Κίνδυνος αποσταθεροποίησης της αστυνομίας


Από τις δηλώσεις Παπουτσή, που προειδοποιεί ακόμα και με διάλυση συγκεκριμένων υπηρεσιών

Αποσταθεροποίηση στα σώματα ασφάλειας προκαλούν οι δηλώσεις Παπουτσή που προειδοποιεί ακόμα και με διάλυση συγκεκριμένων υπηρεσιών, στο όνομα του εκδημοκρατισμού τους. 

Στη σύσκεψη με τις ηγεσίες των σωμάτων ασφάλειας ο κ. Παπουτσής αναφερόμενος στη διαμάχη μεταξύ των ομάδων ΔΕΛΤΑ και ΖΗΤΑ διαμήνυσε ότι "μία υπηρεσία είναι προτιμότερο να διαλυθεί και να συγκροτηθεί από την αρχή, παρά να λειτουργεί σε ένα ιδιόμορφο καθεστώς ανοχής και να υπάρχει κατάχρηση εξουσίας". 

Αναφερόμενος στα επεισόδια που σημειώθηκαν στην πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ μίλησε για παραδειγματική τιμωρία όσων "αυθαιρετούν και ασκούν βία σε βάρος των πολιτών ή αξιοποιούν την εξουσία τους με τρόπο καταχρηστικό και προσβλητικό". 

Ο υπουργός, ανακοίνωσε το πλαίσιο του σχεδίου δράσης για την ασφάλεια των πολιτών στις ηγεσίες των τριών Σωμάτων Ασφαλείας, την ΕΛΑΣ, το Λιμενικό-Πυροσβεστικό Σώμα και της ΕΥΠ, ζητώντας την πλήρη τήρησή του σε όλες τις εκδηλώσεις στις οποίες τα Σώματα Ασφαλείας έχουν παρουσία.

Το πλαίσιο αυτό, θα αποτελεί την εγγύηση της ασφάλειας των πολιτών και θα αποδίδει σεβασμό στο Σύνταγμα και τους Νόμους του Ελληνικού Κράτους πρόσθεσε ο υπουργός. 

Αντιδράσεις για τις δηλώσεις Παπουτσή
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Αθανάσιος Νάκος επισήμανε ότι «για μια ακόμα φορά φταινε όλοι οι άλλοι εκτός από τον υπουργό». 

«Αδύναμος και φοβισμένος ο κ. Παπουτσής να αντιμετωπίσει αυτό που συμβαίνει στο κέντρο της Αθήνας», δήλωσε επίσης στο σταθμός μας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος. 

«Αυτό που δεν δικαιούται η πολιτεία και μάλιστα δια στόματος αρμόδιων υπουργών είναι να διασύρει και να υπονομεύει το φρόνημα του συνόλου της αστυνομίας, σε περίοδο που η παραβατικότητα και το έγκλημα δεν αστειεύονται» δήλωσε στον ΣΚΑΪ, ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τασούλας 

Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός δημόσιας τάξης και ανεξάρτητος βουλευτής που πρόσκειται στη Δημοκρατική Συμμαχία Χρήστος Μαρκογιαννακης, επισήμανε ότι οφείλει η ηγεσία αντί να εφαρμόζει το ρητό «πονάει δόντι κόβει κεφάλι» να συμμαζέψει τα πράγματα και να ανυψώσει το ηθικό των σωμάτων ασφαλείας. 

Στο μεταξύ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ αρκετοί είναι οι αστυνομικοί που δηλώνουν ότι προτιμούν να τραυματισθούν παρά να τεθούν σε διαθεσιμότητα, ενώ άλλοι επισημαίνουν ότι τους άφησε έκθετους ο υπουργούς με τις ανακοινώσεις του για αναδιάρθρωση ή ακόμα και διάλυση κάποιων υπηρεσιών. 

Μάλιστα συνδικαλιστές αναφέρουν πως νιώθουν σαν την Ιφιγένεια που θυσιάζεται για πολιτικές σκοπιμότητες.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια