Κόντρα στα έδρανα της Βουλής

Κόντρα στα έδρανα της Βουλής

Γ. Παπανδρέου: Ταυτίζεστε με τον Καραμανλή - Α. Σαμαράς: Τιμάτε την πρωταπριλιά

Μια ζοφερή εικόνα της κατάστασης στην αγορά ζωγράφισε στη Βουλή ο Αντώνης Σαμαράς, την οποία ο Γιώργος Παπανδρέου παραδέχθηκε αλλά απέδωσε το μείζον κομμάτι της ευθύνης στην κυβέρνηση Καραμανλή, στην οποία συμμετείχε ο νυν αρχηγός της Ν.Δ.

«Η αγορά βρίσκεται σε φάση απόλυτης ανυδρίας. Λουκέτα, ανεργία, κατήφεια παντού. Οι έμποροι είναι σε απελπισία. Οι επιχειρήσεις καλούνται να πληρώσουν ΦΠΑ που ακόμα δεν έχουν εισπράξει», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Α. Σαμαράς και κατηγόρησε το Γιώργο Παπανδρέου ότι «ούτε οι δικοί σας βουλευτές δεν πείθονται πλέον από αυτά που λέτε».

Κάλεσε δε τον πρωθυπουργό «να αλλάξετε επιτέλους την οικονομική σας πολιτική, να προχωρήσετε με θάρρος στη μείωση των συντελεστών φορολογίας».

«Ας πούμε αλήθειες. Πράγματι, αυτή την κατάσταση παραλάβαμε από τη Ν.Δ. Μια αγορά χωρίς κανόνες, με μονοπώλια, αδύναμη. Ένα δημοσιονομικό χάος που το γνωρίζει η υφήλιος όλη», απάντησε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Υποστήριξε δε ότι τα υψηλά επίπεδα του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή «οφείλονται κατά 90% στους φόρους που αναγκαστήκαμε να επιβάλουμε το 2010 για να μαζέψουμε το χάλι που αφήσατε» και πρόσθεσε:

«Η πραγματικότητα είναι ότι οι τιμές μειώθηκαν. Το 2010 ήταν η πρώτη χρονιά που είχαμε πραγματική μείωση τιμών και η Ελλάδα ήταν μια από τις 7 ευρωπαϊκές χώρες που έγινε αυτό. Επί ΝΔ είχαμε γενική αύξηση τιμών κατά 4,3%. Δώσαμε μάχη για να καλλιεργηθεί κλίμα μείωσης τιμών και βρήκαμε σημαντική ανταπόκριση».

Και ο πρωθυπουργός συμπλήρωσε: «Η χώρα χρειάζεται προτάσεις και όχι εντυπώσεις. Έχουμε αγώνα μπροστά μας, δε λέμε ότι λύθηκαν τα προβλήματα».

Ενώ προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Α. Σαμαρά, όταν τον παραίνεσε «να συνεισφέρετε και να φύγετε από τη συνεχή υπεράσπιση του κ. Καραμανλή, με τον οποίο ταυτίζεστε».

«Είπαμε να τιμήσετε την πρωταπριλιά, αλλά όχι κι έτσι. Εν πάση περιπτώσει, χρόνια σας πολλά», απάντησε ο αρχηγός της Ν.Δ. και συνέχισε με μια δήλωση «απεταξάμην του παρελθόντος»:

«Σε εσάς, κύριε Παπανδρέου, βλέπω τον πρώην πρωθυπουργό, γιατί κι εσείς έχετε χάσει την πραγματικότητα. Ξεκολλήστε από το μονότονο παραμύθι ότι φταίει το χθες».

«Εσείς ζείτε την πρωταπριλιά κάθε μέρα, γιατί τις ανάσες είχατε 5,5 χρόνια περιθώριο να τις δώσετε», ανταπάντησε ο Γιώργος Παπανδρέου και πρόσθεσε:

«Εμείς είμαστε εδώ για να απαλλάξουμε τη χώρα από τα βάρη του παρελθόντος. Είμαστε εδώ για να τα αλλάξουμε κι όχι για να κλαίμε τη μοίρα μας, ενώ στις μέρες σας η πρώτη δουλειά της Επιτροπής Ανταγωνισμού ήταν η εμπλοκή με τους κουμπάρους».

Κλείνοντας, ο πρωθυπουργός επανέλαβε την πρότασή του προς τους κοινωνικούς φορείς: «Εμείς βεβαίως θέλουμε να μειώσουμε τους φόρους. Έχω πει, δώστε μου την εγγύηση να κάνουμε ένα κοινωνικό συμβόλαιο, ότι θα μειώσετε τη φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή κι εγώ θα δώσω άμεσα εντολή να μειωθούν οι φόροι».
newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια