''Αγανακτισμένοι'' για 10η ημέρα και συνεχίζουν


Συνεπείς στο ραντεβού τους στην πλατεία Συντάγματος ήταν για 10η συνεχή ημέρα οι πολίτες που συμμετείχαν και σήμερα με αμείωτο ενδιαφέρον στο κίνημα των "Αγανακτισμένων".
Συμπληρώθηκαν....
δέκα ημέρες αγανάκτησης και διαμαρτυρίας κατά του μνημονίου, των πολιτικών κομμάτων, της ακυβερνησίας και των δημοσιογράφων. Στο επίκεντρο των συνθημάτων για άλλη μία φορά ο πολιτικός κόσμος και ιδιαίτερα  ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος.
 
Αν και αυτή τη φορά ο αριθμός των Αγανακτισμένων ήταν αισθητά μικρότερος (περίπου 5.000) από τις προηγούμενες ημέρες, υπήρχε παλμός, ενώ δυναμικό "παρών" έδωσαν και πάλι οι νέοι.
 
Τα συνθήματα έγιναν όλο και πιο έντονα αποδεικνύοντας την αστείρευτη λαϊκή οργή.
Απ' ότι φαίνεται οι δηλώσεις του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης για μόδα των τεχνολογιών, δεν επιβεβαιώνονται. Οι πολίτες είναι απόλυτα συνειδητοποιημένοι και ξέρουν καλά πως αν δεν παλέψουν δε θα καταφέρουν να διατηρήσουν τα κεκτημένα τους.
Για δέκατη ημέρα έψαλλαν τον εθνικό ύμνο και κάλεσαν με συνθήματα τους αστυνομικούς να ταχθούν στο πλευρό τους.
Παράλληλα, μέλη του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν πορεία η οποία ξεκίνησε από την Ομόνοια και έφτασε στο Σύνταγμα.
 
Τη συμπαράστασή τους εξέφρασαν και πάλι οι μοτοσικλετιστές. Πέρασαν μπροστά από τη Βουλή με μηχανοκίνητη πορεία και διαμαρτυρήθηκαν και αυτοί με τον ιδιαίτερο τρόπο τους.
Μάλιστα από το Σύνταγμα πέρασαν και ποδηλάτες και αποθεώθηκαν από τους "Αγανακτισμένους".
''Αφήστε μας να ζήσουμε με αξιοπρέπεια σε μία δίκαιη Ελλάδα'', έγραφε ένα πανό στην πλατεία Συντάγματος.
Οι πολίτες έχουν φτάσει σε σημείο να ζητούν τα αυτονόητα από τους πολιτικούς, οι οποίοι, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, τους πρόδωσαν και καταχράστηκαν τα δικαιώματα που τους εκχώρησαν.
Δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι τη δικαίωση και την απόσυρση των μέτρων της τρόικας. Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά συνθήματα ήταν το ''Εδώ, εδώ δε φεύγουμε από εδώ, ελάτε εσείς να ζήσετε με 500 ευρώ'', που φώναζαν απευθυνόμενοι στους πολιτικούς.
Τα βλέμματα όλων είναι πλέον στραμμένα στην κινητοποίηση της Κυριακής, όπου οι ''Αγανακτισμένοι'' δίνουν ραντεβού στις κεντρικές πλατείες πόλεων ανά την Ελλάδα, συμμετέχοντας στην πανευρωπαϊκή συγκέντρωση διαμαρτυρίας της 5ης Ιουνίου.
news247

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια