Η “democracia real ya” στην Αθήνα


Το κύμα διαδηλώσεων και καταλήψεων πλατείων που έχει συγκλονίσει την Ισπανία τις τελευταίες ημέρες, έχει αρχίσει να ξεπερνάει τα σύνορα της χώρας. Σε δεκάδες πόλεις της Ευρώπης, αλλά και της Αμερικής, έχουν ξεκινήσει η προγραμματίζονται σύντομα...
αντίστοιχες δράσεις. Ένας χάρτης των αντίστοιχων δράσεων υπάρχει στο παρακάτω λινκ:
http://www.ikimap.com/map/2CYF

Στην Αθήνα, έχει στηθεί ένα group στο facebook, κυρίως από ισπανούς που μένουν εδώ, αλλά στο οποίο μπαίνουν όλο και περισσότεροι έλληνες και ελληνίδες, για να οργανωθούν δράσεις και εδώ.
http://www.facebook.com/home.php?sk=group_218940354800038
Έχουν κανονιστεί καθημερινές συγκεντρώσεις έξω από την ισπανική πρεσβεία (Διονυσίου Αεροπαγίτου 21, πολύ κοντά στο Μουσείο της Ακρόπολης) μέχρι και την Κυριακή 22 Μαϊου. Υπάρχει συγκέντρωση σήμερα Παρασκευή, στις 7.00 το απόγευμα, και αντίστοιχες συγκεντρώσεις Σάββατο και Κυριακή στις 5.00 το απόγευμα. Για το Σαββατοκύριακο ετοιμάζονται διάφορες δημιουργικές δράσεις, ενώ υπάρχει και πρόταση να παραμείνει ο κόσμος και τα βράδια και να κοιμηθεί εκεί, στα πρότυπα των καταλήψεων πλατείων στην Ισπανία.
Προς το παρόν η πρωτοβουλία κυριαρχείται από τη διάθεση αλληλεγγύης στο ισπανικό κίνημα και δεν έχει πάρει “αθηναϊκά” χαρακτηριστικά (η αφίσα π.χ. είναι μόνο στα αγγλικά και τα ισπανικά). Αν συμμετέχουμε όμως και πολλοί από τους “ντόπιους” ίσως η πλατεία Συντάγματος να μην μας φανεί και πολύ μακριά (που δεν είναι κιόλας!).
eréndira
——————–
Θραξ Αναρμόδιος

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

 1. UNIFICADA lista electoral
  Reconciliadors puede cambiar las políticas arrogantes, promoviendo la (probada en infinidad de asociaciones) suiza Reconciliatoria UNIFICADA lista electoral (donde guardan las papeletas del partido, pero los votantes pueden formar cualquier combinación de candidatos): se calma no-arrullado, temerosa autodestructiva ególatras y alienta el diálogo de ayuda mutua, la transparencia, la descentralización, la amistad!
  Αyuda mutua para hacer frente a la corrupción, la sobrepoblación guiada y agresiva y el canibalismo.

  Conciliators CAN change arrogant policies by promoting the TESTED in umpteen associations Swiss Conciliatory UNIFIED electoral list (where they keep party ballots, but voters can form ANY combination of candidates): it calms unlulled, fearful self-destructive egomaniacs and encourages mutual aid-dialogue-transparency-decentralization-friendship!

  Με επιμονή στο συμφιλιωτικό ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ (που πρότεινε ο Ρήγας -άρθρο 37 στο Σύνταγμα- EΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ στις 3 πρώτες εκλογές και ΥΙΟΘΕΤΗΘΗΚΕ στα 3 πρώτα ελληνικά Συντάγματα, την Ελβετία και από ΑΜΕΤΡΗΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ), μπορούμε να βελτιώσουμε την κοινωνία, με κυβερνήσεις αλληλεγγύης, χωρίς λαμόγια, μίζες και διχόνοια.

  Μπορεί να αρχίσει πριν νομοθετηθεί, από πρωτοβουλίες ανά δήμο, βάζοντας ανεπίσημη κάλπη πριν τις εκλογές για να ψηφίζουν όσοι θέλουν, όσους από τους υποψήφιους θέλουν να αποτελούν το ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ, ώσπου να καταλάβουν όλοι πόσο καλύτερα είναι!

  Το εφάρμοσαν σε 28 δήμους το 2006!*

  http://enieopsifodeltio.wordpress.com
  energoipolitesnaxou.blogspot.com/2010/05/blog-post_13.html
  parospress.blogspot.com/2010/05/blog-post_9084.html
  antipariafwni.blogspot.com/2009/01/niki.html
  eleftheria.gr/viewarticle.asp?aid=6954&pid=5&CategoryID=5&txt=%CE%B3%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%BA%CE%B7%CF%82
  //fonirodopis.gr/press/?p=12718
  apps.facebook.com/causes/61685
  kpad.gr/text/thesis/enieo1.htm
  edrana.blogspot.com/2007/06/blog-post_05.html
  troktiko.blogspot.com/2009/05/blog-post_5788.html

  * Κυκλάδες – Ανάφης, Άνω Σύρου, Δονούσης, Ηράκλειας, Κορθίου, Ποσειδωνίας
  Αν. Αττική – Συκαμίνου
  Γρεβενά – Αβδέλλας
  Δωδεκανησου – Αστυπάλαιας, Λειψών
  Ηρακλείου - Θραψανού, Ρούβα, Παλιανής
  Ιωαννίνων - Βαθυπέδου
  Λακωνίας – Ασωπού, Γερόνθρων, Καρυών
  Λάρισας - Καρυάς
  Λασιθίου - Νεάπολης, Οροπεδίου Λασιθίου, Βραχασίου
  Λευκάδας - Καστού
  Ρεθύμνης - Αρκαδίου, Κουρητών, Νικηφόρου Φωκά
  Σερρών - Άνω Βροντούς
  Χανίων - Γαύδου, Κρυονερίδας

  ΑπάντησηΔιαγραφή

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.