Δημοσκόπηση που διεξήγαγε η Metron Analysis. Μεγάλη απογοήτευση από τους ψηφοφόρους

Η παλιά φρουρά των δύο κομμάτων πρωταγωνιστεί θετικά και  και άρνητικά!

Μεγάλη απογοήτευση από τους ψηφοφόρουςΗ έντονη κοινωνική δυσαρέσκεια, ως απόρροια της οικονομικής κρίσης, της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης και της εμπλοκής του ΔΝΤ είναι το κύριο συμπέρασμα της δημοσκόπησης που διεξήγαγε η Metron Analysis,
που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

Ως προς τη δημοτικότητα των στελεχών... των δύο μεγάλων κομμάτων, το 80,2% των ερωτηθέντων έδωσε τη μεγαλύτερη «αρνητική βαθμολογία» στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θεόδωρο Πάγκαλο, ακολουθούμενος από τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, με ποσοστό 66,8% και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Σκανδαλίδη με 60,7%.

Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας οι πολίτες αποδοκίμασαν για άλλη μια φορά τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, δίνοντας του αρνητική πρωτιά σε ποσοστό 73,4%, με δεύτερο το Βαγγέλη Μεϊμαράκη (68%) και τρίτο τον Άρη Σπηλιωτόπουλο (66,5%).



Τα παλιά στελέχη των δύο μεγάλων κομμάτων όμως είναι επίσης αυτά που συγκέντρωσαν τα μεγαλύτερα ποσοστά και της θετικής άποψης των ερωτηθέντων.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, βρίσκεται στην κορυφή των δημοφιλέστερων στελεχών της κυβέρνησης, ακολουθούμενος από τη Φώφη Γεννηματά, ενώ στη λίστα της Ν.Δ. πρώτος σε δημοτικότητα είναι ο αντιπρόεδρος, Δημήτρης Αβραμόπουλος και ακολουθεί ο Άρης Σπηλιωτόπουλος.



Από τα αποτελέσματα της έρευνας παρατηρείται επίσης μια πρωτοφανής πτώση στα ποσοστά των δύο μεγάλων κομμάτων, ενώ ως καταλληλότερος πρωθυπουργός για άλλη μια φορά αναδεικνύεται ο… «Κανένας» με ποσοστό 43,8% έναντι του 22,9% που συγκεντρώνει ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου και του 17,1% που αποδίδεται στο πρόσωπο του Α. Σαμαρά.



Ως προς τις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προηγείται με ποσοστό 35,6% έναντι του Αντώνη Σαμαρά που ακολουθεί με διαφορά 3,2 μονάδων (32,4%). Η Ντόρα Μπακογιάννη συγκεντρώνει το υψηλότερο ποσοστό της αρνητικής γνώμης των ερωτηθέντων με 73,2% ακολουθούμενη από τη Γ.Γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, με 70,7%.



Αναφορικά με την πρόθεση ψήφου το 22,7% των ερωτηθέντων προτιμά το κυβερνών κόμμα, ενώ ακολουθεί η Ν.Δ. με διαφορά 2,9%. Τρίτο στην προτίμηση των ψηφοφόρων έρχεται το ΚΚΕ (7,1%), ακολουθεί ο ΛΑΟΣ (6,8%), ο ΣΥΡΙΖΑ (3,9%) και οι Οικολόγοι Πράσινοι (3,3%). Η Δημοκρατική Συμμαχία συγκτνρώνει ποσοστό 2% και η Δημοκρατική Αριστερά 1,1%

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια