Πάνω από 3.000 διαδηλώνουν τώρα κατά των μέτρων


Φώτο Newsit
Έξω από τη Βουλή βρίσκεται στη μία το μεσημέρι η μεγάλη πορεία του ΠΑΜΕ κατά των μέτρων της κυβέρνησης, στην οποία υπολογίζεται ότι συμμετέχουν πάνω από 3.000 κόσμος.

Κλειστές είναι την ίδια ώρα...
οι οδοί γύρω από το Σύνταγμα ενώ κλούβες έχουν παραταχθεί στη Βασιλίσσης Σοφίας ώστε η πορεία να περιοριστεί μέχρι εκεί. Κλειστοί είναι και άλλοι δρόμοι στο κέντρο.Η πορεία ξεκίνησε γύρω στις 12 από την Ομόνοια, ενώ στη συγκέντρωση παρούσα ήταν η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. “Δεν φτάνει να καταδικάζουμε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ . Σε αυτόν τον αγώνα πρέπει να συμπεριλάβουμε και τους καπιταλιστές ιδιοκτήτες του πλουτου της χώρας, που παράγουν οι εργαζόμενοι" δήλωσε η κ. Παπαρήγα. "Η πάλη ξεκινά από το πεδίο της οικονομίας. Θα πρέπει να ολοκληρώσουμε τον αγώνα με την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων", πρόσθεσε.

Φοιτητές της παράταξης του ΚΚΕ συγκεντρώθηκαν στα Χαυτεία.

Συνθήματα στον τοίχο των ΒιομηχάνωνΣυνθήματα στον τοίχο των ΒιομηΑνάλογες συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ διοργανώνονται στη Θεσσαλονίκη κα σε άλλες πόλεις.

Φώτο Newsit
Φώτο Newsit
Και μουσική live
Βίντεο από το NewsitΤο άλλο Σάββατο συλλαλητήριο έχουν οργανώσει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. 

Στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, χαρακτηρίζει τα νέα μέτρα "άδικα, ανισομερή και αναποτελεσματικά, συνέχεια της συνταγής ενός αποτυχημένου μνημονίου, που κινούνται στον ίδιο φαύλο κύκλο διεύρυνσης του χρέους και του ελλείμματος βυθίζοντας τη χώρα σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση".

Αντίστοιχα η ΑΔΕΔΥ της οποίας η Εκτελεστική Επιτροπή συνεδρίασε σήμερα υποστηρίζει, ότι οι αυξήσεις των φόρων οι ιδιωτικοποιήσεις οι απολύσεις ο περιορισμός ασφαλιστικών δικαιωμάτων, θα οδηγήσουν σε μείωση του βιοτικού επιπέδου τουλάχιστον κατά 20% και την οικονομία σε νέα αδιέξοδα. 

newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια