανακριτών που διερευνούν την υπόθεση.

onalert.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια