Η Βάσω είπε όχι σε νομοσχέδιο ! ! !


Βάσω Παπανδρέου και Γιώργος Παπαμανώλης καταψήφισαν τροπολογία του Νίκου Σηφουνάκη για την οικοδόμηση σε οικόπεδα με κλίση άνω του 40% στα νησιά. Αναμένεται με ενδιαφέρον η αντίδραση της κυβέρνησης στην "ανταρσία"
Η άρνηση...
της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ και Προέδρου της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, Βάσως Παπανδρέου, και του βουλευτή Γιώργου Παπαμανώλη να ψηφίσουν υπέρ της τροπολογίας που κατέθεσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Νίκος Σηφουνάκης, προκαλεί πονοκέφαλο στην κυβέρνηση.
Η Βάσω Παπανδρέου αποκάλυπτε τις προθέσεις της να καταψηφίσει την τροπολογία που προβλέπει απαγόρευση της οικοδόμησης σε οικόπεδα με κλίση πάνω από 40% στα νησιά κατά την ονομαστική ψηφοφορία που διεξάγεται στη Βουλή επί του νομοσχεδίου της υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνας Μπιρμπίλη, για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας.
Δεδομένου ότι η τροπολογία του Νίκου Σηφουνάκη έρχεται σε αντίθεση με ανάλογη νομοθετική πρωτοβουλία που είχε αναλάβει το 2002 η Βάσω Παπανδρέου, ως υπουργός Περιβάλλοντος, η καταψήφιση ήταν μονόδρομος, καθώς τότε θα ακύρωνε τις αρχές του νομοσχεδίου που είχε εισηγηθεί και είχε ψηφιστεί από την Ελληνική Βουλή.
Να σημειωθεί πως κατά της τροπολογίας τάχθηκαν και ο βουλευτής Αιγαίου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπαμανώλης, η Νέα Δημοκρατία και το ΛΑ.Ο.Σ, ενώ η Δημοκρατική Αριστερά τάχθηκε υπέρ και ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Η κόντρα ανάμεσα στη Βάσω Παπανδρέου και το Νίκο Σηφουνάκη φαίνεται πως κρατάει χρόνια, δεδομένου ότι το 2002 ο δεύτερος είχε φέρει ανάλογη ρύθμιση στη Βουλή που κατάργησε επί της υπουργίας της η Βάσω Παπανδρέου.
Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί πως δεν υπήρξε καμία διαρροή στο άρθρο 9 του νομοσχεδίου για την βιοποικιλότητα, που υποχρέωσε την υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, σε αναδίπλωση.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια