“Κοιμήθηκε” στο φινάλε ο ΠΑΟ – Ισόπαλος με την Οντένσε στη Δανία

Ανήμπορος να αντιδράσει στην πίεση των Δανών, στα τελευταία λεπτά, ο Παναθηναϊκός δέχθηκε την ισοφάριση και έθεσε εν αμφιβόλου την πρόκριση του στα πλέι-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Εξαιρετική εμφάνιση από τον Λέτο. 100άρης ο Καραγκούνης.
Οι Δανοί ήταν αυτοί που μπήκαν.... καλύτερα στο ματς, προσπάθησαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους και κατάφεραν να απειλήσουν μόλις στο 6ο λεπτό με τον Ουτάκα να σουτάρει άουτ. Ο Παναθηναϊκός σταδιακά ανέβαζε την απόδοση του και στο 18΄το μακρινό σουτ του Κατσουράνη έφυγε κοντά από το δεξί δοκάρι του Τζόρβα. Η Οντένσε απάντησε με την κεφαλιά του Ρουντ στο 29΄, όμως η καλύτερη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου άνηκε στην ελληνική ομάδα με τον Λέτο να αναγκάζει σε εντυπωσιακή επέμβαση τον Βέσελς στο 34΄, μετά από εξαιρετική ατομική προσπάθεια.
 
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για τους “πράσινους”. Ο Λέτο με ένα εξαιρετικό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Βέσελς στο 46΄. Στη συνέχεια το ματς απέκτησε μία άγρια ομορφιά με τους Δανούς να βγαίνουν μαζικά στην επίθεση και τον Παναθηναϊκό να βρίσκει τους χώρους για να χτυπήσει στην αντεπίθεση.
 
Στο 47΄ ο Σιμάο απομάκρυνε τη μπάλα πάνω στην γραμμή, ενώ στο 54΄ ο Ουτάκα βγήκε απέναντι από τον Τζόρβα, όμως καθυστέρησε και σούταρε πιεζόμενος άουτ. Τρία λεπτά μετά η κεφαλιά του Αντρέασον πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 73΄ο κορυφαίος παίκτης του “τριφυλλιού” Λέτο ανάγκαασε τον Βέσελς σε εντυπωσιακή επέμβαση, ενώ στο 77΄πέρασε στο ματς ο Γιώργος Καραγκούνης πραγματοποιώντας την 100η συμμετοχή στα ευρωπαϊκά κύπελλα.
 
Όσο περνούσε η ώρα τόσο οι Δανοί γίνονταν πιο πιεστικοί στα καρέ του Τζόρβα με τον Παναθηναϊκό να δείχνει ανήμπορος να αντεπεξέλθει. Στο 89΄ο Τζόρβας γλίτωσε την ομάδα του σε σουτ του Γιόχανσον, όμως δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα όταν ο Ρεγκίνιουσεν με κεφαλιά έγραψε το τελικό 1-1. Πάντως οι “πράσινοι” θα μπορούσαν να πάρουν τη νίκη στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Κουίνσι που έκανε το ντεμπούτο του με την φανέλα του Παναθηναϊκού δεν μπόρεσε να νικήσει στο τετ α τετ τον Βέσελς.

Οι συνθέσεις:
 
ΟΝΤΕΝΣΕ (Κλάουσεν): Βέσελς, Ρουντ, Αντρέασεν, Κρίστενσεν, Ουτάκα, Ρεγκίνιουσεν, Φαλκ (85’ Χεγκ) , Γιόχανσον, Σόρενσεν, Μεντί (46' Γκίσλασον, 68' Τζεμπά-Τζεμπά), Καντρί

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φερέιρα): Τζόρβας, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σιμάο, Κατσουράνης, Νίνης (76' Καραγκούνης), Λέτο, Μαρίνος, Πετρόπουλος (72' Κουΐνσι)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια