Ο Άκης στη Βουλή - Κόλαφος κατά του ΠΑΣΟΚ - "Κατασκεύασαν έναν βολικό ένοχο για να ξεγελάσουν το λαό"


- Άρχισε η μυστική ψηφοφορία στη Βουλή
-Κανείς δεν χειροκρότησε από το ΠΑΣΟΚ τον πρώην υπουργό και ιστορικό στέλεχος
- Αποχώρησε το ΛΑΟΣ από την διαδικασία


Φανερά καταβεβλημένος...
ο πρώην υπουργός, Άκης Τσοχατζόπουλος εμφανίστηκε στο βήμα της Βουλής μετά από αρκετό καιρό προκειμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό του απέναντι στο ενδεχόμενο σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση των υποβρυχίων. 

Όπως δήλωσε ο κ. Τσοχατζόπουλος αποφάσισε να έρθει στη Βουλή προκειμένου να δώσει τη μάχη για την αλήθεια απέναντι σε μία μεθοδευμένη επιλεκτική στοχοποίηση όπως την χαρακτήρισε. Έκανε λόγο για συστηματική και αδιάκοπη επίθεση εδώ και ένα χρόνο με ψεύδη, λάσπη και συκοφαντίες σε βάρος του. 

Ο κ. Τσοχατζόπουλος αναφέρθηκε στην κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ με βαριές εκφράσεις λέγοντας πως οδηγήθηκε από κάποιους σε μία ενέργεια πολιτικά, ηθικά ακόμη και νομικά απαράδεκτη. 

Κατηγόρησε μάλιστα το ΠΑΣΟΚ πως σκοπό έχει να στήσει ένα “Κολοσσαίο” προκειμένου με την εξόντωση κάποιων και τη διάσωση άλλων να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη. Άφησε δηλαδή σαφές υπονοούμενο ότι στο πρόσωπό του το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να κρύψει άλλα σκάνδαλα και να σώσει άλλα πρόσωπα. Μάλιστα, άφησε να εννοηθεί ότι την ίδια σύμβαση για την οποία κατηγορείται ο ίδιος πως υπέγραψε έχει υπογράψει και ο νυν υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σημείωσε με νόημα για το ΠΑΣΟΚ πως αντί να δώσει τη μάχη για να αναδειχθεί η συνολική αλήθεια για ένα υπαρκτό σκάνδαλο οδήγησαν την Κ.Ο. σε έναν πολιτικό αυτοεγκλωβισμό. Μάλιστα, κατηγόρησε την κυβερνητική παράταξη ότι προσπαθεί να κατασκευάσει ένα βολικό ένοχο για να ξεγελάσουν το λαό “δήθεν ανταποκρινόμενοι στο πραγματικό λαϊκό αίτημα για κάθαρση στο δημόσιο βίο”. Με σκληρά λόγια έκανε λόγο για πολιτικές σκοπιμότητες και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι “αναγόρευσε σε δήθεν αξιόπιστους “κατήγορους” και “δικαστές” τους κατηγορούμενους μιζαδόρους ενώπιον της γερμανικής δικαιοσήνης, τους ντόπιους διακινητές μιζών ν και τα μεμονωμένα το τονίζω- αργυρώνητα επικοινωνιακά εργαλεία τους”. 

Ο κ. Τσοχατζόπουλος παραδέχθηκε ότι νιώθει οργή αλλά και λύπη για το κείμενο της πρότασης του ΠΑΣΟΚ καθώς, όπως σημείωσε δεν βασίζεται σε κανένα πραγματικό στοιχείο παρά μόνο σε αόριστες αναφορές κατηγορούμενων και αυθαίρετα συμπεράσματα άλλων. 

Έκανε λόγο επίσης για μεγάλο ατόπημα του ΠΑΣΟΚ με αυτή την πρόταση λέγοντας ότι μοιράζει αφειδώς και συγχωροχάρτια “εξού και τα συγχαρητήρια της Ν.Δ. Προς το ΠΑΣΟΚ μια και εξασφάλισε την απαλλαγή των δικών της κυβερνήσεων από όποιες ευθύνες. 

Ο κ. Τσοχατζόπουλος παραδέχθηκε ότι ότι στην υπόθεση των υποβρυχίων δεν έγιναν όλα ωραία και καλά και για το λόγο αυτό η ελληνική δικαιοσύνη σε συνεργασία με τη γερμανική ερευνά εδώ και ένα χρόνο το θέμα, αλλά όπως υπογράμμισε δεν τον αφορά και δεν τον αγγίζει. 

Όπως έκανε γνωστό ο πρώην υπουργός επί σειρά ετών ζήτησε ο ίδιος από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου την επίσπευση των σχετικών διαδικασιών ώστε να δοθούν τα πάντα στο φως.

Πέρα όλων, ο κ. Τσοχατζόπουλος έκανε λόγο για μία πρόταση που στην ουσία είναι νομικά απαράδεκτη. Όπως δήλωσε η Βουλή δεν έχει τη δυνατότητα μνα ζητήσει την άσκηση ποινικής δίωξης, μετά τη δεύτερη τακτική σύνοδο της βουλευτικής περιόδου, που αρχίζει μετά την τέλεση του αδικήματος.

Επιπλέον, διευκρίνισε πως “παρά τη θέληση των βουλευτών που υπέγραψαν την πρόταση να γίνει η έρευνα για τη «νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα» με τις διατάξεις του ν. 2331/95, γίνεται απόπειρα να συνδυαστεί με κάποιες διατάξεις του ν. 3691/08, γιατί μόνο σε αυτό το νόμο προβλέπεται ως εγκληματική δραστηριότητα η απόκτηση και διαχείριση περιουσίας”.

Μετά το τέλος της ομιλίας του ο κ. Τσοχατζόπουλος έφυγε “σχεδόν κυνηγημένος” από τη Βουλή, ενώ κανείς κυρίως από την κυβερνητική παράταξη δεν χειροκρότησε. 

Από το πρωί όταν ξεκίνησε η συζήτηση στην Ολομέλεια η ένταση ήταν εμφανής.Τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν την κυβέρνηση οτι ρίχνει στον καιάδα μόνο τον κ.Τσοχατζόπουλο ενώ όπως λένε υπάρχουν και ευθύνες άλλων.

Αποχώρησε το ΛΑΟΣ 

Ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, τάχθηκε υπέρ της σύστασης προανακριτικής επιτροπής για όλους τους τυχόν εμπλεκόμενους και όχι μόνο για τον πρώην υπουργό Ακη Τσοχατζόπουλο. Στην συνέχεια το κόμμα του αποχώρησε. 

Προηγήθηκε το ξέσπασμα Γιακουμάτου ο οποίος έφτασε στο σημείο να ζητήσει να μην επιτραπεί στον κ.Τσοχατζόπουλο να μπει στην Βουλή  γιατί θα την βεβηλώσει.

Από τις πιο αξιοσημείωτες κόντρες εκείνη του υφυπουργού Αμυνας, Πάνου Μπεγλίτη, ο οποίος δέχθηκε επίθεση από τον βουλευτή της ΝΔ, Αργύρη Ντινόπουλο. "Εκανες τη Βουλή πρωινάδικο", είπε ο κ. Μπεγλίτης. "Βουλιάζετε από τα πράσινα υποβρύχια", είπε μεταξύ άλλων στον υφυπουργό Αμυνας ο βουλευτής της ΝΔ, Αργύρης Ντινόπουλος.

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη τάχθηκε υπέρ της σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής αλλά ζήτησε και εξεταστική για την περίοδο μέχρι σήμερα. Όπως τόνισε τα νομικά επιχειρήματα που ακούστηκαν στην αίθουσα είναι σωστά "και κινδυνεύουμε να βρεθούμε ξανά μπροστά σε μία παραγραφή αδικημάτων και ο κόσμος νομίζεις πως η Βουλή δεν θέλει να ψάξει". Δήλωσε τέλος πως συμφωνεί με τη θέση της Νέας Δημοκρατίας και την κάλεσε να καταθέσει το σχετικό αίτημα που έχει τον απαιτούμενο αριθμό. 

Το απόγευμα η μυστική ψηφοφορία

Σημειώνεται ότι για τη συγκρότηση της προανακριτικής, απαιτείται απόλυτη πλειοψηφία της Ολομέλειας της Βουλής, δηλαδή τουλάχιστον 151 βουλευτών.

H πρόταση σύστασης προανακριτικής, που κατατέθηκε από 112 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (εξαιρουμένων των μελών της κυβέρνησης, του πρωθυπουργού και του Προέδρου της Βουλής), κάνει λόγο για ενδεχόμενη ποινική ευθύνη του κ. Τσοχατζόπουλου για τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας σε βάρος του Δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.


newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια