Διέφυγαν δύο δράστες του Ρέντη στο εξωτερικό αλλά η ΕΛ.ΑΣ λέει πως κρατά το δολοφόνο - Ο ρόλος των ελλήνων τσιλιαδόρων και του ιδιώτη γιατρού


- Μετά το μακελειό οι έλληνες τσιλιαδόροι "πέρασαν" και φυγάδευσαν τους 4 δράστες του τζιπ
- Η Αντιτρομοκρατική είχε καταφέρει να πάρει υλικό DNA από όλους με άτυπο τρόπο
- Λόγω της καθυστέρησης της ταυτοποίησης των στοιχείων κατάφεραν να διαφύγουν δύο στο εξωτερικό
- Βίντεο από την έξοδο των δραστών από τη ΓΑΔΑ για να μεταβούν στον Εισαγγελέα


Στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκονται δύο από τους φερόμενους ως αδίστακτους δολοφόνους των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, ύστερα από εκτεταμμένες επιχειρήσεις που έγιναν σε Πέραμα, Μενίδι, Παλαιό Φάληρο, Θησείο και Καλλιθέα. 

Βίντεο από την έξοδο του πούλμαν με τους δράστες του Ρέντη από τη ΓΑΔΑ

Ωστόσο, οι υπόλοιποι δύο δράστες του μακελειού σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες κατάφεραν και διέφυγαν στο εξωτερικό, κάτω από τη "μύτη" της Αντιτρομοκρατικής και της ΕΥΠ που είχαν αναλάβει αποκλειστικά τις έρευνες για το αιματηρό περιστατικό στου Ρέντη. 

Πώς διέφυγαν όμως οι δύο δράστες στο εξωτερικό;
Σύμφωνα με τις πληροφορίες αμέσως μετά το μακελειό η Αντιτρομοκρατική και η ΕΥΠ άρχισαν να παρακολουθούν τηλέφωνα ανθρώπων του εγκληματικού χώρου. Τότε διαπίστωσαν πως δύο άνθρωποι ζητούσαν επίμονα τη βοήθεια του επονομαζόμενου "Ιορδάνη", όπως χαρακτηριστικά αποκαλούν οι αστυνομικοί έναν 29χρονο γεωργιανό του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Ρουσλάν Τσερμίδης, ο οποίος έχει συλληφθεί προ διμήνου στη Λιβαδειά. 

Από τον "Ιορδάνη" τα δύο πρόσωπα ζητούσαν βοήθεια προκειμένου να ετοιμάσουν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, προκειμένου να καταφέρουν στο εξωτερικό. Μέσα από δαιδαλώδεις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, η ΕΛ.ΑΣ έφθασε σε έναν μεγάλο κατάλογο ανθρώπων υπόπτων για εμπλοκή στο μακελειό του Ρέντη. 

Άρχισε λοιπόν η παρακολούθηση όλων αυτών των ανθρώπων και οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής κατάφεραν με άτυπους τρόπους να πάρουν και δαχτυλικά αποτυπώματα αλλά και υλικό DNA από όλους αυτούς. Η διαδικασία όμως ταυτοποίησης όλων αυτών των στοιχείων με τα ευρήματα της αστυνομίας από τον τόπο του μακελειού καθυστέρησε, με αποτέλεσμα οι δύο εκ των 4 δραστών να καταφέρουν να διαφύγουν τελικά για το εξωτερικό. 

Πώς ταυτοποιείται ότι η ΕΛ.ΑΣ έχει στα χέρια της τον δολοφόνο των αστυνομικών;
Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας ο δολοφονός των δύο αστυνομικών είναι ο 36χρονος ομογενής, γεννημένος στη Ρωσία, ο οποίος και προσήχθη στην Ασφάλεια, αλλά δεν παραδέχεται τίποτα προς το παρόν. Ωστόσο, ο άλλος ομογενεής ο 28χρονος από τη Ρωσία που βρισκόταν μαζί με τον 36χρονο μέσα στο μαύρο τζιπ εκτός του ομολόγησε την παρουσία του στο σημείο, αναφέρει επίσης ότι ο ίδιος δεν πυροβόλησε και πως οδηγός του τζιπ ήταν ο 36χρονος άνδρας. 

Το ίδιο καταθέτουν και οι δύο έλληνες, οι λεγόμενοι τσιλιαδόροι των δύο δραστών για τη ληστεία στο περίπτερο, οι οποίοι επίσης έχουν πλέον συλληφθεί. Από την αρχή η αστυνομία είχε καταλήξει πως ο οδηγός του τζιπ ήταν εκείνος που πυροβόλησε, φέρνοντας το αυτοκίνητο σε μια τέτοια γωνία, ώστε να έχει τη δυνατότητα να βγει από το παράθυρο και να πυροβολήσει 23 φορές, σκοτώνοντας τους δύο αστυνομικούς. 

Πέρα από αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt ένας εκ των αστυνομικών της ομάδας Δίας που βρέθηκε στο χώρο του μακελειού, αναγνώρισε τον 36χρονο ομογενή ως τον άνθρωπο που άνοιξε πυρ και σκότωσε. 

Ποιός ο ρόλος των Ελλήνων στην υπόθεση;
Οι δύο έλληνες είχαν το ρόλο τσιλιαδόρων στην υπόθεση της ληστείας του περιπτέρου στο Μενίδι. Αμέσως μετά τη ληστεία, οι 4 δράστες διέφυγαν με το γνωστό μαύρο τζιπ και ακολουθούσαν από πίσω οι δύο τσιλιαδόροι με άλλο αυτοκίνητο.

Τότε ήταν που ξεκίνησε και η καταδίωξη από περιπολικά και άνδρες της ομάδας Δίας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρώτο κινείτο το τζιπ, μετά ένα περιπολικό και μετά οι αστυνομικοί της ομάδας Δίας. Πίσω όμως από τους άνδρες της ομάδας Δίας βρίσκονταν οι δύο έλληνες τσιλιαδόροι. 

Μάλιστα, σύμφωνα με τις τηλεφωνικές επικοινωνίες εκείνη την ώρα στην περιοχή προκύπτει ότι οι δράστες κατά τη διάρκεια της καταδίωξης στον Κηφισό, μιλούσαν με τους έλληνες , οι οποίοι τους ενημέρωναν για τις κινήσεις των αστυνομικών δυνάμεων, καθώς βρίσκονταν από πίσω τους.

Μετά το μακελειό στου Ρέντη, οι δύο έλληνες τσιλιαδόροι ήταν εκείνοι που βάζοντας μέσα στο αυτοκίνητό τους τους 4 δράστες τους βοήθησαν να διαφύγουν από το σημείο σε χρόνο ρεκόρ. 

Αναζητείται ο ιδιώτης γιατρός
Αμέσως μετά την αιματηρή κατάληξη της καταδίωξης, ένας εκ των 4 δραστών είχε τραυματιστεί από τις ανταλλαγές πυροβολισμών. Οι συνεργοί του, έσπευσαν και τον μετέφεραν σε έναν ιδιώτη γιατρό στην περιοχή της Δυτικής Αττικής, ο οποίος του προσέφερε τις πρώτες βοήθειες. 

Μάλιστα, ο συγκεκριμένος γιατρός ο οποίος και αναζητείται από την αστυνομία, φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες να δέχθηκε τον τραυματισμένο δράστη στο ιδιωτικό του ιατρείο και εαν κρίνουμε από την ώρα του περιστατικού, μάλλον πρέπει να προϋπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία. 

Κι άλλες συλλήψεις μίας πολυπλόκαμης εγκληματικής οργάνωσης

Στην ίδια εγκληματική οργάνωση συμμετείχαν και δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 31 ετών και οι δύο, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν, διότι προμήθευαν την οργάνωση με κλεμμένα αυτοκίνητα.

Επίσης, από τους προσαχθέντες, συνελήφθησαν πέντε ακόμα άτομα, έλληνες και αλλοδαποί, για παραβάσεις του Νόμου περί όπλων και ναρκωτικών.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια