Νέα μπλόκα στη Κερατέα, κλειστή η Λαυρίου


Ένα ακόμα βράδυ η Λεωφόρος Λαυρίου μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, καθώς επικράτησε ένταση και σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια από κατοίκους που αντιδρούν στην κατασκευή ΧΥΤΥ στην Κερατέα.
Αργά τη νύχτα...
νεαροί κυρίως κινήθηκαν εναντίον των δυνάμεων των ΜΑΤ που είναι πλέον ενισχυμένες και άρχισε ξανά μάχη με ανταλλαγή μολότοφ και δακρυγόνων.
Στην έξοδο Πέτα κοντά στον Κουβαρά υπάρχουν πέτρες και μπάρες στη μέση του δρόμου και όποιος θέλει να κινηθεί πρέπει υποχρεωτικά να μπει από Καλύβια προς Κουβαρά και ύστερα μέσω Κερατέας.
Στο μεταξύ, ο δήμαρχος Φυλής Δημήτριος Μπουραΐμης με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους υπουργούς ζητά να προχωρήσει άμεσα σχεδιασμός της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική με δεδομένο ότι ο ΧΥΤΑ της περιοχής αδυνατεί πλέον να εξυπηρετήσει ολόκληρο το Λεκανοπέδιο.
Στην επιστολή του, στην οποία προτείνει σειρά κινήσεων για την περίπτωση της Φυλής, επισημαίνει ότι ενώ με το νόμο 3164/2003 χωροθετήθηκαν συγκεκριμένες τοποθεσίες στην Αττική για τη δημιουργία Ολοκληρωμένων Εγκαταστάσεων Διαχείρισης Αποβλήτων, μετά από επτά χρόνια η μόνη εγκατάσταση που λειτουργεί βρίσκεται στην Φυλή.
news247


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια