Ζητούν μείωση των ασφαλιστικών πακέτων κάλυψης

Ζητούν μείωση των ασφαλιστικών πακέτων κάλυψης

Επιστολή της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ στο υπ. Εργασίας

Με επιστολή της προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, καθώς και στη διοίκηση του ΙΚΑ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ (ΠΟΣΕ-ΙΚΑ) προτείνει την τροποποίηση του νέου κανονισμού ασφάλισης, ως προς τη συγχώνευση των ασφαλιστικών πακέτων κάλυψης σε όσο το δυνατόν μικρότερο αριθμό, χωρίς να θιγεί κανένα από τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.

Η σχετική επιστολή έχει, ως εξής:

«Το σημερινό χαώδες σύστημα ασφάλισης, με τα εκατοντάδες ασφαλιστικά πακέτα κάλυψης, δημιουργεί καθημερινά ανυπέρβλητα προβλήματα στον έλεγχο της ασφάλισης, δυσχεραίνει τον ουσιαστικό και αποτελεσματικό έλεγχο, αυξάνει το φόρτο εργασίας, χωρίς σημαντικό όφελος, ενισχύει την εισφοροδιαφυγή.

Για τους λόγους αυτούς, διαχρονική μας θέση αποτελεί η τροποποίηση του νέου κανονισμού ασφάλισης, ως προς τη συγχώνευση των ασφαλιστικών πακέτων κάλυψης σε όσο το δυνατόν μικρότερο αριθμό, χωρίς να θιγεί κανένα από τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.

Τα οφέλη από τη συγχώνευση αυτή θα είναι πολλαπλά:

- Ορθολογικοποίηση του συστήματος ασφάλισης.

- Απλοποίηση ελέγχου ασφάλισης, χωρίς απώλεια εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

- Ορθότερος και ουσιαστικότερος έλεγχος ασφάλισης.

- Ταχύτερη και αποτελεσματικότερη διεκπεραίωση ασφαλιστικών υποθέσεων και μείωση γραφειοκρατίας.

- Μείωση εισφοροδιαφυγής.

- Απλοποίηση και ταχύτερη διεκπεραίωση συνταξιοδοτικών υποθέσεων.

Κατά συνέπεια, θεωρούμε άμεση και επιτακτική ανάγκη την τροποποίηση του κανονισμού, ως προς τον αριθμό των ασφαλιστικών πακέτων, προκειμένου το ασφαλιστικό μας σύστημα να ανταποκριθεί στις επιταγές των σύγχρονων απαιτήσεων και τη βέλτιστη εξυπηρέτηση του πολίτη».

Επίσης, το ΔΣ της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ, πιστεύοντας στην αρχή ότι η γνώση είναι δύναμη, προχώρησε στη δημιουργία ενός νέου ιστότοπου (www.poseika.gr). Το νέο site περιλαμβάνει, εκτός από τις δραστηριότητες της Ομοσπονδίας και των συλλόγων μελών του, την εφημερίδα «Η φωνή των εργαζομένων του ΙKA», επικαιροποιημένους οδηγούς για το νέο ασφαλιστικό τοπίο (με πίνακες, παραδείγματα και εγκυκλίους, κα), προσφέροντας έτσι ένα χρήσιμο εργαλείο προς όλους τους ασφαλισμένους.

Το νέο site περιλαμβάνει και μισθολογικά, καθώς και εργασιακά ζητήματα, για τους εργαζόμενους στο δημόσιο, ενώ η ανανέωσή του θα γίνεται σε καθημερινή βάση.
newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια