Η ηλιθιότητα των κουκουλοφόρων και η αφέλεια των κυβερνώντων

Μόνο αηδία μπορεί να νιώσει κάποιος που είτε βρέθηκε χθες στο Σύνταγμα, ή έβλεπε από το ίντερνετ τις εξελίξεις.
Κι όχι μόνο για την εικόνα που άφησαν πίσω τους οι κουκουλοφόροι, αλλά κυρίως για τη στιγμή που επέλεξαν(;) αυτοί οι γνωστοί άγνωστοι να δράσουν.
Τώρα, μην....
κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Όλοι μιλάνε για προβοκάτσια, αλλά το κυρίαρχο ερώτημα είναι, γιατί τόσα χρόνια δεν πιάνουν αυτούς τους τύπους και να μάθουμε μέσα από τις καταθέσεις τους, γιατί το κάνουν;
Έχω μεγάλη περιέργεια να μάθω κι αν είχα μπροστά μου έναν κουκουλοφόρο, θα τον ρωτούσα πρώτον αν παίρνει ναρκωτικά. Γιατί αν παίρνει ναρκωτικά, μπορεί να μην καταλαβαίνει τι συμβαίνει στην χώρα μας αυτή την εποχή.
Θα ήθελα να τον ρωτήσω γιατί το κάνει. Κι αν η απάντηση είναι για να ξεσπάσει, θα ρωτούσα γιατί δεν επιλέγει άλλη μέρα.
Θα τον ρωτούσα να μάθω πως ζει. Τι δουλειά κάνει, με πόσα ζει.
Και τέλος θα τον ρωτούσα στα ίσια, ποιος τον έβαλε να τα σπάσει στην Αθήνα την μέρα της ψήφισης του μεσοπρόθεσμου. Να δούμε τελικά ποιος έχει δίκιο.
Αυτά θα ήθελα να μάθω από τις αρχές.
Και εξοργίζομαι περισσότερο, όταν ακούω στα πρωινάδικα τον εκπρόσωπο της αστυνομίας τον κο Κοκκαλάκη, να συστήνει στους αγανακτισμένους, να ...περιφρουρούν καλύτερα τη συγκέντρωσή τους.
Μα τι λες ρε άνθρωπε; Τι ήθη είναι αυτά που έχει φέρει αυτή η κυβέρνηση. Θα πάρει ο λαός την κατάσταση στα χέρια του και θα "αποκρούσει" άοπλος, τους σαν αστακούς οπλισμένους κουκουλοφόρους;
Η ουσία είναι ότι και το κίνημα των αγανακτισμένων, δυστυχώς δεν το λαμβάνουν σοβαρά υπόψη αυτοί εκεί μέσα. Για τους 300 ο λόγος που θα πάνε στη Βουλή κι ενώ αυτά τα μέτρα είναι σκληρά κι άδικα θα τα ψηφίσουν.
Μάλλον, δεν καταλαβαίνουν τίποτα όλοι αυτοί. Μήπως πρέπει να βρεθεί τελικά άλλος τρόπος αντίδρασης;
Όπως και να χει, είτε ψηφιστεί είτε όχι το μεσοπρόθεσμο, η κατάσταση θα είναι ίδια και χειρότερη. Κι ας εκβιάζουν οι ευρωπαίοι, λύσεις υπάρχουν. Λύση όμως δεν είναι να είσαι συνέχεια χρεωμένος.
Κι ο Βενιζέλος, δεν έχει καταλάβει ότι σε λίγο, το κίνημα δεν πληρώνω, θα είναι σε Ελλάδα και για όλα τα μέτρα.
Γιατί ο άλλος, τι να το κάνει το μεγάλο αυτοκίνητο αφού τον κορόιδεψες. Όταν το πήρε, τα τέλη ήταν 500 ευρώ και η βενζίνη στα 0,60. Δεν τους είχες πει ότι θα τα κάνεις όλα ρημαδιό.
Να δεις πάλι πόσες πινακίδες θα πάνε στην εφορία για ακινησία. Πόσα θα χάσεις από εκεί;
Ή με τα σπίτια. Νομίζεις ότι θ ανεχτεί ο Έλληνας που με τόσο κόπο έφτιαξε ένα σπιτάκι να το χει συνιδιοκτησία μαζί με το κράτος;
Και δεν κλείνει την ΔΕΗ να δείχνει ότι είναι ανενεργό; Κι ας είναι και με σπαρματσέτο!
Ή στην τελική, δεν σηκώνεται να φύγει και να σου κουνήσει το μαντήλι; Την ξενιτιά την έχει ξαναζήσει.
Έτσι είναι. Αλλά ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος. Κι ανηφορικός.
Όμως, ανηφόρα δεν είναι η ζωή μας έτσι κι αλλιώς, χρόνια τώρα;
newstoday.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια