''Τουρκομπαρόκ'', με παπάδες, τσολιάδες, πολιτικούς από Ελλάδα, ''προεδροπαράγοντες'' και...σκύλους

Ούτε τα προσχήματα: ''Λεφτά υπάρχουν'' γιά το πολιτικό-κομματικό κατεστημένο της Ελλάδας
''Στρατιές'' βουλευτών (με τις συνοδείες τους) ετοιμάζονται γιά το καθιερωμένο τους τουριστικό ταξίδι-ψώνια στις ΗΠΑ, με αφορμή τις παρελάσεις στις παροικίες μας
''Διακομματικές'' πάντα οι αποστολές, γιά ''να τιμήσουν τις εκδηλώσεις της Ομογένειας''. Δηλαδή, αν σε κάθε παροικία -γιά λόγους οκονομίας- πήγαινε ένας μόνο βουλευτής εκπροσωπώντας το ελληνικό Κοινοβούλιο (γνωστό και ως ''μπορντέλο''), θα είχαμε ''ατίμωση'' των εκδηλώσεων γιά την εθνική μας επέτειο; Γιατί οι τουριστο- ''διακομματικές'', που προκαλούν την Ομογένεια με τα καμώματα και τις συμπεριφορές τους;

''Τουρκομπαρόκ'', με παπάδες, τσολιάδες, πολιτικούς από Ελλάδα, ''προεδροπαράγοντες'' και...σκύλουςΨάχνουν ακόμα γιά...τελετάρχες στην παρέλαση-καρνάβαλο (5η Λεωφόρο, 27 Μαρτίου '11)
16 εύζωνες και δύο αξιωματικούς, αποφάσισε να στείλει η προεδρία της Δημοκρατίας γιά την παρέλαση.Οι επιλεγέντες από την ελληνική Ομοσπονδία Νέας Υόρκης, η Ελληνοαμερικανίδα κωμικός Τίνα Φέη και ο γερουσιαστής Τσαρλς Σούμερ, φαίνεται ότι δεν θα συμμετάσχουν ως τελετάρχες στην -χρόνο με τον χρόνο- υποβαθμισμένη παρέλαση γιά την 25η Μαρτίου 1821, στην 5η Λεωφόρο στο Μανχάτταν. Αρνητική και η απάντηση του καθηγητή Βασίλη Μαρκεζίνη. Σίγουρος και μοναδικός, ίσαμε σήμερα, ως τελετάρχης, ο Δημ. Καστανάς.

Προχειρότητα διοργανωτών: Τίνα Φέη, Τσαρλς Σούμερ και Βασίλης Μαρκεζίνης, δεν είχαν ερωτηθεί πριν επιλεγούν. Η Ομοσπονδία του γκέττο μας, με ''τυμπανοκρουσίες'' είχε ανακοινώσει την επιλογή (και συμμετοχή) τους, ως τελετάρχες στην παρέλαση, στην 5η Λεωφόρο!

Σημ.: Τα καλλιστεία και οι ''miss ανεξαρτησία'', τι δουλειά έχουν με την 25η Μαρτίου;
Πρόταση: Επειδή υπάρχει έλλειψη τελεταρχών γιά την παρέλαση στο Μανχάτταν, αφού κανείς δεν υπολογίζει στα σοβαρά την (ασπόνδυλη) Ομοσπονδία του μοναδικού γκέττο μας στις ΗΠΑ, το ''Κ'' προτείνει να γίνουν (και) τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της, τελετάρχες, γιά να μπορέσουν οι Ομογενείς να τους...κράξουν ομαδικά. (Σημ.: Η πλειοψηφία των μελών του Διοικητικού Συμβούλιου, εκπροσωπούν συλλόγους-μέλη...''μαϊμούδες'')

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ: Η ''είδηση'' που κυκλοφορεί ευρύτατα στο γκέττο Αστόριας από ασπόνδυλους ομοσπόνδυλους, ότι προτάθηκαν ως (συν)τελετάρχες στην παρέλαση, ο Παίσιος και ο Βικέντιος, κρίνεται ως αναξιόπιστη.
Παρελάσεις γιά 25η Μαρτίου: Tο ίδιο πολυέξοδο ''καρναβαλικό τουρκομπαρόκ''
Οι ίδιοι (''ισόβιοι προεδροπαράγοντες'', με τις ίδιες ''σκουριασμένες'' ιδέες) και τα ίδια, έχουν ως αποτέλεσμα -την τελευταία πενταετία- να μην συμμετέχει η Ομογένεια και αντί γιά προβολή της Ελλάδας, να κάνουμε δυσφήμιση. Στη Νέα Υόρκη π.χ, ξοδεύονται 325.000 δολ. (+100.000 δολ. γιά ''τηλεοπτική προβολή'') γιά μιά παρέλαση στην 5η Λεωφόρο, που κατάντησε, παρελαύνοντες και θεατές, να μην ξεπερνούν τις 17-20.000...
Η ''τηλεοπτική μετάδοση'' της παρέλασης στην 5η Λεωφόρο, διώχνει τον κόσμο... 

ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821, ΣΤΙΣ EΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΙΚΙΕΣ ΗΠΑ
20 Μαρτίου: Φιλαδέλφεια... 27 Μαρτίου: Νέα Υόρκη, Τάρπον Σπρινγκς (Φλόριδα), Ντητρόϊτ, Σαν Φρανσίσκο... 10 Απριλίου: Βοστώνη... 1 Μαίου: Σικάγο... (Τορόντο, Καναδά: 27 Μαρτίου)
ΒΟΣΤΩΝΗ ''Πρωτοτυπία'': Τελετάρχες στην παρέλαση 10 Απριλίου 2011, ο μητροπολίτης Μεθόδιος και ο δήμαρχος της πόλης, Μενίνο. Μόνιμοι-ισόβιοι τελετάρχες και οι δύο. Ολόκληρη Βοστώνη, δεν έχει άλλους; Και το κωμικό είναι ότι οι διοργανωτές (Ομοσπονδία)... αναρωτιούνται γιατί δεν πάει κόσμος στην παρέλαση!
ΣΙΚΑΓΟ: Υπήρχε η σκέψη να γίνει η παρέλαση γιά την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, τον δεκαπενταύγουστο, αλλά τελικά επιλέγηκε η πρωτομαγιά. ''Κάθε πέρ
υσι και καλύτερα'' στην ''πόλη των ανέμων''.
Δυτ. ΦΛΟΡΙΔΑ (Τάρπον Σπρινγκς): Σταθερά η παρέλαση την πλησιέστερη με την 25η Μαρτίου, Κυριακή. Η μόνη παρέλαση στις ΗΠΑ, που διοργανώνεται -23 χρόνια- από ανεξάρτητη Επιτροπή και όχι Ομοσπονδία Συλλόγων.
Η χειρότερη, όλων των εποχών, αναμένεται να είναι η εφετεινή παρέλαση στη Νέα Υόρκη: Οι αιτίες πολλές. Βασική, η αλλαγή ημερομηνίας κάθε χρόνο, σύμφωνα με τις επιταγές της Εκκλησίας (και όχι ''λόγω καιρού''). Επίσης, η αδιαφορία του κόσμου εξαιτίας της αυτοαπαξιωμένης, τυπικά διοργανώτριας, Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης (''συνεταίρος'' στην παρέλαση με την Αρχιεπισκοπή) και οι ίδιες άνοστες εκδηλώσεις. Φυσικά, όπως και τους τελευταίους 2-3 χρόνους, θα γραφεί και θα μεταδοθεί ότι ''την παρέλαση παρακολούθησαν 100.000 θεατές, σύμφωνα με την αστυνομία''. Αλλά, ουδέποτε αναφέρεται ποιός από την αστυνομία και που, το είπε αυτό. Η ωμή πραγματικότητα: Παρελαύνοντες και θεατές μαζί, τα 2-3 τελευταία χρόνια, δεν ξεπερνούσαν τις 20.000.
To γενικό προξενείο της Ελλάδας στην Τάμπα, είναι το πρώτο που ανακοίνωσε επίσημα ότι θα τιμήσει την εθνική μας επέτειο, την Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011, στις 6:00μ.μ., στον χώρο που στεγάζεται. 'Ολα τα έξοδα γιά την εκδήλωση-δεξίωση ανάλαβε η Ομοσπονδία/Κοινότητα Φλόριδας...
Σημ.: Στις υπόλοιπες παροικίες μας (ΗΠΑ), δεν ασχολήθηκε με το ζήτημα οποιαδήποτε ομογενειακή Οργάνωση

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια