Κροκοδείλια δάκρυα την ώρα που μετράμε νεκρούς


Σοκ έχει προκαλέσει στην ελληνική κοινωνία η άγρια δολοφονία 44χρονου στο κέντρο της Αθήνας, λίγο πριν γίνει πατέρας. Αντιδράσεις από τον πολιτικό κόσμο. ΛΑΟΣ: "Ηρωισμός να ζεις σε κάποιες περιοχές". Καμίνης: "Να συνεργαστούμε με την ΕΛΑΣ". Στείλτε μας την άποψή σας


Για άλλη μια φορά ο πολιτικός κόσμος αντιδρά καθυστερημένα και στα λόγια σε ένα πρόβλημα που χρονίζει και κοστίζει ζωές.
Ένας 44χρονος, δολοφονήθηκε από ληστές το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, λίγο πριν γίνει πατέρας.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία άγνωστοι τον σκότωσαν  την ώρα που πήγαινε να πάρει το αυτοκίνητό του για να μεταφέρει στο μαιευτήριο την ετοιμόγεννη γυναίκα του, που θα γεννούσε το δεύτερο παιδί τους. Το περιστατικό συνέβη στις 5 τα ξημερώματα, στην οδό Γ' Σεπτεμβρίου 57.
Ο άτυχος άνδρας τραυματίστηκε θανάσιμα από το μαχαίρι των αδίστακτων δολοφόνων, που του αφαίρεσαν τη ζωή για μια κάμερα.
Η γυναίκα του και η πεθερά του που τον περίμεναν στο διαμέρισμα, επειδή άργησε να εμφανιστεί, κατέβησαν να τον περιμένουν στον δρόμο και εκεί τον βρήκαν νεκρό.
Οι δύο γυναίκες έπαθαν ισχυρό σοκ, ενώ γείτονες κάλεσαν ασθενοφόρο που τον μετέφεραν στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί, οι δράστες ήταν τρία άτομα μελαμψοί, πιθανόν αλλοδαποί.
Το αιματηρό περιστατικό φέρνει για άλλη μια φορά στο προσκήνιο το ζήτημα της γκετοποίησης του κέντρου της Αθήνας για το οποίο ακούμε συνεχώς εξαγγελίες, χωρίς ούτε ένα ουσιαστικό μέτρο.
Όπως αναμενόταν, ακούστηκαν τα γνωστά ευχολόγια.
Παπουτσής: "Η αστυνομία καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια"
Την ενεργοποίηση και το συντονισμό όλων των συναρμοδίων φορέων, για την επίτευξη του ανθρωπίνως δυνατού για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας, ζήτησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής μιλώντας στη Βουλή, με την ευκαιρία της ανάπτυξης του αντιπυρικού προγράμματος για το 2011.
«Ενώνω τη φωνή μου για την αποτρόπαιη δολοφονία στο κέντρο των Αθηνών», τόνισε ο υπουργός, υπογραμμίζοντας ότι «οι αστυνομικές δυνάμεις, στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυσχερειών, καταβάλουν κάθε ανθρωπίνως δυνατή προσπάθεια για την προστασία των πολιτών».
Απαιτείται, συμπλήρωσε, η συνεργασία του συνόλου της πολιτείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης, αναφορικά με πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν για την προστασία και ασφάλεια στο κέντρο της Αθήνας.
Όπως ανέφερε ο υπουργός, σύμφωνα με τα στοιχεία η εγκληματικότητα στο κέντρο μειώνεται, αυξάνεται, όμως,στην περιφέρεια, αλλά, πάντως, σε επίπεδο μικροεγκληματικότητας, που, σε κάθε περίπτωση, δημιουργεί αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες.
Είμαστε αποφασισμένοι, κατέληξε, να ενθαρρύνουμε το δήμαρχο Αθηναίων και τους συναρμοδίους φορείς για την εξασφάλιση της μεγαλύτερης δυνατής ασφάλειας των Αθηναίων πολιτών.
Καμίνης: "Δεν είναι μια περίπτωση απλής παραβατικότητας"
«Ο σημερινός φόνος δεν είναι μια περίπτωση απλής παραβατικότητας. Είναι εκδήλωση εγκληματικότητας που δεν είναι ανεκτή με κανέναν τρόπο. Απαιτείται πολύ προσπάθεια από την Ελληνική Αστυνομία για να ελεγχθεί η κατάσταση. Έχω δηλώσει κατ' επανάληψη τη διαθεσιμότητα και τη βούληση του Δήμου να συνεργαστεί σε καθημερινή βάση με την Ελληνική Αστυνομία, στους δρόμους και τις πλατείες της πόλης σε μικτές περιπολίες και το βράδυ. Προ μηνός, είχα την ευκαιρία να επαναλάβω τη διαθεσιμότητα του Δήμου καθώς και τη βούληση του να συνεργαστεί με την Ελληνική Αστυνομία, σε σύσκεψη που διεξήχθη παρουσία των συναρμόδιων υπουργών και υπό την προεδρία του πρωθυπουργού», δήλωσε ο δήμαρχος Αθναίων, Γιώργος Καμίνης.
Πεταλωτής: "Ανατριχιαστικό συμβάν"
«Ανατριχιαστικό συμβάν» χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, τη δολοφονία. Επεσήμανε ότι για το κέντρο της Αθήνας γίνονται, υπό τον πρωθυπουργό συντονισμένες προσπάθειες, για την αναβάθμισή του και χαρακτήρισε «άδικο και μονομερές» να επιρρίπτεται η ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί στην έλλειψη αστυνόμευσης. «Είναι ευρύτερο ζήτημα πολιτισμικό, οικιστικό και κοινωνικό», τόνισε.
Μιχελάκης: "Έλλειμμα σχεδιασμού"
Δυστυχώς τέτοια περιστατικά ολοένα και πληθαίνουν καθώς η εγκληματικότητα παραμονεύει παντού, δήλωσε για το θέμα ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης. «Έχουμε καταγγείλει την εικόνα διάλυσης του Υπουργείου που θέλει να λέγεται Προστασίας του Πολίτη» δήλωσε, ενώ έκανε λόγο για έλλειμμα οργανωμένου σχεδίου που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει όχι μόνο το οργανωμένο έγκλημα αλλά και αυτό που παραμονεύει σε κάθε γειτονιά και μπορεί να είναι απειλή για τον καθένα μας.« Αντίθετα στην έλλειψη σχεδίου περισσεύει ο κομματισμός»,τόνισε.
Καρατζαφέρης: "Ηρωισμός να ζεις σε κάποιες περιοχές της Αθήνα"
Σχολιάζοντας ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, την τραγική είδηση της δολοφονίας του 44χρονου, δήλωσε τα εξής:
«Είναι ηρωισμός να ζεις σε κάποιες περιοχές της Αθήνας πόσο μάλλον να έχεις την απαίτηση να μπορείς να κυκλοφορήσεις νύχτα. Εκεί καταντήσαμε τη ζωή μας, και κανείς δεν συγκινείται.Αυτή είναι η Αθήνα σήμερα, αυτή είναι η Ελλάδα και κανείς δεν συγκινείται.Θα δείτε, όταν η αστυνομία αποκαλύψει το έγκλημα, ποιοι το έκαναν.Και κάποια στιγμή να μην φοβόμαστε να λέμε ποιοι τα έκαναν τα εγκλήματα, ποιοι σκότωσαν τους αστυνομικούς.Κάποια στιγμή, να απαλλαγούμε από όλους αυτούς για να σώσουμε τον Έλληνα πολίτη».
news247

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια