Κοινή γραμμή από Παπουτσή - ΕΛ.ΑΣ. και κουκουλοφόρους - "Κινδύνευαν και τους έσωσαν"


- Παπουτσής στη Βουλή: "Τίποτα δεν θα μείνει κρυφό"
- Ροπαλοφόροι: "Δεν είμαστε τραμπούκοι, ούτε ασφαλιτες, ούτε εγκάθετοι κανενός. Το μόνο μας λάθος ήταν οτι "φέραμε" ελληνική σημαία"
- Στο εισαγγελέα το επίμαχο βίντεο - 'Ερευνα και από το υπουργείο Υποδομών για τους υπαλλήλους της ΕΘΕΛ
- Ποιός είναι ο κρανοφόρος με περιβολή γνωστού - αγνώστου που ανεβαίνει με άνεση προς την Βουλή;


Κοντεύουν να συμπληρωθούν 24 ώρες και πειστικές εξηγήσεις για το ποιά είναι ακριβώς η σχέση των κουκουλοφόρων ροπαλοφόρων - μεταξύ των οποίων και συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ και των ανδρών των ΜΑΤ κατα την διάρκεια των επεισοδίων στο Σύνταγμα.

Ακόμα και ο ίδιος....

ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν έπεισε με τις εξηγήσεις που έδωσε στη Βουλή. Ηταν μάλιστα στην ίδια γραμμή με όσα ισχυρίζονται και κάποιοι εκ των πρωταγωνιστών.

Για το βίντεο που μεταδόθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό Alter ο κ. Παπουτσής, δήλωσε ότι του δημιούργησε πολλά ερωτηματικά, θεώρησε ότι κάτι δεν πάει καλά και διέταξε έρευνα.
Τόνισε ότι αυτό που βρέθηκε ήταν πως τα άτομα που εμφανίζονται στο βίντεο προέρχονταν από επιχείρηση απεγκλωβισμού στην οδό Όθωνος. Είπε ότι επρόκειτο για συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ που είχαν δεχθεί την επίθεση πολιτών και είχαν ζητήσει τη βοήθεια της αστυνομίας.
«Δεν είναι αλήθεια ότι εισήλθαν στο άβατο της Βουλής. Δείτε το βίντεο» είπε. «Οι αστυνομικοί τους ζήτησαν να παραμείνουν απ' έξω όπου και παρέμειναν» είπε. Δήλωσε, πάντως, ότι πραγματοποιείται έρευνα της αστυνομίας και της Δικαιοσύνης και πρόσθεσε: «τίποτα δε θα μείνει κρυφό».

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε το μεσημέρι από την αστυνομία λέει μεταξύ άλλων τα εξής: 

Τα άτομα τα οποία εμφανίζονται στο βίντεο με πολιτική περιβολή είναι ιδιώτες, εργαζόμενοι της Ε.ΘΕ.Λ., οι οποίοι την Τρίτη το μεσημέρι (28-06-2011) συμμετείχαν σε πορεία στην πλατεία Συντάγματος και εγκλωβίστηκαν, επί δίωρο περίπου, εντός στοάς επί της οδού Όθωνος, μετά από επίθεση και βιαιοπραγίες, που δέχθηκαν από μεγάλο αριθμό αγνώστων. Ιδιώτες που αντελήφθησαν το περιστατικό αλλά και οι ίδιοι ενημέρωσαν τηλεφωνικά το Κέντρο της Άμεσης Δράσης. Διμοιρία της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης, με εντολή του Κέντρου Επιχειρήσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, μετέβη στο σημείο και αφού τους απεγκλώβισε τους οδήγησε με ασφάλεια στο δεξί φυλάκιο της Βουλής (Όθωνος).
Στο σημείο παρέμειναν επί είκοσι λεπτά περίπου και μετά αποχώρησαν.

Η ανακοίνωση δεν πείθει αφού στο βίντεο ορισμένοι από τη συγκεκριμένη ομάδα που διακρίνεται στο μαγνητοσκοπημένο υλικό κρατούν λοστούς ή ρόπαλα, ενώ όλοι έχουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους.
Μάλιστα έχουν φιλική κουβέντα με τους αστυνομικούς, ενω αίσθηση έχει προκαλέσει και η παρουσία σε κάποιο πλάνο ενός νεαρού, ο οποίος φοράει κράνος και μαύρα ρούχα - φτυστός δηλαδή γνωστός άγνωστος - και 
με περισσή άνεση περνάει πίσω από το φυλάκιο, ανεβαίνει προς την Βουλή και στη συνέχεια βγάζει το κράνος του και πηγαίνει μαζί με τους υπόλοιπους.
ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
 

"Δεν είμαστε ούτε τραμπούκοι, ούτε ασφαλίτες ούτε εγκάθετοι κανένος. Είμαστε εργαζόμενοι που θέλουμε να διαμαρτυρηθούμε μαζί με τους Αγανακτισμένους ενάντια στα μέτρα. Το μόνο μας "λάθος" ήταν ότι φέραμε μαζί μας ελληνικές σημαίες", δηλώνει στο Newsit o υπάλληλος της ΕΘΕΛ Απόστολος Σουκαράς που απεικονίζεται στο επίμαχο βίντεο του ΑΛΤΕΡ.
Και συνεχίζει"Αυτο είχε σαν αποτέλεσμα να δεχτούμε επίθεση από 500 αναρχικούς οι οποίοι θέλαν να μας πάρουν τις σημαίες να τις κάψουν και μας χτύπησαν τραυματίζοντας πολύ σοβαρά έναν συνάδελφο. Aυτός που βλεπετε στο video το κεφάλι του δεμένο και εγκλωβιστήκαμε στην πολυκατοικία στην Οθωνος 10 και υπάρχουν μαρτυρίες γι' αυτο. Επί 3 ώρες κάναμε εκκλήσεις στη αστυνομία και εμείς και οι υπάλληλοι της πολυκατοικίας. Το video δείχνει στις 4.00 το μεσημέρι τα ΜΑΤ που ήρθαν να μας απεγκλωβίσουν και εμάς να βγαίνουμε οπλισμένοι με σίδερα που τα είχαμε πάρει μέσα απο την πολυκατοικία για να προστατέψουμε τις ζωές μας και χάρη σε αυτά τα σίδερα που πήραμε από την αποθήκη της πολυκατοικίας βγήκαμε ζωντανοί. Τρέχαμε λοιπόν πίσω απο τα ΜΑΤ για να σωθούμε ενω τα ΜΑΤ δε μας άφηναν. Κάποια στιγμή ανεβήκαμε μόνοι μας επάνω στον αξιωματικό, δεν ξέρω εάν είναι της Βουλής ή όχι και ζητάγαμε βοήθεια. Απο πίσω μας ακολουθούσαν οι αναρχικοι με βαριοπούλες και εκείνη την ωρα είπα στους αστυνομικους κάντε μας σύλληψη, βάλτε μας χειροπέδες να φύγουμε απο εδώ. Ο αστυνομικός μίλαγε στον ασύρματο να δει τι θα κάνει και εκείνη την ώρα καηκε το βαν, επεσαν πολλά χημικά άδειασε η πλατεία και βρήκαμε ευκαιρία και χωθηκαμε και φύγαμε. Η σκηνή που δείχνει το video αποκομμένη από ολα οσα σας λεω και εγώ αμα την έβλεπα αυτα θα έλεγα. Τώρα που ξαναβλέπω τον εαυτο μου".

Στις κατηγορίες οτι ανήκει σε ακροδεξιά οργάνωση και οτι αρθρογραφεί στο Απολλώνιο Φως απαντα: "Εγώ γράφω σε αυτο το περιοδικό, δεν είναι ακροδεξιά οργάνωση. Δεν ήμουν ποτέ μέλος σε κανένα κόμμα, σε καμία ακδροδεξιά ομάδα, ούτε στη χρυσή αυγή, ούτε πουθενά. Ειμαι Ελληνας πατριωτης και εθνικιστής και η ακροδεξιά ειναι ο μεγαλύτερος εχθρος του εθνικισμού παγκοσμίως, οχι μόνο στην Ελλάδα. Δεν σκοπεύω να κάνω μηνύσεις σε κανέναν".

Aποστάσεις απο τους εμπλεκόμενους συνδικαλιστές πήρε το επίσημο όργανο τους. 
Οπως δήλωσε στο Νewsit o προεδρος του συνδικάτου ΟΑΣΑ - ΕΘΕΛ Αλέξανδρος Κομίνης "
είναι 

γεγονος πως στα επεισόδια της Τρίτης ενεπλάκησαν συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ που έχουν εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο του Συνδέσμου οδηγών. Βέβαια ήταν και άλλοι συνάδελφοι εκεί. Οι συνδικαλιστές είχαν μια συμπεριφορά που δε συνάδει και με την αστυνομία και με τους ιδιους τους συναδέλφους μας. Μας κάνει να σκεφτόμαστε πως πίσω από την όλη διαδικασία μπορεί να υπάρχει κάτι και από την πλευρά της αστυνομίας και των συναδέλφων οδηγών και συνδικαλιστών. Η συμπεριφορά των συγκεκριμένων δεν μας κοσμεί ούτε ως συνδικαλιστικό κίνημα ούτε ως εργαζόμενους". 

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. για αυτο το βιντεο θα κανει ερευνα?http://www.youtube.com/watch?v=S20_JuaX8gg&feature=player_embedded

    ΑπάντησηΔιαγραφή

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.