Πρώτο κόμμα η οργή

Ισχνό προβάδισμα 1,9%, διατηρεί το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB. Υπέρ του "Δεν Πληρώνω" η πλειοψηφία των πολιτών. Βουλή με οκτώ κόμματα, βλέπει η MARC. Αυξάνεται η αδιευκρίνιστη ψήφος.
Απογοήτευση και οργή για κυβέρνηση και μνημόνιο

Δύο ακόμα δημοσκοπήσεις καταγράφουν, τη ρευστότητα του πολιτικού σκηνικού, αλλά και την απογοήτευση των πολιτών που διαρκώς αυξάνεται.
Διαφορά 1,9% υπέρ του ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου καταγράφει έρευνα της MRB την οποία δημοσιεύει η εφημερίδα Real News.
Ως προς την πρόθεση ψήφου, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 23,2% και ακολουθεί η ΝΔ με 21,3%, το  ΚΚΕ με 9%, το ΛΑΟΣ με 5,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 3%, οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ- ΠΡΑΣΙΝΟΙ 2,7%, η Δημοκρατική Συμμαχία με 2,2%, η Δημοκρατική Αριστερά με 2,2%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει το 26,8%. Στην έρευνα δεν γίνεται αναγωγή της αδιευκρίνιστης ψήφου.
Η δημοσκόπηση καταγράφει τη μεγάλη φθορά της κυβέρνησης, την οποία όμως εξακολουθεί να μην εκμεταλλεύεται η Νέα Δημοκρατία, τη οποίας το ποσοστό παραμένει πολύ χαμηλό.
Το 83,3% των ψηφοφόρων θεωρεί ότι οι Αρχές δεν δείχνουν αποφασιστικότητα στην εξιχνίαση των σκανδάλων και το 62,7% πιστεύει ότι τα στοιχεία που υπάρχουν είναι επαρκή για να κινηθούν νομικές διαδικασίες.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απαντήσεις των πολιτών σχετικά με το κίνημα "Δεν Πληρώνω", με το 56,6% να το θεωρεί σωστή μορφή αντίδρασης.
Όσον αφορά τον τέως πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, οι ψηφοφόροι δεν φαίνεται να του συγχωρούν τα λάθη της κυβερνητικής του θητείας. Το 67,2% των ερωτηθέντων απαντά ότι δεν θα ήθελε να τον δει πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια