Μαθητές «ξέμειναν» στη Βαρκελώνη

Μαθητές «ξέμειναν» στη Βαρκελώνη

Το γραφείο που οργάνωσε την εκδρομή δεν πλήρωσε το ξενοδοχείο

Αίσια κατάληξη είχε η μικρή περιπέτεια ογδόντα μαθητών του 1ου Λυκείου Αλεξανδρούπολης, που πήγαν εκδρομή στην Ισπανία και ξαφνικά βρέθηκαν χωρίς καταλύματα, καθώς το ταξιδιωτικό γραφείο το οποίο ανέλαβε την αποστολή, δεν φρόντισε να στείλει τα χρήματα για τη διαμονή τους σε ξενοδοχείο της Βαρκελώνης.
 

Το πρόβλημα επιλύθηκε ύστερα από συνεννόηση της ελληνικής πρεσβείας στην Ισπανία με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης. Το πρωί με ενέργειες του δήμου, συγκεντρώθηκε το ποσό των 15.000 ευρώ, το οποίο και στάλθηκε στην Βαρκελώνη για την εξόφληση των δαπανών διαμονής των ογδόντα μαθητών και των καθηγητών τους στο ξενοδοχείο. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το βράδυ της Πέμπτης, οι μαθητές βρέθηκαν αποκλεισμένοι στο αεροδρόμιο της ισπανικής πόλης, καθώς το ταξιδιωτικό πρακτορείο από τη Θεσσαλονίκη, το οποίο οργάνωσε την εκδρομή, επέδειξε αντισυμβατική συμπεριφορά, παρακρατώντας τις 15.000 ευρώ που είχε προκαταβάλει το σχολείο, με συνέπεια να μην γίνονται δεκτοί στο ξενοδοχείο της Βαρκελώνης. 

Τελικά οι μαθητές και οι καθηγητές συγκέντρωσαν μεταξύ τους χρήματα και εξασφάλισαν την διαμονή τους, ενώ η εκδρομή θα συνεχιστεί κανονικά με την αποστολή του υπόλοιπου χρηματικού ποσού που έγινε από το Δήμο Αλεξανδρούπολης. Συγχρόνως θα γίνουν ενέργειες προκειμένου να αποδοθεί στο σχολείο το ποσό που παρακρατήθηκε από το ταξιδιωτικό πρακτορείο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια