Συγκίνηση και προβλήματα στη συναυλία των «Πυξ Λαξ»


Τελικά η «επανένωση» των «Πυξ Λαξ» -που δεν ήταν ακριβώς επανένωση, αφού υπήρχε ο μεγάλος απών Μάνος Ξυδούς , αλλά ως τέτοια πλασαρίστηκε- κατάφερε να προσελκύσει χιλιάδες κόσμου που κατέκλυσαν το ΟΑΚΑγια να συγκινηθούν με τα τραγούδια της εφηβείας τους.
Ο Μπάμπης Στόκας και οΦίλιππος Πλιάτσικαςσυναντήθηκαν....
ξανά στη σκηνή ως «Πυξ Λαξ» μετά από εφτά χρόνια και το κοινό τους αντάμειψε με τη συμμετοχή και το θερμό χειροκρότημα.
Ο Φίλιππος Πλιάτσικας αποχαιρέτησε με ένα «αντίο» από σκηνής τον Μάνο Ξυδούς, στη μνήμη του οποίου πραγματοποιήθηκε και η συναυλία.
Δική του ιδέα ήταν άλλωστε η επανένωση του γκρουπ, πριν φύγει πρόωρα από τη ζωή, στις 13 Απριλίου του 2010.
Κατά τη διάρκεια της συναυλίας προβλήθηκε βίντεο με τον Μάνο να ερμηνεύει το «Εσύ εκεί».
Η ιστορία του συγκροτήματος ξεκίνησε το 1989 όταν δύο παιδικοί φίλοι, ο Φίλιππος Πλιάτσικας και ο Μπάμπης Στόκας, αποφάσισαν να δείξουν κάποια τραγούδια στον φίλο τους Μάνο Ξυδούς, ο οποίος δούλευε ως παραγωγός στη δισκογραφία.
«Χάρη σε αυτό το τραγούδι έγιναν όλα», είπε στη διάρκεια της συναυλίας ο Μπάμπης Στόκας και ξεκίνησε με το «Με στέλνεις, με στέλνεις, με παρασέρνεις»…
Το συγκρότημα αφιέρωσε το τραγούδι «Ένα παιδί περπατάει με τα χέρια» στα θύματα της τραγωδίας στην Κύπρο.
«Ευχαριστούμε πολύ για απόψε και για όλα αυτά τα χρόνια», είπε ο Φίλιππος Πλιάτσικας, ενώ ο Μπάμπης Στόκας ανακοίνωσε νέα συναυλία στις 10 Σεπτεμβρίου στη Μαλακάσα.
Στη συναυλία, που διήρκησε δυόμιση ώρες, πολλά ήταν ωστόσο και τα προβλήματα με τον ήχο, αφού η κακή μικροφωνική δεν επέτρεπε σε όλους τους θεατές να απολαύσουν τη συναυλία.
Στο τέλος δεκάδες βεγγαλικά φώτισαν τον ουρανό πάνω από το στάδιο.
Στις 21 Ιουλίου, οι «Πυξ Λαξ» θα τραγουδήσουν στη Λάρισα και ακολουθούν η Καβάλα, η Αλεξανδρούπολη, η Κύπρος, το Καρπενήσι, η Καλαμάτα, η Ολυμπία, η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα και το Ηράκλειο Κρήτης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια