Τουλάχιστον τρεις Ιάπωνες εκτέθηκαν σε ραδιενέργεια

Τουλάχιστον τρεις Ιάπωνες εκτέθηκαν σε ραδιενέργεια

Θα υποβληθούν σε ειδική πλύση

Τουλάχιστον τρεις Ιάπωνες, οι οποίοι κατοικούν σε μια πόλη κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο, όπου νωρίτερα σήμερα σημειώθηκε έκρηξη, εκτέθηκαν σε ραδιενέργεια.

Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι ανήκαν σε μια ομάδα περίπου 90 ασθενών που νοσηλεύονταν σε νοσοκομείο της πόλης Φουτάμπα-μάτσι και επιλέχθηκαν τυχαία από τους γιατρούς για να υποβληθούν στις εξετάσεις που γίνονται έπειτα από ένα πυρηνικό ατύχημα, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση NHK.

Επιπλέον οι γιατροί ανακάλυψαν ότι και οι τρεις είχαν εκτεθεί σε ραδιενέργεια. Το φύλο και η ηλικία των ασθενών δεν έχουν γίνει γνωστά αλλά οι συγκεκριμένοι άνθρωποι θα υποβληθούν σε ειδική πλύση για να αποβάλλουν τη ραδιενέργεια. 

Η κατάσταση της υγείας τους δεν παρουσιάζει κάτι εκτός του συνηθισμένου. Σημειώνεται ότι το ραδιενεργό σύννεφο που δημιουργήθηκε μετά την έκρηξη στο πυρηνικό εργοστάσιο Φουκουσίμα 1 μπορεί να φτάσει στη ρωσική χερσόνησο Καμτσάτκα σε λιγότερες από 24 ώρες!

Η Νατάλια Γντάνοβα της υπηρεσίας υγειονομικού ελέγχου δήλωσε «Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία το σύννεφο των ραδιενεργών σωματιδίων που δημιουργήθηκε μετά την έκρηξη σε πυρηνικό εργοστάσιο της Ιαπωνίας θα φτάσει στην Καμτσάτκα σε λιγότερο απο 24 ώρες».
newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια