Τα προβλήματα των οδηγών ταξί στο επίκεντρο

Τα προβλήματα των οδηγών ταξί στο επίκεντρο

Συζητήθηκε το θέμα της εξόφλησης των μεταφορέων μαθητών

Συνάντηση με την αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης, Κωνσταντίνα Νικολάκου και τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, Βαγγέλη Γιαννακούρα είχαν οι εκπρόσωποι σωματείων και Ράδιο Ταξί της Πελοποννήσου από τα σωματεία Τρίπολης, Άργους, Σπάρτης και Ναυπλίου. Εκεί συζήτησαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των ταξί, ο οποίος έχει πληγεί από την κρίση και την οικονομική δυσπραγία των πολιτών.

Το θέμα που κυριάρχησε ήταν η υποκλοπή του έργου των ταξί, η αποκαλούμενη «πειρατεία», η οποία έχει το τελευταίο διάστημα πάρει διαστάσεις σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Ειδικότερα, επισημάνθηκε το πρόβλημα της μεταφοράς οικονομικών μεταναστών από διάφορους μεταφορείς στην περιφέρεια όπου εκτελούν παράνομα μεταφορικό έργο ενώ κατέθεσαν και σχετικό υπόμνημα.

Στην συνάντηση έγινε συζήτηση και για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών που από την ερχόμενη χρονιά η αρμοδιότητα αυτή θα μεταβιβασθεί στους Δήμους κι επισημάνθηκε ότι είναι αναγκαίο να υπάρξουν σαφείς διακριτοί ρόλοι μεταξύ των μεταφορέων ΚΤΕΛ και ταξί που να προβλέπονται με την προκήρυξη για διαγωνισμό του μεταφορικού έργου.

Οι αντιπεριφερειάρχες δεσμεύτηκαν ότι με το που θα εκδοθούν τα απαραίτητα προεδρικά διατάγματα θα υπάρξουν άμεσες παρεμβάσεις για όλα τα θέματα των ταξί που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ υπήρξε και δέσμευση για δημόσια διαβούλευση με θέμα τις μεταφορές.

Όσον αφορά το θέμα της μεταφοράς των μαθητών, η θέση των εκπροσώπων της Περιφέρειας για διαφανείς διαδικασίες με απόλυτα διακριτούς ρόλους ήταν εμφανέστατη. 
Επίσης, για την υπερβολικά μεγάλη καθυστέρηση εξόφλησης των μεταφορέων των μαθητών, ο αντιπεριφερειάρχης Βαγγέλης Γιαννακούρας ενημέρωσε ότι έχει λάβει δεσμεύσεις από το γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών για σύντομη εκταμίευση μέρους των οφειλομένων, που ας σημειωθεί ότι σε ορισμένες περιπτώσεις ξεκινούν σχεδόν από τη αρχή του προηγούμενου σχολικού έτους.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να υπάρξει συνάντηση με εκπροσώπους του ΚΤΕΛ και των σωματείων ταξί της Τρίπολης, κατά την οποία θα συζητηθεί το θέμα της μεταφοράς των στρατιωτών κατά τις εξόδους τους από τα στρατόπεδα της πόλης. 
newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια