Άσος στα μαθηματικά μαθητής με προβλήματα όρασης

Άσος στα μαθηματικά μαθητής με προβλήματα όρασης

Βραβεύτηκε, μεταξύ άλλων, από τη Μαθηματική εταιρεία

Σε ειδική τελετή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, δόθηκαν χθες τα βραβεία της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας σε δεκάδες μαθητές που διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς που διενεργεί κάθε χρόνο. 

Οι πρώτοι εξ΄ αυτών εκπροσωπούν τη χώρα τόσο στη Βαλκανιάδα Μαθηματικών όσο και στην Ολυμπιάδα.

Στην εκδήλωση βραβεύθηκαν δύο μαθητές λυκείου ο ένας από το Λιτόχωρο Πιερίας και ο άλλος από τα Τρίκαλα , οι Χάρης Τσαμπασίδης και Παναγιώτης Λόλος αντίστοιχα, οι οποίοι είχαν το «τέλειο γραπτό» όπως είπαν οι καθηγητές και μοιράστηκαν το χρυσό βραβείο. 

Ο Χάρης Τσαμπασίδης άλλωστε θα πάει και στο διεθνούς φήμης πανεπιστήμιο ΜΙΤ στις ΗΠΑ , αφού τον επέλεξε η ΕΜΕ για να έχει ειδικά μαθήματα επί ενάμισι μήνα.

Ακόμη βραβεύτηκε ένας μαθητής με προβλήματα όρασης, ο Αργύρης Κουμτζής από το γυμνάσιο Πεύκων Θεσσαλονίκης, που επίσης κατάφερε να διακριθεί και δήλωσε ότι βρίσκει χαρά και ικανοποίηση λύνοντας ασκήσεις μαθηματικών.

Μεταξύ των βραβευθέντων είναι και ένας αλλοδαπός 21 ετών, που παρακολουθεί μαθήματα στο σχολείο των Φυλακών Αυλώνας , στο οποίο όχι μόνο κατάφερε να μάθει τα ελληνικά, αλλά και να συνεχίσει να εργάζεται με τα μαθηματικά , τα οποία είχε αγαπήσει από τη πρώτη στιγμή που πήγε στο σχολείο στην πατρίδα του. Ο 21χρονος έλαβε το αργυρό βραβείο, το οποίο παρέλαβε εκ μέρους του , ο διευθυντής του σχολείου Πέτρος Δαμιανός. Όπως είπε ο κ. Δαμιανός είναι μελετηρός και ταλέντο στα μαθηματικά.

Επίσης δύο μαθητές ένα αγόρι και ένα κορίτσι δίδυμα, διακρίθηκαν για την επιτυχία τους στα μαθηματικά που μελετούν μαζί βοηθώντας το ένα το άλλο.

Ο υφυπουργός Παιδείας Γ. Πανάρετος που ήταν παρών στην εκδήλωση βράβευσε αρκετούς από τους διακριθέντες και επεσήμανε τη βαρύτητα του θεσμού της οικογένειας στην εξέλιξη των μαθητών.
newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια