Που θα χτυπήσει το κύμα κακοκαιρίας την Κ.Δευτέρα - Που θα χιονίσει στην Αττική - Θα το στρώσει και στο κέντρο;


Με τι καιρό θα γυρίσουν οι εκδρομείς του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας. Ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός προβλέπει που θα χτυπήσει το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που θα πλήξει τη χώρα απο την Κυριακή το βράδυ.




Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά αύριο...
Παρασκευή και το Σάββατο βελτιωμένος θα είναι ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας με καλύτερο καιρό και περισσότερη ηλιοφάνεια στη Θράκη, το Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα, ενώ λίγα χιόνια περιμένουμε και βροχές κυρίως σποραδικές στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. 

Το Σάββατο περιμένουμε συννεφιά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα και τα νότια, νοτιοανατολικά νησιά, ενώ λίγες βροχές και χιονόνερο στα ορεινά περιμένουμε στην Ηπειρο και μάλιστα η θερμοκρασία κατά τρόπο παράξενο θα παρουσιάσει και άνοδο.

Η Κυριακή είναι μια μεταβατική μερα όπου βαθμιαία ο καιρος θα παρουσιάσει μεταβολή από τη Βόρειο Ελλάδα, καλύτερος θα είναι στις νοτιότερες περιοχές και μάλιστα θα έχουμε και ήλιο στην Πελοπόννησο, την Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Η μεταβολή του καιρού θα ξεκινήσει απο τη Βόρειο Ελλάδα, με τα πρώτα χιόνια να πέφτουν στην Πίνδο, με χιονόνερο στα πεδινά και χιονοπτώσεις να κατεβαίνουν όσο περνάνει η μέρα και ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της νύχτας να κατεβαίνουν και σε χαμηλότερα υψόμετρα και κυρίως να κατηφορίζουν νοτιότερα. 

ΡΑΓΔΑΙΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ - ΠΟΥ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Την Καθαρά Δευτέρα περιμένουμε χιονόνερο και χιόνι στη Βόρεια Ελλάδα το οποίο θα ξεκινήσει τις πρώτες πρωϊνές ώρες, ενώ στις παραλιακές περιοχές περιμένουμε καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στα ηπειρωτικά της κεντρικής και νότιας χώρας και στα ημιορεινά κυρίως τμήματά τους, ενώ τα χιόνια θα κατέβουν  και σε χαμηλότερα υψόμετρα τη νύχτα και κυρίως τις πρώτες πρωϊνές ώρες. 

Την Τρίτη περιμένουμε πια εκτεταμένη κακοκαιρία σε ολόκληρη τη χώρα και θα είναι η πιο σημαντική ημέρα αυτής της κακοκαιρίας. Θα ξεκινήσουμε με χιόνια και χιονόνερο στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, τη Ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, όπου και θα ειναι και οι περιοχές που θα πληγούν περισσότερο απο την κακοκαιρία. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στα βουνά της υπόλοιπης χώρας ενω τα χιόνια σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία θα φτάσουν στο σημείο 0, δηλαδή στη θάλασσα. Τα φαινόμενα σε ορισμένες περιοχές θα ειναι ισχυρά κυρίως στις περιοχές Πήλιο, Λαμία, Ανατολική Στερεά συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, στην Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο. 

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ. 

Το Σαββατοκύριακο θα έχουμε συννεφιά, η θερμοκρασία θα φτάσει τους 13 βαθμούς και την Κυριακή το μεσημέρι τους 14 βαθμούς. 

Την Καθαρά Δευτέρα η ραγδαία επιδείνωση θα χτυπήσει και την Αττική. Οι βοριάδες θα φτάσουν τα 6 μποφόρ, το απόγευμα μάλιστα θα ενισχυθούν περισσότερο και το βράδυ θα φτάσουν τα 7 ακόμη και τα 8 μποφόρ και χιόνα στα ορεινά του νομού. 

Την Τρίτη θα έχουμε εκτεταμένη κακοκαιρία στην Αττική με χιονόνερο και χιονοπτώσεις που μάλιστα κατά τόπους θα είναι ισχυρές και στα ορεινά και στα ημιορεινά. Χιονοπτώσεις θα σημειθούν ακόμη και σε χαμηλότερες περιοχές. Οι πρώτες περιοχές που θα χτυπηθουν είναι το Καπανδρίτι, ο Βαρνάβας και το Γραμματικό, ενώ σταδιακά θα χιονίσει σε Εκάλη και Δροσια και ο χιονιάς θα αρχίσει να μπαίνει στον ιστό της Αθήνας και θα φτάσει ακομη και στο κέντρο της Αθήνας, αλλά εκεί δε θα το στρώσει. Ιχυρούς βοριάδες 8 ακομη και 9 μποφόρ θα έχουμε σε Κερατέα, Λάυριο και άλλες περιοχές. 

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.