Κατερρίφθη φλεγόμενο αεροσκάφος

Θρίλερ με την εκεχειρία Καντάφι ενώ το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο για επέμβαση. Αεροσκάφος καταρρίφθηκε στη Βεγγάζη της Λιβύης. Προηγήθηκαν αναφορές ότι γινόταν βομβαρδισμός της πόλης, ενώ το Aljazeera μετέδωσε ότι η πόλη κατελήφθη μάλιστα από τον λιβυκό στρατό


Επίθεση με πυρά πυροβολικού δέχεται το κέντρο της Βεγγάζης, μετέδωσε το αραβικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα, ενώ σύμφωνα με το Reuters, μαχητικό αεροσκάφος καταρρίφθηκε πάνω από τη Βεγγάζη και συνετρίβη.
Νωρίτερα τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία είχαν μεταδώσει ότι μαχητικό αεροσκάφος είχε βομβαρδίσει περιοχή της νοτιοδυτικής Βεγγάζης, ενώ εκρήξεις ακούγονταν και κατά τη διάρκεια της νύχτας, χωρίς να μπορεί να προσδιοριστεί εάν επρόκειτο για βομβαρδισμούς ή για πυρά αντιαεροπορικών συστοιχιών.
Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Αλ Τζαζίρα, πιστές στο Λίβυο ηγέτη δυνάμεις εισήλθαν στην ελεγχόμενη από τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις Βεγγάζη, στα δυτικά προάστια της πόλης.
Το καθεστώς της Τρίπολης κατηγόρησε τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις ότι παραβιάζουν την κατάπαυση του πυρός με επιθέσεις εναντίον των πιστών στον Καντάφι δυνάμεων στην περιοχή Αλ Μαγκρούν, περίπου 80 χλμ νοτίως της Βεγγάζης.
Σύμφωνα με το λίβυο υφυπουργό Εξωτερικών, «ο στρατός δεν επιχειρεί εναντίον τους για να μην παραβιάσει την κατάπαυση του πυρός που κήρυξε χθες η Τρίπολη».
Ωστόσο, οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι η κατάπαυση του πυρός δεν τηρείται από το καθεστώς.
Το τηλεοπτικό δίκτυο al Jazeera μετέδωσε ότι ο Λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για την απόφαση του ΟΗΕ για τερματισμό της βίας στη Λιβύη, κάνοντας λόγο για «ωμή» και «αποικιοκρατική» προσέγγιση.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια