Μαύρη νύχτα!

Σιένα-Ολυμπιακός 2-1Το τρις εξαμαρτείν ουκ ανδρών σοφών! Ο Ολυμπιακός έπαιξε άσχημα για τρίτο συνεχόμενο αγώνα απέναντι στην Σιένα (88-76) και αποκλείστηκε από το φάιναλ φορ της Βαρκελώνης με 1-3 νίκες.

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς κράτησε στον πάγκο αυτή...
τη φορά τον Μίλος Τεόντοσιτς και επέλεξε να ξεκινήσει με τριάδα στα γκαρντ τους Σπανούλη, Χαλπερίν, Γκόρντον για να πιέσει περισσότερο στην άμυνα. Η επιλογή του δικαιώθηκε στα πρώτα λεπτά όταν ο ξεμαρκάριστος Ισραηλινός ευστόχησε σε τρίποντο και εκμεταλλεύτηκε την καλή άμυνα του Αμερικάνου για το 3-5 στο 2’.
Έκπληξη ωστόσο επιφύλαξε και ο Σιμόνε Πιανιτζιάνι δίνοντας στον Σον Στόουνρουκ ρόλο βασικού και εντολή να ψάξει τα ελεύθερα σουτ από την περιφέρεια. Ο αρχηγός των Ιταλών πέτυχε τους πρώτους οκτώ πόντους της ομάδας του (8-7, 4’), αλλά έχασε από παρτενέρ του γρήγορα με φάουλ τον Ράκοβιτς και «πήρε» τον Λαβρίνοβιτς.
Ο Λιθουανός σέντερ πλήγωσε τον Ολυμπιακό με εννέα πόντους στα πρώτα έξι λεπτά της συμμετοχής του σκοράροντας μακριά και κοντά από το καλάθι, ενώ ο Χέρστον εκμεταλλευόμενος τα αθλητικά του προσόντα έφθασε τους δέκα πόντους στα πρώτα πέντε λεπτά που μπήκε στο παρκέ πετυχαίνοντας το απόλυτο (5/5 β., 1/1 διπ., 1/1 τριπ.). Ο Ολυμπιακός βρέθηκε έτσι πίσω με -11 (29-18) στη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου.
Η άμυνα των «ερυθρολεύκων» δεν βελτιώθηκε αρκετά στο προσεχές διάστημα και η διαφορά έφθασε στο +13 (34-21, 12’), αφού η Σιένα έλεγχε απόλυτα το παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να μειώσει σε 36-27 στο 14’ από την αφύπνιση των Σπανούλη και Νεστέροβιτς, αλλά αυτό συνέβη προσωρινά, καθώς η άμυνα των «ερυθρολεύκων» τους πρόδωσε και πάλι.
Ο Χέρστον πέτυχε 12 πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο φθάνοντας τους 19 μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου διαλύοντας κάθε προσπάθεια του Ολυμπιακού να τον περιορίσει, αφού κανείς εξ όσων κλήθηκαν να τον σταματήσουν δεν κατάφεραν να αντιπαραβάλουν κάτι στα αθλητικά προσόντα του. Η διαφορά έφθασε έτσι στο +15 (42-27, 15’) με τους Πειραιώτες να περιμένουν σκορ μόνο από τους Γκόρντον και Χαλπερίν, αφού ο Νεστέροβιτς δεν τροφοδοτούνταν κατάλληλα για να σκοράρει.
Κάθε ξέσπασμα του Ολυμπιακού είχε «απάντηση» από τους Ιταλούς και έτσι οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς πέτυχαν τη χειρότερη αμυντική επίδοση τους σε πρώτο ημίχρονο φετινού αγώνα της Ευρωλίγκας δεχόμενοι 50 πόντους (50-36).
Η 15λεπτη διακοπή δεν ωφέλησε ιδιαίτερα τους «ερυθρόλευκους» που συνέχισαν εκεί που είχαν μείνει και είδαν τη διαφορά να ανεβαίνει στο +17 (55-38, 22’)… πληρώνοντας την έλλειψη ενέργειας και καθαρού μυαλού. Η είσοδος του Μαυροκεφαλίδη για πρώτη φορά στο παιχνίδι και η συνεργασία του με τον Μπουρούση έφερε την μείωση του σκορ για τον Ολυμπιακό (55-45, 24’) με 7-0 σερί, αλλά δεν υπήρχε ανάλογη συνέχεια, καθώς η Σιένα έμεινε στο +13 (63-50) μέχρι το 27’, την ώρα που ο Καρδιτσιώτης σέντερ αποσύρθηκε στον πάγκο με τέσσερα φάουλ.
Η επιστροφή του Τεόντοσιτς όμως, στο παρκέ συνθέτοντας δίδυμο με τον Σπανούλη άλλαξε πλήρως τη ροή του αγώνα. Σε διάστημα ενός διλέπτου ο Σέρβος αναστάτωσε  την άμυνα της Σιένα και με 8-0 σερί έγινε το 63-58 (28’) που αναπτέρωσε το ηθικό των «ερυθρολεύκων». Η πίεση στην άμυνα απέφερε καρπούς και με σημείο αναφοράς στη ρακέτα τον Νεστέροβιτς ο Ολυμπιακός έμεινε κοντά στο σκορ (66-61) μέχρι το 30’.
Ο, τι έχτισαν ωστόσο οι Πειραιώτες στα τέλη της τρίτης περιόδου το κατέστρεψαν με την έναρξη της τελευταίας. Ο Γιάριτς πέτυχε επτά συνεχόμενους πόντους θυμίζοντας την προ διημέρου εμφάνιση του και η διαφορά έφθασε γρήγορα στο +12 (77-65, 33’) με τους παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς να αδυνατούν να αντιδράσουν στη συνέχεια.
Η Σιένα έχοντας τη ψυχολογία με το μέρος της συνέχιζε να διατηρεί ψηλά τη διαφορά (84-74, 38’) και με το τελικό σκορ στο 88-76 πήρε την τεράστια πρόκριση για το φάιναλ φορ της Βαρκελώνης για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια.
gazzetta.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια