Λύθηκε το μυστήριο του άγνωστου παιδιού του Τιτανικού


Πέντε μέρες μετά το ναυάγιο του Τιτανικού,...
το πλήρωμα του διασωστικού πλοίου Mackay-Bennett ανέσυρε από τα παγωμένα νερά του Ατλαντικού το σώμα ενός μικρού αγοριού, περίπου δύο ετών.
Ήταν 21 Απριλίου του 1912. Η σορός του παιδιού μεταφέρθηκε μαζί με άλλα θύματα σε ένα νεκροταφείο της Νέας Σκωτίας. Στον τάφο του αναγραφόταν η φράση «στο άγνωστο παιδί».
Μετά από σχεδόν 100 χρόνια, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι ανακάλυψαν την ταυτότητα του αγνώστου παιδιού, που παρέμενε μυστήριο, παρά τις προσπάθειες που είχαν γίνει στο παρελθόν και είχαν αποδειχτεί λανθασμένες.
Το ενδιαφέρον μεγάλωνε καθώς είχε διασωθεί και μια φωτογραφία του αγοριού από το ναυάγιο του Τιτανικού.
Πρόκειται για τον Sidney Leslie Goodwin, 19 μηνών, από τη Βρετανία.
Η προηγούμενη εκδοχή μιλούσε για ένα δίχρονο αγόρι, το Σουηδό Gösta Leonard Pålsson. Μάλιστα, η μητέρα αυτού του αγοριού είχε ανασυρθεί νεκρή από τα ναυάγιο και είχαν βρεθεί στις τσέπες της τα εισιτήρια όλων των τεσσάρων παιδιών της. Η Alma Pålsson είχε θαφτεί πίσω από τον τάφο του αγνώστου παιδιού, στο ίδιο νεκροταφείο.

Το 2001, όμως επιστήμονες ζήτησαν από τους απογόνους της οικογένειας Pålsson εκταφή του άγνωστου αγοριού, που μέχρι τότε θεωρείτο ότι ήταν ο Gösta. Με τη μέθοδο του DNA εξετάστηκαν τα παπούτσια του παιδιού, τα οποία φυλάσσονταν στο Ναυτικό Μουσείο του Ατλαντικού. Αποδείχτηκε ότι το γενετικό υλικό δεν ταίριαζε με αυτό της θεωρούμενη μητέρας του.
Με τη βοήθεια του εργαστηρίου ταυτοποίησης DNA των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, η ομάδα του Ryan Parr, καθηγητή στο πανεπιστήμιο Lakehead του Οντάριο, βρήκε ότι το μικρό αγόρι ήταν ο Sidney Goodwin, που ταξίδευε με τους γονείς του, Frederick και Augusta, και τα πέντε αδέλφια του, για να επισκεφθούν τους καταρράκτες του Νιαγάρα.
Οι σοροί των υπολοίπων μελών της οικογένειας δεν ανακαλύφθηκαν ποτέ.
 newsbomb.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια