Ισχυρότατος σεισμός 6,2 Ρίχτερ στην Κρήτη - Έντρομοι οι κάτοικοι έχουν πεταχτεί έξω από τα σπίτια τους

Οι πολίτες πετάχτηκαν έξω από τα σπίτια τους έντρομοι από την ισχυρή σεισμική δόνηση

- Δεν έχουν ακόμα αναφερθεί ζημιές ή θύματα
- Το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο αναφέρει σεισμό 6,2 Ρίχτερ
- Η δόνηση έγινε αισθητή σε όλα τα νησιά μέχρι και στην Αθήνα

Λίγο μετά τις 16:00 το... απόγευμα ισχυρότατη σεισμική δόνηση συγκλόνισε την Κρήτη με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός στους κατοίκους. 

Σύμφωνα με τον γεωλόγο, κ. Λέκκα μιλώντας στο NewsIt δήλωσε ότι σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,9 Ρίχτερ και χαρακτηρίζεται σεισμός μεγάλου βάθους. Ο σεισμός εκδηλώθηκε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Καρπάθου. 


Ωστόσο, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο ο σεισμός ήταν ισχυρότατος, της τάξεως του 6,2 της κλίμακας Ρίχτερ, με εστιακό βάθος 60 χιλιόμετρα.

Από το σεισμό οι πολίτες πετάχτηκαν έξω από τα σπίτια τους έντρομοι, καθώς σύμφωνα με μαρτυρίες ο σεισμός κράτησε περισσότερα από 30 δευτερόλεπτα και ήταν ισχυρότατος, με αποτέλεσμα να πέφτουν πράγματα από τα σπίτια.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Ηρακλείου, Αγγελική Συγγελάκη η οποία μίλησε αποκλειστικά στο NewsIt όλοι οι κάτοικοι της Κρήτης είναι συγκλονισμένοι από το σεισμό και όλοι βρίσκονται πλέον στους δρόμους.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Κρήτη, τα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου, την Πελοπόννησο μέχρι και την Κρήτη.
newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια